Sağlıklı hamilelik için yüzün

Hamilelikte önerilen en önemli egzersiz türlerinden biri de yüzme... Özellikle de yaz aylarında kadınlar yüzerek hem spor yapmış oluyor hem de suyun ferahlatıcı etkisinden faydalanıyor. Egzersiz sayesinde metabolizma hızlanıyor, aşırı kilo alımı önleniyor ve anne adayı zinde kalmış oluyor.

Konuyla ilgili Kadın Sağlığı Uzmanı Op. Dr. Ebru Füsun Akbay’ın görüşlerini aldık. Akbay, yüzme sporu sayesinde gebelikte gestasyonel diyabetin, yani halk arasındaki adıyla gizli şeker durumunun gelişme riskinin azaldığını, böylelikle bebeğin ve anne adayının daha sağlıklı olmasının sağlandığını söylüyor:

"Yüzmenin gebelikte oluşan bel ağrılarını ve ayak şişmelerini azaltıcı etkisi söz konusu... Ancak gebeliğin ilerleyen dönemlerinde, karnın büyümesine bağlı olarak anne adayının havuza girerken dengesini kaybetmesi veya ayağının kayıp düşmesi riski artıyor. Bu nedenle dikkatli ve yavaş hareket edilmeli, havuz çevresindeki ıslak alanlarda altı kaymayan terlik veya ayakkabılar giyilmeli."

Kramplara dikkat

Yüzme ne kadar sağlıklı olursa olsun, hamilelik döneminde su topu, yüksekten atlama, su kaydırakları veya su kayağı gibi travma riski yüksek aktivitelerden kaçınmak gerekiyor. Hijyen koşulları uygun olduğu ve medikal bir problem bulunmadığı takdirde, gebelik boyunca yüzmek için havuz veya denize girilebilir.

Yüzmeyi çok iyi bilmeyen anne adaylarının boylarını geçen derinliklerde yüzmesi, boğulma riski nedeniyle önerilmiyor. Ayrıca gebeliğin ilerleyen aylarında bacaklara girebilecek ağrılı kramplar sebebiyle de güvenlik açısından derin sular tercih edilmemeli.


Her şey tek bir kremde

DUBLE BAKIM


Artık banyolardaki fazla kremlerden kurtulma zamanı. Çünkü yeni nesil bakımlar, tek bir dokunuşla birden fazla alanda etkilerini gösteriyor. Kısacası, kozmetik markalarının ürettiği akıllı kremler her şeyi yapıyor. Nemlendirmek, ince kırışıklıklardan kurtulmak, güneşin zararlarını önlemek ve cildi beslemek için bundan böyle tek bir krem yeterli.

Kozmetikçilerin geliştirdikleri teknolojik kremler, modern yaşamın gereklerine fazlasıyla uyuyor. Böylelikle, zamanın bu kadar değerli olduğu bir dönemde, cilde özen göstermek için fazla vakit harcanmamış oluyor. Kremlerin içine eklenen bitkisel ekstreler, cildin koruma kalkanını destekliyor. Besleyici Omega 3 asitleri ise hücreleri oksijenle besleyerek cildi yeniliyor. Bu ürünlerin ayrıca ciltteki pigment lekeleri ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri de bulunuyor.

Bu kış çok güzel kokacağız

Ünlü isimler yeni sezonu birbiri ardına piyasaya sürdükleri parfümleriyle karşılıyor. Aralarında Donna Karan ve Kate Moss başı çekiyor...

Cesur kadınlara

odern giyimin usta isimlerinden Donna Karan, modayı sadece giysilerden ibaret olarak görmedi. Kadını ayak ucundan saç teline kadar bir bütün olarak algıladı. Markasını oluşturan listesinde 1992 yılından beri parfüm de önemli bir yer kaplıyor. O da sezonu yeni parfümüyle karşılayanlardan. "Donna Karan Gold" adını verdiği kokusunu kadının ışığından esinlenerek yaratmış; kadınsı, davetkár ve kışkırtıcı olmasına özen göstermiş. Flakonu ise mücevher tasarımcısı Robert Lee Moris tarafından altın plaket işlenerek hazırlanmış. Tamamen Karan’ın zevkini yansıtıyor. Gold, ekim ayından itibaren Türkiye’de sınırlı sayıdaki noktalardan satışa sunulacak.

Kate’in kokusu

Onu önce model, moda ikonu, gizemli aşık olarak tanıdık. Kate Moss şimdi de koku uzmanı olarak geri dönüyor. Eylül ayında piyasaya sürülen "Kate" adlı parfüm, şimdiden büyük ilgi görmüş durumda... Siyah mimoza, patçuli, sandal ağacı ve baharatlı notalardan oluşan bu yıldız parfüm, eminiz birçok kadının en özel kokularından biri olacak.

Ünlü model, parfümün Fas’ta gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, kokusunu biraz rock’n roll, biraz hafiflik ve bir miktar da gizem olarak tanımladı. Ünlü fotoğrafçı Craig McDean tarafından çekilen kampanya fotoğraflarında yine Kate Moss modellik yaptı.
Yazarın Tüm Yazıları