Sakın unutma

Tek suçları alengirli konularda kitap yazıp haber yapmak olan gazeteciler hâlâ içeride... Sakın unutma.

Haberin Devamı

Ünlü naylon faturacıya tutuklanmama garantisinin verildiği bir günde, o naylon faturacının kitabını yazan gazeteci Nedim Şener’in tutukluluğunun devamına karar verildi. Sakın unutma.
En demokrat bildiğimiz köşe yazarları, “savcıdan da savcı” olduklarını gösteren yazılar yazdılar. Sakın unutma.
“Mazluma kimlik sorulmaz” ilkesine bağlı olduklarını sandığımız nice İslamcı aydın, mazlumların üzerinde tepinmekten başka bir şey yapmadı / yapmıyor. Sakın unutma.
Daha düne kadar “Yargı eliyle zulüm yapılıyor” diye feryat edenler, “Yargı kararlarına saygı duyun” diye ortaya çıktılar. Sakın unutma.
Sözde Müslüman adamlar, uydurma telefon kayıtlarını yayınlayarak sevmedikleri siyasetçilere bel altı vuruş yaptılar / yapıyorlar. Sakın unutma.
Vaktiyle küstah ve arsız egemen dilinden çok çekmiş olanlar, gücü eline geçirince küstah ve arsız egemen dilini kullanmaya başladılar. Sakın unutma.
Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyenler, “Nükleer santral yapılacak. Bitti” türü yaklaşımlar ortaya koymaya başladılar. Sakın unutma.

Haberin Devamı

İbrahim Tatlıses şarkıları

SABUHA: İlk nerede dinledim, hatırlamıyorum. Ama şarkının çok tuttuğunu hatırlıyorum. Bezgin kasabalarda bıçkın abiler, epey bir süre, durup dururken “Vicdansız Sabuha” diye hislendiler.
AYAĞINDA KUNDURA: 70’li yıllar. Amasya-Suluova... Urfalı bir türkücü çıkmış, yıkıyor ortalığı... Kaset doldurma işi yapan plakçı Cafer’in dükkânından “dura dura gelen yar”dan söz eden bu türkü yükseliyor gün boyu...
AKDENİZ AKŞAMLARI: Akşam olmuş. Sahilde ateş yakılmış... Uzun saçlı şehirli bir delikanlı, elindeki gitarı tıngırdatarak bu şarkıyı söyleyerek prim yapıyor. Ama o da ne? Urfalı İbo, şehirli gençlerin alayına meydan okur gibi alıp kendine ait kılıyor bu şarkıyı...
MAVİ MAVİ: İbo’nun olgunluk dönemi eseri... Düşünün: O “mahcup türkücü” gitmiş. Ama henüz o “arsız arabeskçi” meydana çıkmamış. Yani ikisinin tam ortasında... Belki de bu nedenle dillere destan oluyor şarkı...
ÖLÜRSEM KABRİME GELME: İçinde bu şarkının da yer aldığı albüm, benim en çok dinlediğim albümdür. Şarkının icrasında hafiften bir hıçkırık sesi duyulur... İbo’nun sesinin güzelliğini ve icradaki gücünü en net olarak bu şarkıda bulursunuz. Henüz kirin pasın bulaşmadığı günlerin bir gazelidir bu...
YALNIZIM: Erkek ajitasyonunun başyapıtı... Ağır abi içlenmesinin milli marşı... “Tutun kollarımdan düşerim şimdi” diye yardım isteyen, “Yalnızım dostlarım yalnızım şimdi” diye ağlaşan, “Feryatsız gündüzüm gecem olmadı” diye yakınan bir şarkı...
AŞIKSIN: Dikkat: A harfi uzatılmayacak, kısa okunacak. İbrahim Tatlıses’in telaffuzunun getirdiği bir galat-ı meşhurdur bu... Doğrusunu yapayım diyerek a’yı uzatmaya kalkarsanız şarkının hakkını vermemiş olursunuz. Şarkıya damga vurmak dedikleri herhalde böyle bir şey...
DOMDOM KURŞUNU: Ferhan Şensoy, şarkının acıklı hikâyesini anlattıktan sonra şöyle der: “Aşık Mahzuni Şerif o şarkıyı siz barlarda dingildeyin diye yazmadı”. Ama İbrahim Tatlıses böyle bir şeydir. Şarkıda biraz hareket varsa, onu öyle bir söyler ki, anlam gider hareket kalır.
SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN: Bazı şarkıların kaçınılmaz kaderidir: Kamyon arkalarına yazı olur. Delikanlıların sloganı olur. Maçlarda tezahürat olur. Bu şarkının kaderi de bu olmuştur.
MUTLU OL YETER: Benim en sevdiğim İbrahim Tatlıses şarkısıdır. Sözleri damardan, melodisi güçlü, içtenliği tamdır. Kim bilir kaç beyne kazınmış, kaç Türk gencinin duygularına tercümanlık etmiştir.

Haberin Devamı

Nur Serter çıktı meydana

BİZ tam da...
CHP için...
Asli mevzulara el attılar... İlk defa gündem belirlediler... “Yaşam tarzı” ve “laiklik” bağlamından çıktılar... Yoksulluk demeye başladılar... Özgürlük demeye başladılar... AK Parti’yi sıkıştırdılar...
Falan diyorduk ki...
Bir de ne görelim?
CHP Milletvekili Nur Serter, “Başörtülü milletvekili olur mu?” konusunda katıldığı televizyon programlarında aslanlar gibi çarpışmaya başlayıvermiş.
Herhalde iktidar partisi...
Nur Serter’in yeniden piyasaya çıkması...
Konunun türbana gelmesi...
Özgürlük karşıtı eski CHP tezlerinin yürürlüğe girmesi...
Karşısında şöyle derinden bir oh çekmiştir.
Ne diyelim?
Nur Serter’ler CHP içindeki varlıklarını sürdürdükleri müddetçe...
AK Parti’ye karada ölüm yok.

Haberin Devamı

Hiç sevmem

Siyasetçi çocuklarını, siyaset arenasında “dayak malzemesi” yapmaya meraklı siyasetçileri...
Karşısındakini dinlemedikleri halde dinliyor gibi yapanları...
Dünyanın kendilerinin etrafında döndüğünü sananları...
Şahsiyetli görünmek adına da olsa liderine herhangi bir itaatsizlik sergilemeyi aklından bile geçirmeyenleri...
Parti, grup, cemaat, dernek, mektep taassubundan çıkmayı başaramayanları...
Teklifsizliği samimiyet, kabalığı özgüven, hadsizliği dobralık olarak görenleri...
Bilmedikleri konularda ahkâm keserken bunun karşısındakiler tarafından fark edilmeyeceğini sananları...
Nezaketi istismar edenleri...
Kişiliğiyle değil pozisyonuyla saygıya layık olduklarını düşünenleri...
Kendilerini cehaletin sağladığı cesarete vuranları...

Haberin Devamı

MHP’nin Nişantaşılı İl Başkanı’na dikkat

Adı: Abdurrahman Başkan... İki aydır MHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı...
Nişantaşı’nda ikamet ediyor. Nişantaşı kafelerine takılıyor... Kapanan “Pastorito”, tıpkı benim gibi onun da favori mekânı imiş...
Dağcılık kulübü üyesi... Siyaset dışı alanlarda da kendini var edebilen bir isim... Kitap okuyor, meraklı ve kültürlü...
Ülkücü hareketin içinden geliyor. Partide önemli makamlara gelmiş. Yani gelenekle güçlü bir bağı var.
Başarılı bir işadamı... Genç yaşına rağmen sıfırdan var ettiği şirketlerini profesyonellere teslim etmiş.
Kibarlığı, centilmenliği, konuşma tarzı ile “tipik MHP’li” önyargısını darmadağın ediyor.
En yakın çalışma arkadaşı MHP MKYK üyesi Coşkun Yıldırım da doğma büyüme Nişantaşılı... O da “tipik MHP’li” önyargısını parçalayanlardan.
En önemli sözü şu: “Bizim MHP olarak bazen sözümüzün doğruluğu, üslubumuzun sertliği arasında kayboluyor. Buna dikkat etmemiz gerekir”.
Stratejilerini de şöyle açıklıyor: “Kendi doğrularımızı, başkalarının yanlışları üzerine kurmayacağız. Kendi doğrularımızı yalın bir şekilde anlatacağız”.
MHP Lideri Devlet Bahçeli’den tam destek almış. Bahçeli, kendisine İstanbul’da MHP’yi toparlama misyonu vermiş. Bu misyon doğrultusunda sessiz ve derinden çalışıyor.
Buraya yazıyorum: Yakında MHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı’nın şaşırtan çıkışlarıyla karşılaşacaksınız. Sakın şaşırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları