Rüya sembolleri

Bugünü yetiştiremediğim rüya yorumlarında ön plana çıkan sembollerin anlamlarına ayırdım. Umarım hoşunuza gider.

Anıt: Rüyada anıt görmek, geçmişe gömülmüş olmasına rağmen çözülmeden unutulmaması gereken anılara ve olaylara dikkat çeker. Bu rüyanın detayları mutlaka araştırılmalıdır. Geleneksel yorumu, düşmanlara karşı kazanılacak zafer şeklindedir.

Aslan: Güç, cesaret ve soyluluk sembolüdür. Aslanla yapılan kavga başarılı bir gelişmenin işaretidir. Aslan rüyada birini yiyorsa, rüyayı gören kişi bir konuda yenilgiye uğramaktan korkuyor olabilir. Geleneksel yorumunda kuvvetli ve şiddet yanlısı bir düşman, aslan eğer dişiyse zalim bir sevgili ya da anneye işaret eder.

Anka kuşu: Rüyada görülen anka kuşu, değişiklik ve dönüşüm dönemlerine işaret eder. Aynı zamanda çekicilik, güzellik ve karizma sembolüdür.

Ayak: Rüyada görülen ayak kişinin ilerlediği yolu sembolize eder. Rüya sahibinin yere sağlam basması gerektiği yolunda uyarıdır. Geleneksel yorumunda rüyayı gören kişinin servetinin devamlılığı şeklinde tabir olunur.

Buz: Sağlık ve duygusuzluk ifadesidir.

Böcek: Rüyada böcek görmek küçük sıkıntıları, devamlı problemleri gösterir. Görülen böcek uğur böceğiyse beklenmedik güzel bir haber, sağlam bir dost olarak yorumlanır. Geleneksel yorumda böcek öldürdüğünü görmek, gören kişinin üzerinde çalıştığı işin başkası tarafından alınabileceği şeklinde yorumlanır.

Civciv: Rüyanızda yer aldığı ana temaya göre, yeni ve taze başlangıçları ya da çocukları veya anne-baba olma duygusunu sembolize eder. Hassas ve incinebilir kişilik yapısına dikkat çekiyor da olabilir.

Çam sakızı: Biten bir dönemin ardında başlayan yeni bir dönemi işaret eder.

Çan: Geleneksel anlamda, doğal afet ya da ciddi bir tehlike işaretidir. Modern açıklaması çevremizde gerçekleşen olaylara daha dikkatli bakmamız şeklindedir.

Yolculuk: Hayat yolunu sembolize eder. Rüyada duyulan hislere göre rüyayı gören kişinin yaşamındaki mutluluk ve sıkıntılarını gösterir.

Yüzmek: Duygusal anlamda fazla çabalanan bir dönem, rüyada karşımıza yüzme eylemi ile çıkabilir. Aynı zamanda kendine güven ve gerilimli durumlarla yüzleşme pozisyonunu sembolize eder. Geleneksel yorumunda, kurtuluş ve murada ermek anlamına gelir.
Yazarın Tüm Yazıları