Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Renk kraliçesi yine şaşırtıyor

Söz konusu renk ve desen kombinasyonları olduğunda dekorasyon sektöründeki idollerimden biri olan Tricia Guild, yeni koleksiyonlarındaki cesur ve şaşırtıcı tekstil ve duvar kağıdı seçenekleriyle yine hayranlık uyandırıyor.

Onun yarattığı İngiliz tekstil markası Designers Guild, Türkiye’de yeni bir sayfa açtı ve bu sayfaya yine pek çok renk tonu, çiçek ve motif yazmaya başladı.

esigners Guild firması 1970 yılında Tricia Guild tarafından Londra’da kurulduktan kısa bir süre sonra dekorasyon çevrelerinde büyük yankı uyandırmıştı. Çünkü daha önce kimse bu kadar cesur renk ve desen kombinasyonları kullanmamıştı. Designers Guild şu anda birçok ülkede sadece bir marka olarak değil, bir yaşam tarzı olarak sunuluyor; Tricia Guild kısaca "renk kraliçesi" olarak adlandırılıyor. Firmanın her sezon yenilenen koleksiyonunda kumaş ve duvar kağıtlarının yanı sıra yatak örtüleri, mobilyalar, kırtasiye çeşitleri ve hatta kozmetik ürünleri bile var.

Markanın ülkemizdeki yeni temsilcisi Homteks, geçen ay kolları sıvadı ve bu eşsiz koleksiyonları tekrar tanıtmak için atağa geçti. İlk etapta Designers Guild’in kumaş ve duvar kaplamalarının Türkiye distribütörlüğünü alan Homteks bu ayın başında yeni bayilikler oluşturmaya başlıyor. Biz evde "renk"lenecek yüzeylerin listesini yapmaya başladık bile: Önce kanepe Amalienborg ipek kumaşla kaplanacak; üzerine Ferrara yastıklar atılacak. Perdeler ya Sarafan olacak ya da Indian Summer koleksiyonundan. Duvarlar ise...

Homteks; Abdi İpekçi Cad., 35/2, Maçka, İst.

Tel: (0212) 230 44 22. www.homteks.com

Bitkisel lifli halılar

Almanya’nın ünlü halı tasarımcısı olan Jan Kath’ın halılarındaki estetik inceliğinin sırrı, yüksek kaliteye sahip ipliklerin üst düzey işçilik ile birleştirmesi ve koleksiyonlarında bitkisel liflere yer vermesi. Bitkiyi iplik haline getirme işlemi tamamı ile doğal yollarla yapıldığı için ısırgan otu ipliği düzenli renk ve düzenli iplik ölçülerinde olmuyor, ancak bu özellik halıda kullanıldığında halıya doğal bir görünüm kazandırıyor. Tamamen elde dokunan halıların ipleri, kanserojen madde içermeyen üstün kaliteye sahip İsviçre boyası ile boyanıyor. Bu halıları M2 mağazasında bulabilirsiniz; Tel: (0212) 343 97 32.

Odanıza sihirli bir el değsin

Türkiye distribütörlüğünü Sihir Mobilya’nın yürüttüğü İtalyan Mercantini’nin 2008 koleksiyonu, birçok yeni tasarımı modern bir çizgide buluşturuyor. Modüler sistem ile her eve özel uygulama kolaylıkları sağlayan bu mobilyalar arasında, özellikle soyunma odaları transparan ve damask desenli cam ile lakenin tüm renklerinde üretilen kapılarıyla öne çıkıyor. Soyunma odalarındaki kabinler, opsiyonel olarak kullanım rahatlığı sağlayan çeşitli boyutlardaki çekmecelerinden asansör askılıklarına varan özel aksesuvarlarıyla kullanıcıya konfor yaşatıyor.Tel: (0212) 282 50 00.

Duvarda yeni tablolar

Aşk mı sevgi mi nefret mi

1Aşağıdaki cümlelerden hangisi size daha yakın geliyor?

a. Başlangıç seviyesinde taze bir ilişkim var.

b. 3-5 yıldır devam eden ciddi bir ilişkim var.

c. Hatırlayamadığım kadar uzun zaman oldu.

2Sizi en çok etkileyen özelliği...

a. Bakışlarıyla beni sevdiğini söylemesi.

b. Özel günleri asla unutmaması.

c. Ay başlarında alışveriş merkezlerine götürmesi.

3Ev işlerinde size ne sıklıkla yardım eder?

a. Her fırsatta yardım eder.

b. Ara ara yardım eder.

c. Bir iş yapsa bin iş çıkarır.

4Arkadaşlarıyla takılmak için sizden izin istedi...

a. Arkadaşlarıyla buluşmasından daha doğal ne olabilir ki?

b. Benim olmadığım yerde ne işi var? Beni de götürürse olur.

c. Bu gibi durumlarda izin istemez, genelde haber verir.

5Yandaki cümleyi tamamlayınız: "Ona sarılınca kendimi..."

a. Çok huzurlu hissediyorum.

b. Güvende hissediyorum.

c. Kahvede gibi hissediyorum.


DEĞERLENDİRME

a’lar çoğunluktaysa

Her şey ne kadar toz pembe değil mi? Küresel ısınma, ekonomik krizler, savaşlar sizi hiç ilgilendirmiyor. Dünya yansa, biricik aşkınız sizin için yaktı sanırsınız! Aşkın ömrüne 3 yıl biçen uzmanları hatırlatıp; midede kelebekimsi hisler uyandıran bu keyfi, zamana yayarak çıkarmanızı öneriyoruz. Çünkü değil üç yıl, bir hafta sonra bile aşkınız bitebilir. Aşkınızı bitirmemek için birlikte vakit geçirirken monotonluktan uzak durun.

b’ler çoğunluktaysa

Aşk, lise yıllarınızı anımsatan bir kelime olmuş sizin için. Tek avuntunuz, aşkın yerini sevginin aldığını düşünmeniz. Aslında aşkın yerini sevgi falan almıyor. Aslında aşkla bağlı olduğunuz kişiye bağımlı hale geliyorsunuz; onsuz olmak sanki hayatınızda büyük bir eksikliğe yol açacakmış gibi... Size önerimiz bu sevgiyi mümkün mertebe değişik aktivite ve planlarla aşka dönüştürmeniz. Yoksa birkaç yıla kalmaz sizde de (C) seçeneği çoğunlukta olabilir.

c’ler çoğunluktaysa

En yakın arkadaşlarınız nasıl oluyor da sizin bu ilişkiyi sürdürdüğünüze akıl sır erdiremiyor, değil mi? Kabul edin ki ikiniz de aşkı, sevgiyi geçtiniz; birbirinize karşı saygılı olmanın yollarını arıyorsunuz. Tahammül seviyeniz sıfırın altında seyrederken, karşılıklı olarak bencillik yarışına girmeniz de artısı. İlişki bazında büyük kayıplarınız var. En son ne zaman yüz yüze dönüp, birbirinize sarılıp uyudunuz? El ele gezmeyeli çok mu oldu? Hálá onu sevdiğinizi düşünüyorsanız, onun için savaşın. Bizse şu aşamada nefret ettiğinizi düşünüyoruz!
Yazarın Tüm Yazıları