Sihirbaz Can Bonomo

Can Bonomo’nun Eurovision’da Türkiye’yi temsil edeceği ilan edildiğinden beri bilmeyenler “Kimdir Can Bonomo?” diye soruyor.

Haberin Devamı

Herkesin Türkiye müzik piyasasına hakim olmasını beklemiyorum ama bari Can’ı Bakü’ye gönderecek olan TRT bilgi hatası yapmasın.

Can, esasında üniversitede illüstrasyon eğitimi almış bir müzisyen ama TRT Ana Haber’de konuk olduğunda spikerin “İllüzyonla uğraşıyormuşsunuz?” sorusuna maruz kaldı. TRT bile Can’ı “hobileri arasında sihirbazlık olan müzisyen” sanıyorsa vatandaş ne yapsın?

Bu arada, Bonomo’nun Eurovision’da şansı yüksek, çünkü tam da Avrupalı kulağı “can evinden vuracak” müzik yapıyor... En klişe tanımla “yerel öğeleri batı müziğiyle harmanlıyor.”

“Yerel öğeler-batılı müzik” konusunda ne olduğunu hatırlamak için 2004’teki birinciliğimiz Sertab Erener’in “Everyway that I can”ini ve 1997’de üçüncülük elde eden Şebnem Paker’in “Dinle”sini hatırlamak yeterli...

Haberin Devamı

Bu akşam Hayal’deyiz!

Ömür Gedik’in HAÇİKO yararına verdiği konserlerin üçüncüsü bu akşam Hayal Bistro’da, 10.30’da başlıyor. Bu akşam Nev ve Bay J konuk olacak ve Ömür’le beraber şarkı söyleyecekler.

Bu konserin gelirleriyle neler yapıldığını merak ediyor musunuz?

Ben size anlatayım. Öncelikle, ilk iki konserin geliriyle Şarköy barınağı yeniden açıldı. Borçları nedeniyle barınak belediye tarafından kapatılmıştı ve hayvanlar da yan arsadaki çöplüğe bırakılmıştı.

Şimdi barınak açıldı, köpekler toplandı ve çalışanların parasını bir süreliğine HAÇİKO ödeyecek. Bunun haricinde, orman ve barınaklara yiyecek ve ilaç götürmeye, yaralı hayvanların tedavisini üstlenmeye devam ediyor dernek.

Bolluca’daki zehirlenme olayında da bölgeye ilk gidenlerden olmuştu. Yeni konserlerin gelirleriyle de ormanda iyileştirme çalışmalarını başlatacaklarını söylüyor Ömür.

“Ben de yardım etmek istiyorum” diyorsanız, konserde hem neler yapabileceğinizi öğrenecek, hem de ödediğiniz ücretle en güzel yardımı yapmış olacaksınız...
Biz bu akşam Hayal Bistro’dayız, sizi de bekleriz efendim!

Hoş geldin Blue Ivy bebek!

İki gündür harıl harıl gazeteleri karıştırıyorum, biri bile Beyonce ve Jay-Z’nin bebeği için “Blue Ivy bebek” tanımını kullanmadı! Eksikliğini hissetmiyorum dersem, yalan söylemiş olurum. İsterim ki, adet yerini bulsun, eksiğimiz olmasın... Hal böyleyken bu zorlu görevi üstleniyor ve Beyonce kızımız ve Jay-Z oğlumuza gönülden bir “HOŞ GELDİN BLUE IVY BEBEK!” demek istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları