Sebzeli fırın makarna

Büyük bir tencereye 15 su bardağı su koyulup 1 tatlı kaşığı tuz atılır.

Haberin Devamı

Tencere orta ısılı ateşin üzerine oturtulup suyun kaynaması beklenir. Makarnalar 3 eşit parçaya bölünerek kenarda bekletilir.
Erişte makarna kullanılacaksa işlem yapılmasına gerek yoktur. Makarna kaynayan suya aktarılıp arada sırada karıştırılarak 7-8 dakika kadar haşlanır ve süzülür.
Süzülen makarna tekrar aynı tencereye aktarılıp üzerine rendelenmiş beyaz peynir, istenirse rendelenmiş kabak ve incecik kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır.
Diğer taraftan, oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar derin bir kaba kırılıp çırpılır. Un ya da irmik, tuz ve karabiber eklenip tekrar çırpılır. Üzerine süt azar azar ilave edilip iyice karıştırılır.
Orta boy, kenarları 7-8 santim yüksekliğinde olan bir fırın kalıbı sıvıyağla iyice yağlanıp kenarda bekletilir. Yumurtalı karışım tenceredeki peynirli makarnanın üzerine aktarılıp iyice karıştırılır.
 Hazırlanan bu karışım, tıpkı pasta hamuru gibi, yağlanmış fırın kabına aktarılıp üzeri kaşıkla düzeltilir.
Üzerine kaşar peyniri serpiştirildikten sonra fındık büyüklüğünde parçalara ayrılmış tereyağı ya da bitkisel margarin yerleştirilir.
Makarna 5 dakika önceden ısıtılıp 175 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilip çıkarılır.
Henüz sıcak haldeyken dilimlenip servise sunulur. (İstenirse makarna büyük boy kelepçeli pasta kalıbında da yapılabilir.
Eğer kek kalıbı kullanılacaksa sosun dışarıya akmaması için altına bir tepsi koyulması gerekir.)
Makarnaya 100 gr çiÄŸ brokoli ve 3-4 yemek kaşığı konserve bezelye de eklenebilir.Â

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-1 paket spagetti makarna
(fırın makarna ya da 2 paket erişte makarna)
-isterseniz 1 adet orta boy dolmalık kabak
-2 demet dereotu
(1 demet maydanoz da kullanabilirsiniz)
-1 su bardağı rendelenmiş orta yağlı beyaz peynir
(150-200 gr rendelenmiÅŸ taze kaÅŸar da kullanabilirsiniz)
Sos için;
-4 adet yumurta
-1 yemek kaşığı dolusu un
(irmik de kullanabilirsiniz)
-4 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
-Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
-4 çay kaşığı tereyağı
(bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)

Yazarın Tüm Yazıları