Prof. Sinanoğlu: Büyüyen bir sessiz çoğunluk var

BUGÜN 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... Kutlu olsun...

Prof. Oktay Sinanoğlu, geçenlerde Mersin Erdemli’de, belediyenin davetlisi olarak lisenin kapalı spor salonunda bir konferans vermiş...

Haberin Devamı

Bugüne denk düşer mi? Her güne uygun düşer.
“Yörük kelimesi bazı Türk bölgelerinde ses kayması nedeni ile Törük olarak kullanılır. Türk’te Törük’ün kısaltılmış halidir. Bu kadar basittir bu. Hiç yorulmaya gerek yok.” (Alkışlar)
Batı yok olmuştur. Yıllardır “batasıca batı” diye diye bugün batının battığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hem Avrupa Birliği için hem de Amerika için bunu söyleyebilirim. Yoksa niye bunlar birlik falan kurup birbirlerine sarılsınlar? Bunlar daha düne kadar devamlı birbirleri ile savaşan ülkelerdi. Şimdi bunlar zannediyorlar ki, Türkler uyuyor. Biraz rehavet var. Yok değil. Fakat bırakın öyle bilsinler. Ama gittikçe büyüyen bir sessiz çoğunluk var Türkiye’de. Bakın göreceksiniz, eskiden olduğu gibi bundan sonra da gene biz bu batıya insanlığı, bilimi, uygarlığı öğreteceğiz. Bunlar cahil kalmıştır. Bunlarda ‘gönül’ lafının bir karşılığı yoktur. Yazık bunlara...
Yazı Sümerlerle başlar. Bunu batı da kabul ediyor; biz de... Sümerler kimdir? İspatı vardır ki; Sümerler öz Türk’tür. Bugün Latin dillerinin ve Arapçanın temelinde dahi Türkçe yatmaktadır. Dolayısı ile böylesine şanlı bir geçmişi olan bizler uyanık olmak zorundayız. Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz ve bu dünyaya yeniden insanlığı getireceğiz. Atalarımızla övünmekten ziyade onlara layık olduğumuzu ispat etmeliyiz. Anlaştık mı?”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Yumurta topuk giyenler siyasette örgütlerin içine giremezler.”
(Mehmet SEVİGEN)

Radar ve hız cezası

DHA’nın Samsun Bürosu, ilginç bir haber geçti. Hız cezasına itiraz eden sürücü, açtığı davayı kazanmış.
İsmail Akduman’ın haberi şöyle:
Samsun’da, otomobil sürücüsü işadamı 41 yaşındaki M.K., kendisine ait olan 55 SP 256 plakalı otomobille geçen yıl Ekim ayında Bafra’dan kente gelirken İncesu Mevkii’nde polis tarafından durduruldu. Polis M.K.’ya 112 kilometre hızla gittiğini söyleyerek, 270 TL para cezası yazdı. Cezayı ödemeyen M.K., Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, yolda hız limitini gösteren tabela ve uyarı işaretleri bulunmadığını, yasal uygulamada bölünmüş çift yollarda hız limitinin 110 kilometre olduğunu belirterek kendisine yazılan cezanın haksız olduğunu dile getirdi. Sulh Ceza Mahkemesi, Samsun Trafik Müdürlüğünden tutanaklar ve radar CD görüntüsünü istedi ve bilirkişiye gönderdi. İncelemede, radarın eski tip olduğu için aracın hızını doğru göstermediğini ve adımlama yöntemiyle yapılan hesapta ise aracın hızının 90 kilometre civarında olduğunu belirtti. Mahkeme, otomobilin hızının kaç kilometre olduğunun tam olarak tespit edilemediğini, aracın hızı konusunda şüphe oluştuğunu belirterek M.K.’nın itirazını kabul edip yazılan cezayı kaldırdı. Mahkeme ayrıca M.K.’nın avukatının ücreti olan 550 TL’yi de Emniyet Müdürlüğü’nün ödemesine karar verdi.
Demek ki her zaman polis haklı olmuyormuş!

Haberin Devamı

Ağrı Dağı şaştı bu işe

AĞRI dağına tırmanmak için izin almanız gerekiyor.
Ağrı Dağı Iğdır’a 10, Ağrı’ya ise 100 km. (gidiş-dönüş 200 km.) Hangi ilimizden izin almak istersiniz. Tereddütsüz Iğdır.
Ama işin doğrusu bu değil. Çevre ve Orman Bakanlığı, yaptığı düzenleme ile Ağrı Dağı’na tırmanış yetkisi Ağrı Valiliği’ne verdi. Bu karar alınırken Ağrı Dağı’nın %65’lik gibi büyük bir kütlesinin yer aldığı hem eteğindeki Iğdır ilini dikkate alınmadı. İşte Ağrı dağı bu işe şaştı kaldı. Yakında açılacak olan Iğdır Havaalanı’na inecek bir dağcı ya da turist, dağa tırmanmak için hemen eteğindeki Iğdır Valiliği dururken; neden 100 km (gidiş-dönüş 200 km) uzağındaki Ağrı Valiliği’nden izin almaya mecbur edilir ki? Bu kararın düzeltilmesini, Ağrı Dağı’nın Iğdır’dan koparılmamasını bekliyoruz.
Ben bir dağcı olarak bu durumun düzeltilmesini istiyorum.
İslam ÇANKAYA

Haberin Devamı

‘Meşguliyetle tedavi’

YURTDIŞINDAKİ ‘holdingzeler’, Deniz Feneri’ni unutma diyecektik ama memur (KPSS) ve üniversite (YGS) giriş sınavlarındaki skandallar patladı daha sonra... LGS sınavındaki ‘şifre’ iddiaları başta olmak üzere her yönüyle skandallar zincirine dönüştü. ÖSYM Başkanı Ali Demir de iyice çuvalladı. Bir de bunların üstüne Demir’in geçmişteki ‘eylemleri’ ortaya döküldü. Öğrenciler o kadar eylem yapıyor, ‘Emek hırsızı ÖSYM’ diye bağırıyor ama iktidar durumu ‘küllendirmeye’ bakıyor.
Olay bu boyutta iken YSK’nın, BDP’li milletvekillerine ‘veto’ kararı ortalığı toz duman ediyor. Kamuoyu bir hafta meşgul ediliyor. Daha sonra YSK ‘U’ dönüşü yapıyor ve ‘veto’yu kaldırıyor. BDP’liler haklı olarak mağdur duruma düşüyor. Sakın bu bir kamuoyunu ‘meşguliyetle tedavi’ olmasın! Yani YGS dalgasını söndürmek için bir uyutma!

Haberin Devamı

Güneydoğu’nun yolu İstanbul’dan geçer

GÜNEYDOĞU’nun yolu İstanbul’dan geçer. Bölgede yaşanan bir olay, hemen İstanbul’a sıçrıyor. Yaşanan olaylar bunu gösteriyor.
Güneydoğu sorununun çözümünde göz ardı edilen önemli bir tespit şudur: Sorun kısır bir döngü halinde ele alınmaktadır. 1990’dan beri Ankara’da üretilen Güneydoğu raporları hiçbir sonuç vermedi.
Özetle Güneydoğu sorunu ulusal bir sorun haline gelmiştir.
Bu sorun partiler üstü çözülmelidir. Bölgede yaşayanlarla ancak ve ancak bu sorunlar çözülür. Aksi takdirde ülke olarak zarar görürüz.
Yrd. Doç. Dr. Ramazan TOPDEMİR
Adıyaman Üniversitesi

Biliyor musunuz

- KARS’ta, ‘yıkım günü’ olarak belirlediği bugün (23 Nisan) ‘İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasını protesto için bir yürüyüş yapılacağını, heykeltıraş Mehmet Aksoy’un “Tüm sanatseverleri ve sanatın onurunu korumak isteyen herkesi 23 Nisan’da saat 15.00’te Kars’a davet ediyorum. Orada kendimi siper edeceğim” dediğini...
- GALATASARAY Üniversitesi Genel Sekreteri Ayşe Dilek Anadol’a, Fransız Sarayı’nda yapılan bir törenle ‘Chevaliers de l’Ordre des Palmes Académiques’ madalyası ile onurlandırıldığını...
- TGS’nin 550 çalışanı olan AA’da toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 12 Mayıs’tan itibaren fiili grev uygulaması başlatma kararı aldığını....
- HACIBEKTAŞ Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Sadık Özsoy’un hükümetin yayınlamış olduğu Alevi Çalıştayları nihai raporuna karşı Alevilerin de kendi raporlarını pazar günü (yarın) Kadıköy Caferağa Slon Salonu’nda açıklayacaklarını...

Yazarın Tüm Yazıları