Sözleşmeliler üvey evlat

"BEN de 657-4/B statüsünde çalışan bir sözleşmeli öğretmenim. Milli Eğitim Bakanı her fırsatta kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmenler arasında bir fark olmadığını sadece sözleşmeli öğretmenlerin SSK’ya tabi olduklarını söyleyip duruyor...

Ama işin asla bu değil. Ünvanımızın önünde ki ’sözleşmeli’ kelimesinden dolayı kimse bizlere tam olarak güvenmemekte ve yaptığımız işlerde sanki başarısız olacağımız düşünülmektedir. Ama şunu unutuyorlar kadrolu öğretmenlerde bizlerin ’sıra arkadaşları’mız.... Kadrolu öğretmenler farklı fakültelerden mi mezun oldu? Yoksa bizler uzaydan filan mı geldik?

Sesimizi çıkarıp hakkımızı arayalım dediğimizde; sözleşmeli öğretmenleri iş aramaktan kurtardık diyor Sayın Bakanımız.. Biz iş mi bulduk; yoksa 25.000 sözleşmeli öğretmenle birlikte yüz binlerce öğrencimiz öğretmenli bir sınıfa mı oturdu? Öğretmenine bile para veriyorum, yoksa sen işsizdin diyebilen birisinin eğitim anlayışını sizlere bırakıyorum.

Öğrenmek isteyen birisi sadece ’ek ders ücreti’ni araştırsa hemen kadrolu öğretmenlerle aramızdaki farklılıklardan birini bulacak. Türkiye’nin her yerinde ek ders ücreti konusunda farklı uygulamalar var! Milli Eğitim Bakanlığı bunu farkında ama çözüm üretmekte yetersiz kalıyor ya da çözmek istemiyor.

ASKERLİK VATAN BORCU AMA...

En önemli farklardan biride sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımızın ’askerlik’ problemi.

Askerlik hepimizin vatan borcu... Fakat bizleri üzen konu ise askere gittiğimiz zaman sözleşmelerimizin hemen feshedilmesi... Askerlik dönüşü tekrar KPSS sınavına çalışmak ve kazanmak zorundayız. Yani şimdiki durumumuza gelebilmek için en başa dönmek zorunda kalacağız. Buna sosyal devlet anlayışı nasıl müsaade eder? Bu sebepten ötürü yüzlerce arkadaşımız evlenemiyor, bir yuva kuramıyor. Çünkü geleceğini kimse göremiyor.

Bu duygu ve düşüncelere sahip bir öğretmen ne derece işinde başarılı olabilir ya da işine konsantre olabilir. Rotası bilinmeyen bir geminin kimsesiz yolcularıyız biz.

Yüzbinlerce işçi vatandaşlarımıza kadro verilirken, bu ülkenin geleceği olan geçleri yetiştiren öğretmenlere kadro verilmiyor. Acaba bunu bilerek mi böyle yapıyorlar. Acaba birileri düğmeye bastı da Türk gençliğini eğitecek öğretmenlerin düşünce olarak kendilerini işlerine vermemeleri mi sağlanmak isteniyor?"

AOÇ Hayvan ’hapishanesi’ başkente yakışmıyor

BU yazımızı bir ihbar kabul etmenizi rica ederiz: Türkiye’de var olan ’delirmiş hayvansever kadın’ imajını kırmayı başardığımıza inanan 3 yetişkin erkek olan bizler 8 Nisan 2007 günü Ankara’da bizlere miras olarak bırakılan Ataturk Orman Çifliği Hayvan Hapishanesi’ni ziyaret ettik.

Bir canlının sağlığı söz konusu iken bile devlet memuru zihniyetinden kurtulamayan bazı şahıslar zavallı dostlarımızı kendilerine hiç de uygun olmayan koşullar da hapis etmişlerdir.

Bu konu ile ilgili elimizde fotograf ve video kayıtları vardır. Değerli Hocamiz Prof. Tamer Dodurka resimlerden bazılarını KanalTürk’te ekrana getirdi. Sabah gazetesi bu hafta sonu yayınladı. Gelecek kuşakların

hayvan dostlarımızı sadece resimlerden görmemesi için acil destek istiyoruz.

Tolga ÖZTORUN (Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü Muhabiri, 0532-616 51 99), Av. Ahmet Kemal Şenpolat (İstanbul Barosu Hayvan Haklari Komisyonu Başkanı-0532-320 60 12), Sinan İzmir (Kozmotoloji öğretmeni-0543/864 10 88)

CHP aday göstersin

SADE vatandaşaların resmi olarak TBMM’ye aday gösterme olanağımız yok. Anayasaya göre TBMM içinden 20 milletvekili imzası ile TBMM dışından ise 110 milletvekili imzasi ile Cumhurbaşkanı adayı gösterilebiliyor. Örnek mi? Tülay Tuğcu (Anayasa Mahkemesi Başkanı), Hikmet Çetin, Prof. Erdal İnönü, Prof. Yılmaz Büyükerşen... Sn. Baykal neyi bekliyorsunuz?

Bulend BÜYÜKAKIN (bulend@mglmaya.com)

Unutmayın

MAKİNA Mühendisleri Odası’nın "Türkiye’nin doğal gaz ve enerjide dışa bağımlılığının azaltılması, doğal gaz piyasasının yeniden düzenlenmesi ve kentlerdeki doğal gaz uygulamaları arasındaki farklılıkların ortadan kaldırılmasına yönelik bir görüş birliği oluşturmayı amaçlayan Doğalgaz Kongresi’nin 3-5 Mayıs tarihlerinde Sheraton Kongre Merkezi’nde yapılacağını (Program için; 0532-276 23 87)... KERKÜK mitinginin, 28 nisan cumartesi günü Tandoğan Meydanı’nında yapılacağını... CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinin 1. tur oylamasının yapılacağı bugün 14.00’de ’kitle örgütleri’nin, TBMM Çankaya Kapısı önünde ’Milli Egemenlik Buluşması’ için çağrıda bulunulduğunu... ’ULUSLARARASI kalite uzmanı’ Fatih Sinan Yılmaz’ın, TBMM 1276 nolu başvuru ile genel evrak ve arşiv müdürlüğüne kayıt yaptırarak Cumhurbaşkanlığına resmen aday olduğunu açıkladığını...

UNUTMA

"İnsan şükretmek istiyorsa kendisinden yukarıdakilere değil, kendisinden aşağı imkanlarda bulunanlara bakmalıdır."

(Atasözü)
Yazarın Tüm Yazıları