‘Şaşkın muhalefet’

ADIM Cavid Sezen; emekli coğrafya öğretmeniyim. “Bilgisayarda seçim hilesi engellensin” başlıklı yazınızı okudum. Yazıyı okuduktan sonra, bu konuda yapılabilecekler konusunda usuma gelen bir düşünceyi, sizinle paylaşmak istiyorum.

Eğer mecliste hileyi önleyecek uygun bir düzenleme yapılamazsa, muhalefet partilerinin (CHP, MHP, DP, SP...) yapabilecekleri bence çok etkili olabilecek bir eylem var:
Yapılacak seçim ve halkoylamalarını boykot etmek! Böyle bir boykotun yaratacağı sonuçları göze almak kimse için kolay değildir. Muhalefet, bu konuyu yeterince dillendirmiyor ve kamuoyu yaratamıyor. Bir boykot tehdidi, bazılarını yola getirebilir(!)
Bu düşünce, sizce de paylaşılırsa, bunun basında yer alması, iktidar ve muhalefet açısından bir değerlendirme konusu olur diye düşünmekteyim. ‘Şaşkın muhalefet’ için bir silkinme/silkeleme yöntemi olabilir gibi...
Sizin gibi etkili bir kalem tarafından dile getirilebilirse, yarar umuyorum.. Cavid SEZEN

Pursaklar dökülüyor

PURSAKLAR’da oturan bir vatandaş olarak yaşadığımız kaldırım sorununu sizinle paylaşmak istiyorum.
Özellikle iki ana cadde olan Yunus Emre ve Cumhuriyet caddelerinde genişliği zaten 1 metre olan kaldırımların ya taşları sökük yada ortalarında elektrik direği bulunması sebebiyle kaldırım yerine yol ortalarında yürüyoruz.
Kaldırımlar bakımsızlıktan dökülüyor. Kaldırımlara park eden çok sayıda araç da durumu iyice güçleştiriyor. Yürünebilen kısımlarda yürüyüp bozuk kısımlarda park halindeki araçların arasından yola çıkıp bu şekilde slalom yaparak yürümeye çalışıyoruz. Hem dar hem bakımsız hem de araç park edilen kaldırımlar bize hergün bu eziyeti çektiriyor.
Bu sorunumuzu köşenizde dile getirirseniz size minnettar kalırım.Şimdiden teşekkürler...
Çağlar DEMİR

KISA... KISA...

DİL Derneği’nin düzenlediği ‘Ustalara Saygı’ etkinliklerinde bu akşam Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 18.00’de; pırıl pırıl Türkçesiyle yazın dünyamızı varsıllaştıran, çağdaş yapılarıyla ülkemizi güzelleştiren, gençlerin yetişmesine büyük emek veren şair-mimar Cengiz Bektaş anılıyor. Senaryosunu İbrahim Dizman’ın yazdığı, Nermin Küçükceylan ve Bilgehan Varol’un sunacağı geceye; Prof. Dr. Şerafettin Turan, Prof. Dr. Cevat Geray, Emin Özdemir, Sevgi Özel konuşmacı olarak katılacak; opera sanatçılarımız Ali Yılmaz ve Cem Buğdaycı da müzikle katkıda bulunacaklar. (Kenedi Cad. No. 4, Kavaklıdere-Ankara)

ODTÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği Fikret Bila ve Hurşit Güneş’in katılımıyla yapılacak “Gündem Üzerine Değerlendirmeler” konulu etkinlik bugün 14.00’de ODTÜ Merkez Mühendislik Amfisi’nde.

GAZİ Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr. Özlem Alp’in yağlıboya ve karışık teknikle oluşturduğu özgün eserleri; Gülten Çuhadar’ın kâğıt ve kumaş üzerine ebru eserleri; Birsen Kara’nın yağlıboya resimleri; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde 2 Nisan tarihine kadar izlenebilir.

MÜZED Türk Halk Müziği Topluluğu’nun şef Erkan Efe’nin yöneteceği ‘Çanakkale Türküsü’ Konseri bu akşam Yenimahalle Belediyesi, 50.Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonunda...
Yazarın Tüm Yazıları