Sanat fuarı önceki akşam kapılarını açtı

2. Contemporary Istanbul Art Fair (Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı), önceki akşam İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı.

309 sanatçı tarafından üretilmiş 2 bine yakın sanat eserine ev sahipliği yapan fuar, Sigmar Polke, Jeff Koons, Gerhard Richter, Andi Warhol ve Ewert Hilgemann gibi çağdaş sanatın önde gelen isimlerinin eserlerini de aynı çatı altında buluşturdu. Fuarın açılış davetine ben de katıldım. Dünyanın en önemli koleksiyonlarında yer alan bu isimlerin eserlerinin, rekor fiyatlara alıcı bulmasının beklendiğini öğrendim. Bu yıl da fuarın direktörlüğünü üstlenen Orhan Taner, 16 ülkeden toplam 145 galeriden başvuru aldıklarını, fuarı 50 bine yakın sanatseverin gezmesinin beklendiğini söyledi.

İş dünyası akın etti

Fuar Danışma Kurulu Üyesi Suzan Sabancı Dinçer’in önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği kokteyle, iş ve sanat dünyasının ünlü simaları katıldı. Davetliler arasında Çiğdem-Haldun Simavi, Begüm Şen, Suzan Toplusoy, Asuman-Hüsnü Güreli, Dilek-Hüsamettin Cindoruk, Özben-Çağdaş Yüksel ve Erol Aksoy da vardı.

Biz her yıl katılıyoruz

Başkanlığını Leyla Belli’nin yaptığı Resim ve Heykel Müzeleri Derneği’nin yöneticilerinden Güzide İslamoğlu, bu tür uluslararası fuarların sanata ve sanatçıya destek verdiğini, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği olarak kendilerinin de her yıl bu fuara katıldığını belirtti.

Eserine ilgi büyük

Bedri Baykam’ın standında yer alan 3 boyutlu Atatürk resmi büyük ilgi gördü. Baykam, "Teşekkür Türkiye" adlı bu eserle ilgili "Burada ’Beni çok iyi anlamış ve böyle bir ülke yaratmışsınız, size teşekkür ederim’ demesini canlandırdım" dedi.

Doğacak bebeğin sanat turu

Manken Sinem Güven de sergiyi gezenler arasındaydı. 6,5 aylık hamile olduğunu ve 5 kilo aldığını söyleyen Güven, "Çocuğuma şimdiden sanat aşılıyorum" dedi.

Yeni yaşını Dubai’de kutlayacak

Betül Mardin, 81’inci yaşını önümüzdeki hafta Dubai’de, oğlu Ömer Dormen, gelini Ayşe Arman ve torunu Alya’nın yanında kutlayacak. Betül Hanım’ı doğum gününde yalnız bırakmamak adına Dubai’ye uçacaklar arasında, eski eşi Haldun Dormen, Haldun Bey’in kız kardeşi Güler Yiğit ile onun hayat arkadaşı Halil Değer de var.

Bana modadan bahset

Hillside City Club-Trio, üyelerine yönelik düzenlediği aktivitelere son olarak Vural Gökçaylı ile Moda Sohbetleri’ni ekledi. Gökçaylı, geçtiğimiz gün spor katındaki kafede ilki gerçekleştirilen seminerde; batılılaşan Osmanlı’da, Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda ve Atatürk döneminde ekonomik ve politik değişiklikler sonucunda değişen trendleri ve genel moda akımlarını kalabalık bir topluluğa anlattı.

Ankara’ya da uzandılar

Ebru Keser Erda’nın sahibi olduğu Pastarito, İzmir ve İstanbul’dan sonra Ankara’daki Panora Alışveriş Merkezi’nde de açıldı. Dekorasyonunda geleneksel İtalyan mimarisinin izlerini taşıyan, mutfakta İtalyan şeflerin çalıştığı mekan, açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor. "En büyük iddiamız lezzetimiz" diyen Ebru Keser Erda, Pastarito’yu ortaklarıyla birlikte daha da büyüteceklerini söylüyor.

Mutluluğu altı ay önce yakaladı

İki çocuğunun babası Can Sandıkçıoğlu’ndan geçtiğimiz yıllarda boşanan Ayça Dinçkök, ardından Fabio Giulio adlı İtalyan bir beyle flört etmeye başlamış, ancak bu ilişki de hüsranla noktalanmıştı. Dinçkök, aradığı mutluluğu sonunda Serhat Demiral’da buldu. TÜSİAD’da Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Ayça Hanım, altı aydır birlikte olduğu Demiral’ın yanındayken son derece mutlu ve huzurlu görünüyor.

Ünlüler Fulya’yı mesken tuttu

Fulya’da yükselen yeni bir yapı var; Selenium... Ve bu yapıyı mesken edinenler arasında çok sayıda ünlü var. Şenes Erzik, Sevgi Sabancı, Tülay Ulusoy ve Şenol Güneş, buradan daire alanlar arasında... Peki bu tercihin nedeni ne dersiniz? İşte birkaç yanıt...

BERNA YILMAZ: Eski bir Nişantaşı sakini olduğum için buradan daire aldım. Yurtdışındaki rezidans projelerinin aynısını ülkemize taşıdığı için Selenium’u tercih ettim.

ŞANSAL BÜYÜKA: Selenium’u, İstanbul trafiğinin çekilmez bir duruma geldiği günümüzde her yere çok kolayca ulaşılabilecek bir konumda olduğu için tercih ettim.

AHU AYSAL: Bugünkü yaşam şartlarında hiçbirimizin fazla vakti yok ve Selenium sosyal tesisleri, hastanesi, alışveriş merkezi, restoranlarıyla çok fazla imkan sunuyor.

MUSTAFA TONER: Nişantaşı’ndan ve İstanbul manzarasından kopmamak, beni bu kararı vermeye yöneltti. 28’inci kattan tüm İstanbul’u kuşbakışı seyretmek kimbilir ne kadar keyifli olacak.

10 bin dolara mál oldu

Gül Ergi, tepeden tırnağa kendini yeniledi. Geçtiğimiz haftayı Sapanca’daki Richmond Nua&Spa’da geçiren Ergi, Diyetisyen Ender Saraç’ın ekibinden Dr. Gönül Ateşsaçan ve Dr. Alp Kürşad’ın uyguladığı ve tamamen doğal ürünler içeren mezolift, kolejen, karboksi, hcg ve ozon tedavisiyle neredeyse 10 yaş gençleşti! Bir hafta süren detoks uygulamasıyla da toksinlerinden arınan Ergi’ye bu işlemler toplam 10 bin dolara mál olmuş.
Yazarın Tüm Yazıları