Sinan Akçıl’ın gizli dünyasına buyrun

İlk kez adım attığınız bir evi incelemek kadar zevkli bir şey yoktur hayatta.

Haberin Devamı

En azından benim için öyle. Hayır, tabii ki kalkıp nerede ne varmış diye dedektifimsi bir incelemeden bahsetmiyorum.
Hani oturduğunuz koltuktan kapsama alanınıza girenlerden bahsediyorum.
Son günlerin popüler bestecisi Sinan Akçıl’ın evine kendisinden beş dakika önce damlayınca inceleme imkanımı geniş geniş kullandım tabii.
Astoria Kempinski’deki stüdyo dairede doğal olarak önce müzisyen teçhizatları göze çarpıyor. şahane bir piyano, klavye, bilgisayarlar, filan...

ARAPÇA KILAVUZ VE OYUNCAK ARABALAR

Daha sonra ayrıntılara odaklanıyorsun: Evde bolca oyuncak araba var çeşitli yerlere serpiştirilmiş. “Sinan bunlarla boş vakitlerinde oyunuyor mu acaba?” diye düşünürken kendisi gayet cool bir yanıt verdi: “Önce oyuncağını, sonra da gerçeğini alıyorum!”
Peki ya tam da duvara asılmış şahane serseri James Dean fotoğrafının altında gözüme çarpan Arapça Öğrenme Kılavuzu da nedir?
Arapça’yı aşağıladığımdan değil, aksine severim.
Hele Lübnanlı popçuların söylediği Arapça şarkıları.
Onların Arapça’sı daha farklıdır çünkü. Kaba gelmez kulağa.
Meğer Sinan da Lübnan popuna ilgisinden dolayı edinmiş Arapça öğrenme kılavuzunu. “Ortadoğu’ya dair nedenini bilmediğim bir yakınlık hissediyorum” diyor.
Ve sürpriz! Lübnan’ın en ünlü pop şarkıcısı Elissa yeni albümünde Sinan’ın bir şarkısını söylüyormuş.
ızel’in “Işıklı Yol” albümünde seslendirdiği “Gelişigüzel” adlı şarkıyı. Dinletti bu şarkıyı Sinan, cidden bayıldım. Yeri gelmişken, eğer keşfetmediyseniz hala, Elissa’nın diğer şarkılarını da internetten dinleyin derim. Nefis sesi var, ızel’inkine çok yakın.

‘EVLENMELİYİZ’ DEĞİL ‘SEVİŞMELİYİZ’ OLMALIYDI

şarkı dinlemelerimiz bununla bitmiyor tabii. Bugünden itibaren radyolarda dönmeye başlayacak olan “Evlenmeliyiz”i dinletiyor
Sinan.
Hadise’nin yeni albümü “Kahraman”ın çıkış şarkısı bu.
Ben böyle evlenmeli şarkılardan çok hazetmiyorum. “Evlenmeliyiz yerine sevişmeliyiz deseydin şarkıda, inan sevebilirdim” diyorum Sinan’a.
Ve yazmazsam olmaz; Hadise yeni albüm kapağında hayli Jennifer Lopez olmuş. Ben kapağı görünce bir an Jlo zannettim.

ORTADA AŞKTAN BİR GERÇEK VAR

Nilüfer’e ve Ayşegül Aldinç’e verdiği yeni şarkılarını da dinletiyor Sinan. Bu iki şarkı da direkt damar, şimdiden söyleyeyim.
Hele Nilüfer’e verdiği “Bi Bilseydin”deki şu sözler nefis: “Gel bir şeyler yap bizi kurtar / Ortada aşktan bir gerçek var / Susma sen söyle bizi duyar / Ayrılık sözden biraz korkar.”
Bu arada Sinan Akçıl jön gibi bir adam. Oturuşu, duruşu, kalkışı, sigara içişi, hatta çay bardağını tutuşu bile hayli “artist”.
Bazen afacan bir Türk çocuğu gibi bazen de süper soğuk sarışın Danimarkalı havası var. Doğu-batı sentezi yani (böyle de şahane gözlemler yaparım).
Sonuç? Bu popüler görüşmenin sonucu şu: Sinan sadece yerli piyasayla yetinmek istemiyor. Yurtdışına açılmış, açılıyor.
Ki tembelliğe tahammülü yok zaten. Yunanlı şarkıcı Despina Vandi’ye yakın zamanda bir albüm yapması sözkonusu. Bazı şarkılarını Enrique Iglesias’a ulaştıracak bir bağlantı da bulmuş. Yani gözü, kulağı açık.

Şehir Atlası

Haberin Devamı

? TAM MAHALLE BARI: Lal Dedeoğlu’nun Ender Sanal’la yollarını ayırıp başka bir ortakla Nişantaşı Topağacı’nda açtığı Mahalle’ye gittim geçenlerde. Cihangir’deki Smyrna gibi Mahalle. Ama oradan daha şık, beyaz masalarıyla yayıldığı kaldırımı da ferah ferah. Yemekleri az ve öz. Levrek yedim ben mesela. Lezizdi, ama levrek biraz küçük müydü ne? Ortamı samimi Mahalle’nin. Sakin, arkadaşça ve buz gibi bir şeyler içmek için ideal bir yer bugünlerde.
? PASTARıTO’DAKı MOJITO PıZZASI: Pastarito’da vazgeçemediğim iki şey var. Biri Casal Mendes adlı roze şarap, diğeri de pizzaları. Mönüdeki 24 çeşit pizzayı ıtalya’daki son trend gözönüne alarak ikiye ayırmışlar; domates soslu ve sossuz pizzalar. Benim favorim ise mönüye yeni  eklenen mojito pizza oldu. ıçinde lime ve nane var bol bol, tam yazlık pizza olmuş yani. Tavsiyelerden en tavsiye olsun bu da....

Yazarın Tüm Yazıları