Son dakika golü

İSTANBUL Şehremini Anadolu Lisesi’nin bu yıl taban puanı 445 puan civarında iken, ek kontenjan açılmasıyla bu puan 345’lere kadar düşmüş... Aynı şekilde; Güngören Öner Anadolu Lisesi’nde de 444’lük taban puana rağmen ek kontenjan ile 416 puanlı öğrenci kayıt yaptırmış.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Enver Demir bu konuda kuşku duyuyor.
“KPSS, ÖSS derken şimdi de Anadolu Liselerinde öyle bir oyun oynandı ki, bir çok aday puanıyla hayal bile edemeyeceği okullara yerleştirildi. Öyle ki; yeni tercihlerle hemen her Anadolu Lisesinin Taban Puanı, 20 ila 80 puan arasında düştü.  Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı okulların taban puanını bile açıklayamıyor” diyor.
Anadolu Liselerinin de çivisinin çıktığını anlatan Demir, kontenjanların sadece Milli Eğitim’in internet sitesinde yayınlanarak duyurulması ve okulların herhangi bir duyuruda bulunmamasının ‘çok manidar’ olduğunu, alelacele yapılan bu kayıtların şaibeli olduğu konusunda genel bir kanı oluşmaya başladığını anlatırken şunları ekledi:
“Bakanlık zaman geçirmeden taban puanları açıklamalıdır. MEB bu işi eline-yüzüne bulaştırmıştır. Ortaya çıkan rezaletin boyutları, KPSS Skandalını aratmayacak mahiyettedir.”
Şube Başkanı Enver Demir, yeni bir yerleştirme hakkı, yapılan yanlışlık ve haksızlığın giderilmesi için kayıtların 5 Ekim’e kadar uzatılmasını öneriyor.

Haberin Devamı

‘Hayır’cılara sürgün

TRABZON’a gittiğimde karşılaştığım bir olayı aktarmak istiyorum.
Referandumdan hemen sonra Trabzon İl Özel İdaresi’nde çalışan 112 işçi ne olduğunu ya da neden yapıldığını anlamadan uzun yıllardır çalıştıkları İl Özel İdaresi Müdürlüğü’ndeki görevlerinden Trabzon’a uzak ilçe şantiyelerine sürgün edildiler.
Bu sürgün listesinin tamamının referandumda ‘hayır’ tavrını açık olarak belirtenlerden oluşması tuhaf bir rastlantı mı acaba?
Özel İdare’de çalışan 800 işçinin arasından bu 112 kişi nasıl tespit edilmişti?
Bilen biliyor Yol-İş ile AKP arasındaki ilişkiyi... 2011 seçimleri için geride kalan işçilere bir uyarı değil midir?
Gökan ZEYBEK
Mimar-İSTANBUL

Akdeniz bitiyor

FETHİYE’deki ‘Kıyı Günü’ nedeniyle kıyı ve çevre uzmanları Türkiye’ye ve Akdeniz’e dönük açıklamalar yaptılar. Dört tespit özetle şöyle:
- Aşırı avlanma, kentsel kaynaklı atıkları, sanayi ve turizm baskısı altında kalıyor; bu durum 20 yıl daha önlem alınmadan giderse, Akdeniz bir ‘ölü deniz’ haline geliyor.
- Toplantıda bir yönetici bu konuda şu tespiti yaptı:  “Tuzu kuru diyebileceğimiz Kuzey Akdeniz ülkeleri (Fransa, İspanya, İtalya) turizmden aslan payını alıyorlar. Yeni yeni turizme bel bağlamış Güney Akdeniz ülkelerine (Mısır, Fas, Cezayir, Tunus) “Aman bizim yaptığımızı yapmayın” diyorlar.
- Kyoto Protokolü’ne bakılırsa... Gelişmiş ülkeler,  turizmde pazara yeni giren ülkelere “Hocanın dediğini yapıp, yaptığını yapmamak için” bunun bedelini niye ödemiyorlar?
- Akdeniz kıyılarının %50’sinden fazlası tümüyle kentleşmiş durumda. Türkiye’de kıyılarda 30 milyon kişi yaşıyor. Türkiye’de bu oran, (merkez nüfusları itibariyle) %10’lara doğru gidiyor.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- AÇIĞA alınan ve altı ayda 52 müfettişin (28 soruşturmadan 27’sinde hakkında soruşturma açılamaz raporu verildi) incelemesine uğrayan Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında verilen soruşturma süresi dolunca iki müfettişin daha gönderilmesiyle iki ay daha uzatılmış olduğunu...
- TÜRKİYE Gazeteciler Sendikası’nın üyesi olduğu Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ), Türkiye’de cezaevlerinde tutuklu olan gazetecilerin serbest bırakılması için uluslararası kampanya başlattığını ve kampanya  çerçevesinde, cezaevindeki gazetecilerin serbest bırakılması talebiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben hazırlanan elektronik posta kartlarının gönderilmesi istediğini...
- DSP Başkanlık Kurulu’nda görev alan Dr. Serdar Savaş’ın, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini...

Turizm notu

Haberin Devamı

-  FETHİYE’deki ‘Kıyı Günü’nü kutlamasında bulunduğumuz Yacht Hotels’in bahçesinde dostlarla turizm merkezleri üzerinde her kent için bir cümlelik tanımlama, bakın neler söylendi:
-  İSTANBUL- “Bu şehir insanın kanını emer” (Duman grubundan).
-  BODRUM- Çevresel anlamda Türkiye’nin ayıbıdır.
-  FETHİYE- Türkiye’nin ilk arıtma tesisini yapan ilçelerinden biri.
-  ANTALYA- Turizm endüstrisi.
-  ALANYA- Turist fabrikası.
-  DİDİM- İngiliz’den başka turist bilmez misiniz?
SEFERHİSAR- ‘Sakin şehir’ unvanından  sonra Orkinos çiftliği acaba olmalı mı?
-  FOÇA (Eski/Yeni) – Sardunya (İtalya) adasının küçük kentlerinden biri neden olmayasınız.
-  AYVALIK- Gelecek yıl BM’nin ‘Kıyı Günü’ etkinliğine şimdiden hazırlanmalı.
-  ASSOS- Her yönden geleceğe çok iyi hazırlanmalı.
-  DATÇA- Can Yücel markası üzerine inşa edeceği o kadar çok şey var ki...
-  KAŞ- Ne olur yağma etmeyin, insanları ‘kaçırmayın’ buradan.
-  KUŞADASI- Artık ‘toplama kampı’ gibi yazlık evlerden kurtulması için hemen ‘kentsel dönüşüme’ başlamalı.
-  GAZİPAŞA- Havaalanının pistinin uzatılmasının engellendiğini neden sorgulamaz.
-  İZMİR Hâlâ EXPO’yu mu bekliyor.
-  ERDEK- Vehbi Koç’un vasiyetlerini hiç unutmamalı.
-  UZUNGÖL- O ucube beton duvar hâlâ kaldırılmadı mı?
-  MARMARİS- Çevre konusunda iyi gidiyor ama umulur ki, mimari estetikte istenilen başarıyı yakında yakalar.

Yazarın Tüm Yazıları