Sezen'den bahar şarkısı

Sezen Aksu’dan bahara yakışır bir sürpriz var. Bu senenin başlarındaki bir konserinde seslendirdiği yeni şarkısı ‘Yeni ve Yeni Kalanlar’ şarkısını single olarak geçtiğimiz gün yayınladı.

Haberin Devamı

Sezenden bahar şarkısı

Sözleri kendisine ait şarkının bestesi oğlu Mithatcan Özer imzası taşıyor. Sadece dijital olarak satın alınabilen şarkının orijinal versiyonunun yanı sıra ayrıca Aytuğ Yargıç imzalı Alaturka versiyonu, Emrah Karaduman’a, Mğul ve Barış K.’ya ait remix versiyonları bulunuyor Haydarpaşa Gar Lokantası’nda çekilen şarkının klibi çok yakında televizyonlarda dönmeye başlayacak. Şarkının alaturka versiyonunu single’ı satın aldığımdan beri durmadan dinliyorum. Galiba Sezen Aksu’dan alaturka bir albüm şu an tek ihtiyacım olan şey, bu yağmurlu bahar havasında çok güzel gider.

Haberin Devamı

THE AWAY DAYS’TEN YENİ ŞARKI

Sezenden bahar şarkısı

Sofar İstanbul ile ilk tanıştığımız konserde The Away Days konser veren konuk gruplardan biriydi. Sofar’ın ilk konserindeki son grup olarak sahne aldığında, yayınladıkları EP’de yer almayan yeni bir şarkı çalmışlardı. İlk kez akustik olarak duyduğumuz ‘Your Colour’ adlı şarkının stüdyo kaydını (
https://soundcloud.com/theawaydays/yourcolour ) grup geçtiğimiz gün soundcloud hesaplarından yayınladılar.Belki de Türkiye’den çıkan ilk uluslararası indie grubumuz olan The Away Days’in ilk albümü için artık sabırsızlanıyorum.

MADONNA DİPLO İLE STÜDYO’DA

Sezenden bahar şarkısı

Geçtiğimiz aylarda Madonna’nın 13. Stüdyo albümü için harıl harıl çalıştığını yazmıştım. Hatta stüdyoda Avicii ile çalıştığını doğrulayan sanatçı instagram hesabından şimdi de Diplo ile çalıştığını sevenleriyle paylaştı. Instagram üzerinden paylaştığı stüdyo fotoğraflarının altına yorum olarak ‘Diplo beni köle gibi çalıştırıyor, uzun saatler sonrasında dinlenmek için kendimi banyoya kapatıyorum’ diye dert yanan şarkıcı, yeni albümüne dair ipuçları vermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

MORRİSSEY AMERİKA TURNESİNE BAŞLADI

Geçtiğimiz sene sağlık problemleri sebebiyle Amerika konserlerini iptal eden Morrissey turnesine bıraktığı yerden devam ediyor. 7 Mayıs gecesi San Jose’de verdiği konserde kendisini uzun süredir bekleyen Amerikalı hayranlarına nefis bir konser yaşatan Morrissey ve ekibi, aynı gecede bu yaz çıkartacağı yeni albümünden de şarkılar seslendirmiş.

Sezenden bahar şarkısı

World Peace Is None Of Your Business’ adlı yeni albümünden, albümle aynı adı taşıyan şarkının yanı sıra, ‘The Bullfighter Dies’ ve ‘Earth Is The Loneliest Planet’ şarkılarını da seslendiren şarkıcı 90 dakikadan fazla sahnede kalmış. Tek hayalim bu yaz Morrissey Açıkhava’da İstanbul’da yine konser versin, yeni albümünden ‘Istanbul’ şarkısını da ilk kez canlı olarak Türkiye’de seslendirsin. O zaman işte bu yaz olduğundan da güzel geçer.

Haberin Devamı

LYKKE LI – I NEVER LEARN

Sezenden bahar şarkısı

Genelde her sanatçının 3. albümü aslında bir kırılma noktası gibi görüldüğü için veya olduğu yerde sayma sebebi olduğu için, benim için hep gerginlik sebebidir bu 3.albüm faslı.

Lykke Li 3. albümü ‘I Never Learn’ ile bir dönemin kapandığını düşünenlerden. 21 yaşında müzik piyasasına adım adan İskandinavyalı şarkıcı 3 albümlük yaptığı anlaşmanın son kalkasını bu albümle tamamladığı için çok memnun olduğunu dile getirmiş. Hayatta her şeyin bir üçleme olduğuna inanan Lykke, bundan sonra kendisi için bambaşka bir dönemin başlayacağına inandığını söylemiş.

Lykke Li kendi yaşadıklarını tüm açıklığıyla anlattıkça sanatını gerçekten doğru yaptığını hisseden birisi. Bu içtenlik durumuna öylesine takık ki, ‘yaşamadığım hiçbir şeyi şarkılarımda anlatmam imkansız, bu benim için samimi değil’ diye de üstüne bastıra bastıra anlatmış. Time ile yaptığı söyleşide yaptığı müziğin ‘pop’ olarak tanımlanmasını nasıl karşıladığı sorulduğunda, sınıflandırmalardan hoşlanmadığını belirten sanatçı, sadece gerçeği ve hayatın anlamını aramak tek gayesi olduğunu söylemiş.

Haberin Devamı

Kendisini uslanmaz bir hayalperest olarak tanımlayan Li, 3. stüdyo albümününün prodüktörlüğünü Greg Kurstin ve Björk Yttling ile birlikte üstlenmiş. 3. albümün habercisi olarak Mart ayında ‘Love Me Like I’m Not Made Of Stone’ videosu yayınlanırken, albümün ilk single çalışması ‘No Rest For The Wicked’ Nisan ayında piyasaya çıktı.

Sezenden bahar şarkısı

9 şarkıdan oluşan ‘I Never Learn’ yine bir önceki albümlerindeki gibi Lykke Li’nin hayatının gerçek bir kesitini anlatıyor. Kendi adıma melankoliden çok haz etmesem de, Lykke Li gibi bir vokalin söylediği her şarkıya kapılmadan da kendimi alamıyorum. Albüm her ne kadar kısa da olsa, başladığı gibi bir çırpıda bitiyor tekrar tekrar başa döndürüyorum her defasında.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta artık müzik raflarına gururla yerleşen ‘I Never Learn’, dijital müzik platformlarından da dinlenebiliyor. Lykke Li’yi ilk iki albümde kaçırmış bile olsanız üçlemenin son halkasından yola çıkıp onu tanımalısınız. ‘I Never Learn’ 2014’un en iyi albümler listesine net olarak adını yazdıracak başarıda bir albüm olmuş, kaçırmamanız dileğiyle.

YILDIZLAR:

I Never Learn

No Rest For The Wicked (şarkının klibi de oldukça etkileyici)

Silver Line

Never Gonna Love Again

Sleeping Alone

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Gunshot (Albümün incisidir. Şarkı içimdeki 80’ler çoşkusunu yeniden canlandıran bir yapıda,bir başka deyişle bu albümün ‘ I Follow Rivers’ı )

Love Me Like I’m Not Made Of Stone (bir değil 5 Oscar alır)

KARIŞIK KASET

Her ay olduğu gibi, bu ayın ilk Karışık Kaset listesi ay boyunca güncellenerek büyüyecek bir listeden oluşuyor. Karışık Kaset By Mayıs 2014 adıyla Spotify’da da oluşturduğum liste sizleri bekliyor.

Keyifli dinlemeler…

1)Coldplay – A Sky Full Of Stars

2)Milky Chance – Stolen Dance

3)Awolnation – Sail

4)Sharon Van Etten – Every Time The Sun Comes Up

5)Bombay Bicycle Club – Luna

6)Bright Eyes – First Day Of My Life

7)Hillsong United – Oceans (Where Feet May Fail)

8)Deorro – Five Hours

9)Coldplay – Midnight (Giorgio Moroder Remix)

10)Foster The People – Best Friend

11)TIAAN – Be Ok

12)Adrian Lux feat Kaelyn Behr – Sooner Or Later

13)Banks – Goddess

14)Chet Faker – Talk Is Cheap

15)MØ – Don’t Wanna Dance

16)Röyskopp feat Robyn – Do It Again

17)Band Of Horses – No One’s Gonna Love You

18)American Authors – Best Day Of My Life

19)Lily Allen – Sheezus

20)Lykke Li - Gunshot

Yazarın Tüm Yazıları