Skandal!

YILLARDIR, ASKİ çalışanların sorunlarının yanında Ankara halkının sorunlarını da gündemimize alarak kamuoyunu bilgilendirmeyi görev edindik. Çünkü peşkeş çekilen kamuya yani bize ait olan bir kurum ve çalınan Ankara halkının geleceğidir.

Bizler bu kurumun (ASKİ) çalışanı olarak başkent halkına hizmetten zevk alan ama, yöneticilerin ’kişiye özel’ partizanca uygulamalarını da şiddetle protesto ederek kamuoyunun bilgilenmesini istiyoruz.

Su fiyatlarını TEFE’ye bağlayarak Türkiye’nin en pahalı (aynı zamanda kirli) suyunu bizlere satan Gökçek, AKP Genel Merkezi’nden su parasını hangi tarifeden alıyor?

13 Haziran 2007 tarihinden günümüze kadar AKP Genel Merkezi suyu inşaat suyu tarifesinden kullanmaktadır. Burada adında Adalet olan partinin Belediye Başkanı, adaletsiz bir şekilde davranarak ASKİ Tarifeler Yönetmeliği’ni açık bir şekilde ihlal etmiştir.

Ne diyor ASKİ Tarifeler Yönetmeliği’nin 30. maddesinin (E) fıkrası?

"İnşa halindeki binalara yapının tamamlanmasına kadar şantiye tarifesi uygulanır. Yapı Kullanım Belgesi olmadığı halde fiilen oturulduğunun belgelenmesi ve geçici abonelik yapılmaması durumunda, şantiye tarifesine ek olarak şantiye tarifesinin %50’si kadar atık su bedeli uygulanır" demektedir.

AKP Genel Merkez binası inşaat suyu tarifesinden su kullanıyor. Bunun ne anlama geldiğini biz açıklayalım?

Buradaki keyfi uygulamaya gelince, suyu normalde işyeri tarifesi üzerinden ödemesi gerekmekte iken yani, atık su parası da ödemesi gerekirken AKP Genel Merkez binası atık su parası ödememektedir.

72 kuruş için vatandaşı icraya veren ASKİ Genel Müdürlüğü 13 Haziran 2007 tarihinden günümüze kadar AKP Genel Merkezi’nin kullanıldığını bilmiyor mu? Kullanılmaya başlayan işyerleri için atık su bedeli uygulanır yönetmeliği AKP için geçersiz mi?

ASKİ Genel Merkez binasının açıldığını ve kullanılmaya başladığını basından hiçbir yönetici okumadı mı?

Aynı konumda olan binalarda iş yeri tarifesi hemen uygulanırken iş AKP’ye gelince neden çifte standart uygulandığını Sn. ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç’ın yanıtlamasını istiyoruz.

Bu ve benzeri, ASKİ Tarifeler Yönetmeliği’ne aykırı birçok kişiye özel uygulamaya ilişkin bilgi ve belgeler tarafımızda mevcuttur. Zamanla kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Orhan DOĞAN-ASKİ Su ve

Kanal Çalışanları Derneği Başkanı (SUKA-DER)


Baykal’a haksız eleştiri yapılıyor

DENİZ Baykal’a karşı çok haksız eleştiriler yapıldığını okuyorum; çarsaflı bayanlara parti rozeti taktı diye.. Sizinle görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle, bir siyasi parti lideri vatandaşını ayıramaz, geldim diyene git diyemez. Böyle bir lüksü olduğuna inanmıyorum. Her vatandaşa kuçak acıp, parti programını anlatmalıdır.

Eğer reddedirse, nasıl o kitleye ulaşabilecektir.

Halkın partisi her görüşe ve kişiye kucak açmakla ve kendi parti programını anlatmakla olur. Reddetmek, kolaycılıktır, kabul etmek cesaret sahibi olmaktadır.

Baykal’ı cesaretinden dolayı kutluyorum. Hatta bir adım daha atıp, ’siyasi partinin dini olmaz,

hizmeti olur; din maneviyattir, katı ve sert siyasetin içinde bu kadar anılmamalıdır’ diye de düşünüyorum.

Ayrıca, Alevilere de açılımı olduğunu okumuştum. Ankara’daki çok değerli bir arsayi Cemevi yapılsın diye vermişlerdi.

Bence, tüm organize protestolara rağmen Güneydoğu’ya da gitmelidir. Her kesim vatandaşı kuçaklamak bir liderin, bir siyasetçinin ilk görevidir. Pek çok kişinin çevre baskısı ile çarsafa girmediğini bilmeyen var mı? Bu kişilere ulaşmak, aydınlatmak ve kendi hür iradesi ile belki de hayatındaki tek kararı aldırmak küçük de olsa bir şanssa bu şans için, katı kişilikte ve içine kapanmaktan başka bir şey yapamayan, empati kurmayan kitleyi de kaybetmeye değer... Çünkü CHP’nin kendi çekirdek kitlesi bilir ki, hangi lider gelirse gelsin, kim üye yapılırsa yapılsın, CHP laiklikten bir adım gerilemez, çünkü özde inanıyor... Büyük önderin Cumhuriyet rejiminden de asla taviz vermez,

çünkü varlığının nedeni bu devrimlerdir. Bunu iyice bilmek ve özümsemek lazım, tenkit etmeden önce diye düşünüyorum.

Funda YAMANEL

EGO’nun kurnazlığı

"DÜN sabah işe gitmek için sabah 07.15’te Ankara Yenimahalle metrosuna binmek üzere EGO kartımı bastım. Tam 12 dakika sonra ise Ulus’tan Pursaklar otobüsüne bindim ancak 45 dakika içerisinde 3 biniş hakkımız olduğu halde kartımdan tekrar kontör düştü. Dönüşte gişedeki görevliye sorduğumdaysa, kartımı göstererek burda aracın numarası yazmıyor, o yüzden diye bir cevap aldım.

Sanki bundan biz sorumluymuşuz gibi... Duydum ki bir kaç arkadaşımın daha başına gelmiş bu olay... Demek ki EGO bunu hep yapıyor. Arada bir makineler seri no’ları ne hikmetse 000 şeklinde yazdırıyor, sonra da karttan 45 dakika içerisinde aktarma yaptığımız zaman tekrar kontör gidiyor.

Doğalgaz zamları yetmedi mi Ankara Büyükşehir Belediyesi...

Sıra ulaşıma mı geldi? Vatandaşı enayi yerine koymayın artık ya, insaf!
Yazarın Tüm Yazıları