Santrforsuz mükemmel

ATLETİCO Madrid’in çabuk forvetlerine karşı Galatasaray’ın özellikle göbekten kademeli defans yapması lazımdı. Onu da yaptılar.

Hiç pozisyon yokken Caner’in saçmasapan uzun bir top atıp hata yapmasıyla Galatasaray golü yiyince bu sefer sarı kırmızılıların oyun planları ve bunun yanında sinirleri de bozulmaya başladı. Pozisyonu rakip yakalar gol atar hiçbir şey demezsin. Ama böyle bir gol hakikaten yakışmıyor.
İlk yarı Keita sahnede yok. Arda ne var ne yok mücadele ediyor. Ama Galatasaray hücum edemiyor. Çünkü G.Saray’ın santrforu yok. Rakip çift stoper doksan dakika boyunca hiç zorlanmadı. Hatta yedikleri gol bile konsantrasyon bozukluğundan oldu. Çünkü tutacak rakip bulamadılar. Bu da onları oyundan düşürdü.
Arkayı boş bırakmayacaksın
Şimdi rövanşta ne olur? Bu Atletico Madrid takımına karşı aynen burada oynadığın gibi oynayacaksın. Yani arka tarafını boşta bırakmayacaksın.
Kaleci Franco zamanlaması iyi işler yaptı. Tabii bu işleri yaparken eski takım arkadaşlarını tanımasının faydasını gördü.
Frank Rijkaard yaptığı işten dolayı Caner’e sinirlenip onu oyundan aldı ama oyuna soktğu Santos da dün akşam fazla bir şey veremedi.
Arda eski maçlarına göre daha verimliydi. Çok çalıştı, çok yoruldu. 1-1’lik sonuç iyi mi? Santrforsuz sahaya çıkan bir takıma göre mükemmel.
Rus hakem sarı kartlarda biraz cimriydi. Bu da Galatasaray’ın lehine oldu.
1 nolu yardımcı, biri Galatasaray’a biri Atletico Madrid’e olmak üzere iki ofsayt kaçırdı.
Yazarın Tüm Yazıları