Silindir şapkalı açılış

İstanbul Moda Show Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen İstanbul Fashion Festival, Sirkeci Garı’ndaki "pembe şapkalı" gala gecesiyle başladı.

Bakan Kürşad Tüzmen ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu’nun yanı sıra galaya dünya modasının patronları ile Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire gibi dergilerden 100’e yakın yabancı moda editörü de katıldı. Festivale özel hazırlanan "Moda Treni" de aralarında Hüseyin Çağlayan, Hakan Yıldırım, Ümit Ünal, Emre Ertürk, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Bahar Korçan, Gamze Saraçoğlu, Banu Bora, İdil Tarzı ve Dice Kayek’in bulunduğu 23 Türk tasarımcıyla gara girdi. Tüzmen ve sektörün önde gelen isimleri, güne özel hazırlanan silindir şapkalarıyla tasarımcıları karşıladı.

Tüzmen, yaptığı konuşmada "Özlemle beklediğimiz tren nihayet geldi. İçinden birbirinden başarılı 23 tasarımcımız indi. Yeni bir zaman boyutuna geçmeliyiz. Bu yeni zaman boyutunda artık İstanbul’umuz bir moda şehri haline geliyor. Dünya modasını artık İstanbul’dan yönlendirir hale geleceğiz" dedi. Tasarımcı Ümit Ünal da trenin ve silindir şapkaların pembe rengine dikkati çekerek, "Neden pembe renk diye soruluyor. Pembe umudun ve motivasyonun rengi. Modayı yüreğimize koymuştuk, inanıyorum dünya da artık bizi alkışlayacak" diye konuştu.

İstanbul Moda Show’a Türkiye’den Damat, Tween, İpekyol, Machka, Seven Hill, Koton, Beymen-Business, Fabrika, Sunset gibi 52 marka, yurtdışından ise Armani, Ann Taylor, Esprit, Polo Ralph Lauren’in de arasında bulunduğu toplam 42 marka katılıyor.

Sahnede nostalji rüzgarı

1970’li yıllardan günümüze kadar unutulmayan şarkıların kullanıldığı müzikli dans gösterisi "Sayın Bayanlar Baylar", önceki akşam Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Yapımcılığını ve sahne yönetmenliğini Banu Noyan’ın, sanat yönetmenliğini Çiğdem Tunç’un üstlendiği, Asu Maralman, Aydın Tansel, Bilgen Bengü, Çiğdem Tunç, Kartal Kaan, Murat Mısırlı, Reyhan Karaca, Tolga Han ve dansçıları ile oryantal Elçin’in sahne aldığı gösterinin ilk gününe ünlüler büyük ilgi gösterdi. Halit-Gülbin Kıvanç, Hakan Peker, Mustafa Topaloğlu da gösteriyi izleyenler arasındaydı...

Bakımdan da anlıyor

Üç yıldır yayınlanan "Dekodizayn" programını sunuculuğunu yapan Vahe Kılıçarslan, açılıştan açılışa koşuyor. Ünlü manken, geçtiğimiz günlerde de Bağdat Caddesi’nde High Performans adlı güzellik merkezinin açılışındaydı. Merkezi High Performans Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Ekşioğlu ile birlikte gezen Kılıçarslan, Pınar adlı mankene doktor kontrolünde bakım da uyguladı.

Karne heyecanı

Özel Mehmet Oyal İlköğretim Okulu Rehabilatasyon ve Konuşma Merkezi öğretmenleri ile öğrencileri, düzenledikleri tiyatro gösterisiyle kış döneminin yorgunluğunu attı. 40 öğrenci ve 20 öğretmen tarafından hazırlanan oyundan sonra engelli öğrencilere karneleri verildi. Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatro Merkezi’nde düzenlenen programa İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve okulun genel müdürü Mehmet Korkmaz da katıldı.
Yazarın Tüm Yazıları