Soğuk duş

Euroleague'deki temsilcimiz, Smith’in yanına skorer çıkaramayınca dağıldı. 15 top kaybı yanı sıra başta Hosley olmak üzere Massey ve Reyes Efes’i yıktı.

Haberin Devamı

EUROLEAGUE’deki serüvenini D Grubu’nda sürdüren Efes Pilsen, Panionios’un ardından evinde Real Madrid’e de 95-81 yenilerek gruptaki şansını zora soktu. 5’inci sınavında üst üste 3’üncü yenilgisini alan temsilcimizi yıkan isimler, eski Karşıyakalı Hosley ile Massey ve Reyes’ti.

Büyük umutlarla transfer edilen ancak sakatlığı süren Kasun’un yokluğu lacivert beyazlıları pota dibinde olumsuz etkiliyor. Dün bu mevkide görev alan Kaya ile Kerem Gönlüm istenilen seviyede değillerdi.

İçerde kazanmaya ihtiyacı olan lacivert beyazlılar, 10 bini aşkın seyircisinin desteğiyle istediğini almayı hedefliyordu. Ancak İspanyol temsilcisi, rakibinin etkili silahı Smith’e çok iyi tedbir almıştı.

Kritik karar

Üçlük yüzdesi yüksek olan bu oyuncuya dış atışlarda isabet şansı tanımayan Real Madrid, savunmada da yelpaze gibi açılıp kapanarak Efes’in bütün hücumlarını püskürttü. Bundan daha önemlisi rakibine 15 top kaybı yaptırıp, galibiyet yolunu açtı. Oyunun kritik anında Kerem Gönlüm’e Bullock’un attığı yumruk bu oyuncunun oyundan atılmasını gerektirirken hakemler Bullock’a sportmenlik dışı faul vererek bence maçın kaderini de etkilediler.

Efes Pilsen’in oyunu kazanmak için 4. periyodun ortalarına doğru yaptığı baskılı savunma da sonuç vermeyince Real Madrid maçtan 95-81 galip ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi á HAKEMLER: Luigi Lamonica (**) (İtalya), Spiros Gontas (**) (Yunanistan), Sreten Radovic (***)(Hırvatistan)

EFES PİLSEN: Ender (*), Thornton (**) 14, Smith (***) 22, Kerem (*) 6, Kaya (**) 10, Vujanic (***) 18, Cenk (*), Shumpert (*) 6, Kakiouzis (*) 5

REAL MADRİD: Llull (***) 11, Bullock (***) 11, Hosley (****) 24, Massey (***) 17, Reyes (***) 10, Mumbru (***) 10, Tomas (*) 2, Lopez (*) 4, Hamilton (*) 4, Hervelle (*) 2

1.PERİYOT: 15-21 á DEVRE: 46-40 (Real Madrid lehine)

3.PERİYOT: 61-71

Yazarın Tüm Yazıları