Sette aşk olur mu?

Geçen gün ünlü bir sanatçımızla yeni başladığı oyunculuk kariyeriyle ilgili sohbet ediyoruz. Konu oyunculuk ve özel hayat arasında gidip geliyor.

İlk sinema filmini çevirirken kız arkadaşı ile sorunlar yaşamış. Rol arkadaşları ve samimi sahneler sorun olmaya başlayınca bizimki merak etmiş haliyle ve birlikte kamera karşısına geçilen kişilere karşı bir şeyler hissetme olasılığı nedir diye yıllardır bu işi yapan arkadaşlarına sormuş. Yok öyle bir şey demişler!

"Yalan" dedi, "Öpüşme, sevişme sahnesi çekip heyecanlanmamak elde değil" diye de ekledi.

Her rol arkadaşı birbiriyle aşk yaşayacak değil tabii, ama "Dizi aşkları gerçek oldu" ya da "Film setinde tanıştılar, aşık oldular" gibi haberler de boşuna çıkmıyor.

Türkiye sadece oyuncular arası değil, yönetmen, yapımcı ve oyuncu aşklarına da epey alışkın.

Gülşen Bubikoğlu-Türker İnanoğlu, Memduh Ün-Fatma Girik, Ezel Akay-Şebnem Dönmez, Nilüfer Açıkalın-Orhan Oğuz, Sanem Çelik-Kudret Sabancı, Türkan Şoray-Cihan Ünal, Deniz Uğur-Tamer Karadağlı aşkları verilebilecek örneklerden sadece birkaçı.

Hollywood’da da unutulmaz set aşkları yaşandı, yaşanıyor.

Kim Basinger-Alec Baldwin, Carole Lombard-Clark Gable, Susan Sarandon-Tim Robbins, Romy Schneider-Alain Delon, Bette Davis-Gary Merill, Penelope Cruz-Tom Cruise, Nicole Kidman-Tom Cruise, Meg Ryan-Russel Crowe birliktelikleri hep film setlerinde başladı.

Katharine Hepburn ve Spencer Tracy’nin ölüm onları ayırana dek yıllarca süren ilişkisi de set romanslarının en güzeli, en özeli olsa gerek. Birlikte sekiz film çektiler. 1967’de Tracy kalp krizinden öldü. Katharine Hepburn aynı yıl gösterime giren, birlikte son filmleri, kendisine ilk En İyi Kadın Oyuncu Oscarı’nı kazandıran "Guess Who’s Coming to Dinner"ı seyretmediği gibi ödülünü almaya da gitmedi. Çünkü o, sevdiği adamın son filmi olmuştu.

Ve gelelim son dönem set aşklarının en medyatik olanına.

"Bay ve Bayan Smith" setinde başlayan Angelina Jolie-Brad Pitt birlikteliği son ylıllara damgasını vurdu bence. Bu aşkın sette başladığını biliyorduk ama ciddi kararların nasıl, ne zaman alındığı bir süre saklandı.

Bir röportajında okumuştum; Angelina Jolie, aşık olduklarını ve ayrı kalamayacaklarını anlamalarının uzun zaman aldığını söylüyordu. Ciddi bir beraberlik konusunda kesin karar almalarını sağlayan kişi ise Jolie’nin evlat edindiği oğlu Maddox olmuş. Maddox bir gün durup dururken Brad Pitt’e ’baba’ diye seslenmiş. Angelina Jolie, Brad Pitt’i bağlamak için bu olayı önceden planlamış mıdır bilinmez tabii. Kadınların ikili ilişkilerde çocukları kullanmasını iyi bildiklerine eminiz ama.

Şu bilinç akışı fena bir şey, bakın konu nereden nereye geldi!

Zeki Demirkubuz, New York yolcusu

Film Society, ünlü yönetmenlerimizden Zeki Demirkubuz’un yedi filmini içeren bir toplu gösterimi New York’taki sinemaseverlere sunuyor. 19-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte Altın Portakallı "Kader"in New York’taki ilk gösteriminin yanı sıra, "Karanlık Öyküler Üçlemesi" olarak da anılan "Yazgı", "İtiraf" ve "Bekleme Odası" filmleri ve "C Blok", "Masumiyet" ve "Üçüncü Sayfa" da yer alıyor. Demirkubuz, 16 Eylül’den sonra New York’ta olacak ve 22 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’te düzenlenecek panelde katılımcılara sinemasını anlatacak.

Dinozorlar askeri eğitimde

Dinozor değil, resmen yılan hikayesine dönen Jurassic Park 4’te hareket var. Yapımcılar Jurassic Park serisine heyecan katmak için akıl almaz bir yol bulmuşlar. Çekimlerine yıl sonunda Hawaii’de başlanacak olan dördüncü filmde hükümet dinozorların eline silah verecek ve onları savaşa hazırlayacakmış. Amerikalılar tarih öncesi yaratıkları bile asker yapıp, cepheye yollamakta gecikmediler. Sırada ne var merakla bekliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları