Saçlarım boyadan mı dökülüyor?

Güzin Abla
Haberin Devamı

Sultanbeyli'den A.A.

Sevgili Güzin Abla, 36 yaşında bir kadınım. Evliyim, üç çocuğum var. Bir mağazada tezgahtarlık yapıyorum. Eşime ve çocuklarıma yardımcı olmak istiyorum. Bu yüzden bakımlı olmak zorundayım. Saçlarım erken yaşta beyazladı. Boyuyorum, fakat her boyayışta avuç avuç dökülüyor. Eğer boya dokunuyorsa, ne yapmalıyım?

Sevgili Kızım, saç dökülmesi o kadar sık rastladığım bir sorun ki artık kime ne öğütleyeceğimi bilemiyorum. Saç dökülmesinin en önemli nedeninin stres olduğunu söyleyebilirim. Bir de bazı ilaçların (örneğin hormon ilaçları, kolesterol düşürücü ilaçlar, diüretikler) saçları döktüğü biliniyor. Saç boyamanın bazı kuralları var. Buna özen göstermezsen saçlar dökülebiliyor. Örneğin saçlarını asla adet günleri veya adete yakın günlerde boyamamalısın. Saçlarını boyattıktan hemen sonra ya da aynı zamanda asla perma yaptırmamalısın. Saçlarını boya kurutacağı için çok yıkaman, her yıkanışta da iki kezden fazla şampuan sürmemen gerekir. Ne yazık ki, sulardaki klor ve diğer kimyasal maddelerin saç köklerine zarar verdiği de bir gerçek.

Bunun dışında tabii seçeceğin boya da çok önemli. Burada adını veremem ama, diğerlerinden oldukça ucuz bir boya markası var ki, korkunç şekilde saç döküyor. Bunun dışında, ayda bir veya iki kez saç diplerine bademyağı ya da iyi cins zeytinyağı ile masaj yap, bir süre bekletip öyle yıkan.

FAKS: 0212 677 04 21

Yazarın Tüm Yazıları