Sonunda ‘MarkaViC’ geliyor

İYİ haber alan kaynaklarımın yalancısıyım; Zeljko Obradovic veya Dusan Ivkovic’ten birinden birini gelecek sene, mesleklerinin zirvesindeyken, bir Eurolegue takımımızın başında göreceğiz.

Haberin Devamı

Önce mayısta Yunan takımlarının başında, Final 4’de İstanbul’da izleyelim. Bu sevindirici dedikodumun kime, nereye, bizimkilerin nesi eksiğine, sonra bakarız. Bugün gördüğüm luzum üzerine, deşmek istediğim başka gündemim var.  Cimbom Yönetimi “G.Saray oyuncu alımını Oktay Mahmuti’nin menajerinden ya da onun çözüm ortaklarından, tek kaynaktan yapıyor” ifademi eleştiri sınırlarını aşan, imâ ettiği anlamlar itibariyle spor dünyamıza, basın etiğine yakışmıyor bulmuş. Bilgisiz, belgesiz, asılsız bir suçlama olmanın ötesinde kompleksli bir tavrın açık bir örneği olmadığını anlatmazsam hatırları bende kalır. Bu vesileyle Mahmuti’nin arkasında durduklarını açıklamışlar.Mekteb-i Sultani geleneğinde“arkaya dolanma” farklı yoruma açıktır o da ayrı mesele...

Haberin Devamı

Yarası olan gocunur

Kadınlar takımını 12 Milyon Euro bütçeyle “looser/kaybedenler” haline sokan Ceyhun Yıldızoğlu’nun da arkasındalar. Nereye kadar? Taraftara neyi, nasıl göstermek istiyorlar onu kendileri bilirler. Ben gri noktalar siyah mıdır? Beyaz mı? Onu anlatırım. Duyumlarım aklımda gördüklerimle uyum sağlıyorsa yazarım. Size bir isim vereyim; Oktay Mahmuti’nin manejeri Misko Raznatovic. Bilgizlikle suçlamadan önce bakın bakalım kaç oyuncunuz bu kişinin veya onun ortaklarının adamı? Galatasaray’ın nasıl Beobasket oyuncularının arka bahçesi haline geldiği çorap söküğü gibi gelir önünüze. Mahmuti’den başka, Furkan Aldemir, Jaca Lacovic, hayrını göremedikleri Boris Savovic ve benzerleri... Ne raslantı yeni transfer Nihad Dedovic de bu sepetten.

Muhacir oturtması

Firmanın ve NBA partneri EXCEL SM(Jeff Schwartz)ın, “Mahmuti’li yıllar içinde” kaç oyuncusunun takımımızda yer aldığınıda siz bulun artık bir zahmet. Sırp oyuncu manejerlerine olmuşsunuz. Yıllardır vesait altındasınız. Takım casting’i Belgrad’da yapılıyor. Ha.. “Adamlar büyük marka, bütün iyiler ya da “Mahmuti’ye hoş ve iyi gözükenler orada” diyebilirsiniz. Genel Kurulda üyelere alkıştarak jest yapar “alan razı veren razı” görüntüsü sergilersiniz, “Al gülüm ver gülüm” sarmalından mutlu olabilirsiniz beni ilgilendirmez ama hem işkillenip, hem de bana “seviyesiz ve kompleksi” diyemezsiniz. Annenizin liginde aldığınız sıradan galibiyetler sizi kesebilir. Ama bu manejerler, rayiç üstü paralara, suyun öte yakasından, üçüncü sınıf oyuncuları getirip monte ettikçe, Cimbom Edirne’den öte yakaya geçemeyecektir.


 

Yazarın Tüm Yazıları