Sınırları zorlama kılavuzu

Beş altı yıl evvel “Asla kırmızı pantolon giymem” diyen Türk erkeğinin gardırobu bugün rengârenk pantolonlardan geçilmiyor. Peki, yeni sezonun ‘asla’ları neler ve bu önyargılarla baktıklarımız nasıl giyilir?

Haberin Devamı

Türk erkeğin modaya yaklaşımı, malum, biraz mesafeli. “Giymem” dediklerini incelemeye kalkarsak uzun bir kompozisyon yazabilir, ‘yasaklı kıyafetler’ ile ilgili uzun bir liste çıkarabiliriz. Genelleme yapacak olursak,
Türk erkeğinin en korktuğu şey ‘feminen’ ve ‘fazla özenmiş, fazla şık’ görünmek. Canlı renklerin, çiçekli desenlerin, ipek kumaşların, vücuda yakın kıyafetlerin erkek gardırobunda kendine pek yer bulmaması gayet normal.
Bu sınırlar, çekinceler moda dünyasının ve erkek koleksiyonu tasarımcılarının pek umrunda değil. Aksine, erkeklerin üzerine üzerine gidip “Hiç giymem” dedikleri şeyleri erkeklerin dolaplarına yerleştirme derdindeler.
Beyler, bu konudaki panzehiriniz aşina olmak. Zamanla gözün alışması.
Peki, 2013 yaz sezonunun ilk bakışta “Asla!” diyeceğiniz akımlar neler ve bu trendleri nasıl giyebilirsiniz?
1. Tüm kombin tek renk: Burada asıl iddialı olan, tüm kombin rengini kırmızıdan seçmek. Garanticiyseniz, alt-üst iç-dış tek renk giyme konsunda tercihinizi lacivert, gri tonlarından yana kullanın. Kat kat denim stili yani gömlek altına aynı renk denim pantolonu, ayakkabıyı giymek de bir alternatif.
2. Renkli takım elbise: Geçen sezon mavi takımlarla kendini gösteren bu trend, bu sezon yeşil, sarı, oranj tonlarında dozu artarak devam ediyor. Takım elbise koton ya da keten olduğu sürece, içine beyaz gömlek veya beyaz tişort giyip kombini sakin model ayakkabılarla tamamladığınız sürece bir sakıncası yok.
3. Boyna ipek fular takmak: 1950’ler tarzında fularları aksesuar olarak trikonun, gömleğin, tişörtün yakasından göstermek çok moda. Deseni az olan bir ipek fuları V yaka trikoyla ceket arasından hafifçe gösterin ya da bisiklet yaka trikoyla desenli bir fuları kombinleyin. Her iki öneri de ‘asla’lar yine de listenizde yer alıyorsa, ceket cebinize desenli ipek bir mendil takarak da bu akıma ayak uydurabilirsiniz.
4. Floral desenler, çiçek renkler: Stil bir görünüme sahip olmak istiyorsanız yaz mevsiminde desene hayır demek gibi bir lüksünüz yok. En azından yazlık mekânlarda koton bermuda, ipekli gömlek ve kravatlarınızda çiçek, yaprak ve Hawai desenlerini kullanabilirsiniz. Yanına kombinleyeceğiniz şey düz renklerde, maskülen tonlarda olmalı. Koyu mavi bir spor ceket ve beyaz sweat-shirt iki şık örnek.

Yazarın Tüm Yazıları