Rüyada cam kırılması

RUMUZ: MERCANİki camlı ve cam kapılı bir yerdeyiz.

Ön taraf da tamamen camla kaplı. Denize sıfır kulübe gibi bir yer burası. Birden dalgalar o kadar yükseliyor ki cama kadar geliyorlar. Dalgalar geri çekilip tekrar geliyorlar. Annem, dalgalar geri çekildiğinde, tehlikeli olduğunu bile bile camı açarak, "Size yemek getirmem lazım" deyip eline gümüş bir taş alarak dalgaların vurduğu balıklardan almaya çalışıyor. Sonra, taşın içinden bir mercanı bize doğru uzatıyor. Taşla mercanı içeri alıyorum. Annem benden bir beyaz kağıt uzatmamı istiyor. Uzatıyorum. Üzerine kırmızı kurşun kalemle ve büyük harflerle ’tükendim’ yazıyor. Ben de onu içeri alıyorum pencereyi açarak. O kapıyı vuruyor ama ben dalga gelme tehlikesi olduğu için yukarıdaki küçük pencereyi açarak içeri alıyorum onu. Sonunda tam dalga geleceği sırada atlayıp üst taraftaki pencereden içeri giriyor ve kurtuluyor.

YORUM: Cam, rüyada sosyal çevremizle kurduğumuz fark edilmesi zor sınırları ve kırılmaktan korktuğumuzu gösterir. Rüyanızdaki dalgalar, ailece içinde bulunduğunuz bir durumla mücadele etmek zorunda kaldığınızın bir göstergesi. Bu durum, hepinizi aynı anda etkileyen bir olay olabileceği gibi anneniz ve sizin aranızda yaşanan bir çatışma da olabilir. Ancak rüyanızın genelinde bu durumla ilgili en büyük özveriyi annenizin gösterdiği, (en tehlikeli durumda size yemek almaya gitmesi, beyaz kağıt ve üzerine yazdığı yazı vb.) sizin de annenizin özverili ve sizi koruyan hareketlerinin ve yorgunluğunun farkında olduğunuzu gösteriyor. Zor bir dönemden geçiyor olmalısınız.


RÜYA SEMBOLLERİ

BIÇAK: Rüyada görülen bıçak, rüyayı gören kişinin saldırgan yönlerine ve birikmiş öfkesine ya da çevresinde bulunan saldırgan kişilere dikkat çeker. Kişi rüyasında bıçakla bir şeyler kesiyorsa, bir ilişkiden kurtulma veya özgür kalma isteği bilinçaltından sinyal gönderiyor olabilir. Geleneksel yorumunda, evlilik, güçlenmek ya da kişiyi hayretler içinde bırakacak olaylarla karşılaşmak şeklinde yorumlanır.

ZAMK (YAPIŞTIRICI): Rüyasında zamk gören kişi, yaşama kuvvetle sarılmış birisidir; ya da ona tutunmak için arayış içinde olmalıdır. Bir diğer yorumu rüyayı gören kişinin vazgeçemediği alışkanlıklar ve bağımlılıklar şeklindedir.
Yazarın Tüm Yazıları