Sevimli dostlar oyuncak değildir

YAŞAMIMIZA renk katan, sevimli dostlardan söz edelim bugün.

Ve de İzmir Valiliği’ne gönderilen iki mektup, daha doğrusu iki istekten. Dört ayaklı dostlarımız, kimi zaman insanlardan büyük şiddet, işkence görür, hatta yaşamlarını bile yitirir. Bu yüzden onları, özellikle sokaktakileri de, sevmek çok önemlidir.
Haberin Devamı

¡

Ve bana ulaşan ilk mektuba geliyorum. Hayvan platformları adına Esin Önder göndermiş. 22 Ekim’de açılacak İzmir Pet Show Fuarı’ndan söz ediyor, “Hayvan sevgisi tanıtımı yönünden çok yararlı bir organizasyondur. Hayvan sevmek, aslında doğayı sevmektir” diyor.

¡

Fuarda hedef kitlenin çocuklar olduğunu belirten Önder, çok önemli bir konuyu vurguluyor:

“Ancak çocuklara bir heves uğruna veya karne hediyesi gibi nedenlerle aldıkları hayvanlara bakamayan ebeveyn bir zaman sonra, hayvanı terk etmektedir. Barınak ve sokaklarımız terk edilen hayvanlarla doludur. Terk edilen hayvan intihara sürüklenmekte ve kısa zaman sonra ölmektedir.

¡

Bu nedenle fuarda büyük paralara satılan hayvanlara mutlaka ‘çip’ konulması, kayıt altına alınarak satılması konusunu göz önünde bulundurulmasını, hayvan refahına uymayan koşullarda satmak isteyenlerin denetlenmesini, uygun olmayanlara ceza kesilmesini önemle rica ederiz.”

Haberin Devamı

¡

Bir mektup da Hayvan Hakları Federasyonu üyesi DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çitirik’ten. O da valilikten fuarın sıkı denetlenmesini, akvaryumlar dışında, kafeslerin üst üste konulmamasını, hayvanların susuz bırakılmamasını istiyor.

¡

Çitirik de endişelerine şöyle dikkat çekiyor:

“Bütün köpeklerin menşeilerini belirten evrakın, tıbbi bakımlarının yapılıp yapılmadığını içerek karnelerin titizlikle kontrol edilmesini talep ediyoruz. Köpeklerin gelişigüzel, küçük çocuklara satılmamasını, alan ailelere bakım zorluğu ve terk etmenin getireceği sorunların anlatılmasını talep ediyoruz.”

¡

Kültürpark’ta açılacak, İzmir’en belki de en sevimli fuarıyla ilgili endişeler bunlar. Aslında ikisi de dört ayaklı dostların oyuncak olmadığını, alındığında ailenin bireyi sayılması gerektiğini vurguluyor. Fuarı çocuklarıyla gezecek olanların dikkatine...

ÖNEMLİ NOT: Pazar günü İnciraltı’ndaki Kent Ormanı’nda yürüyüşteydim. Oradaki köpek nüfusu bana azalmış gibi geldi. Yanılıyor muyum?

Yazarın Tüm Yazıları