Perilere günah oldu

Ülkenin son kalan Mohikanı, üstün kaliteli basketbolcu kadınlarını yine ülkenin konuya en Fransız koçuna teslim edersen olacağı budur; YAZIK ÖTESİ GÜNAH.

Haberin Devamı

Galatasaray’dan yetersizliğinden kovulan koçun bu takımı taşıyamayacağını çok vurgulamıştım.Turnuva boyunca, “Başa gelen çekilir, bari empati yapayım” dedim. Kırık kenarına rağmen “Kızlarımız kendi başlarının çaresine bakarlar” diye umdum. Ama kenarda “sıfır akıl” olunca “ortak akıl”la Olimpiyat finaline kalınmıyor. Ceyhun Yıldızoğlu final yolunu tıkamak için her şeyi yaptı. Rusya’nın yıldız oyun kurucusu Hammon 19 sayı atıp bir o kadar da attırırken, “ikinci pası ona geri aldırmayacak şekilde press yaparak tüm Rusya hücumunu kilitlemek” gibi çok basit bir taktiği ilk yarı boyu akıl edemedi koçumuz. Üçüncü periyotta Hammon’ı Tuğba ile baskıya alıp Rusya’nın ritmini bozarak Işıl ve Birsel’i beraber kullanınca 23-17 lik bir çeyrek son bölüme 51-51 eşitlikle girmesine rağmen son çeyrekte hasbelkader yakalanan tüm doğrular da unutuldu. Son dakikalardaki çaresizliğimiz uzun süre akıllardan silinmeyecektir.

Haberin Devamı

Akıl tutulması

Zaten ağlamaklı bir ifadeyle tüm maçı seyretti. İçeri indirilen her topta Nevriye Yılmaz, sahada kaldığı 37 dakika boyunca 22 sayı atarak karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken, o hala Nevriye’yi dışarlara çıkarıp pick&roll yaptırıyordu. Ayrupa’nın en iyi oyuncusu Maria Stepanova’nın Rus koçuyla problemli olduğundan oynamadığı şanslı gecemizde Nevriye çaylak Rus savunmayı sırtına alınca ya sayı, ya faul ya da yukarı kattan gelen Holingsvorth ile sayı bulmak... Maçın şablonu bu olmalıydı. Bu büyük fırsatı avantaja çeviremeden elimiz boş döndük.

Bu görüntüye aldanmayın

Turgay Demirel Federasyonu’nun “Benden sonra tufan” anlayışsızlığıyla “lejyoner yabancılar cennetine” çevirdiği ülkemizin son takımı bu “12 DEVPERİ”. Arkası yok bu takımın.
Alt yapı milli takımlarımız dökülüyor.
Yıldız Milli Takımımız Avrupa B Ligi’ne düşmekten son maçta kurtuldu. Genç Milli Takımımız da avuç içi kadar Hollanda’ya kaybedip, ilk 4’ün dışında kaldı. Sahadaki 5 oyuncudan sadece 1’i Türk, 1’i de devşirme iken, kulüpler alt yapıdan oyuncu yetiştirmiyor.Kolayına kaçıp alt yapı ile uğraşmak yerine, WNBA’i Türkiye’ye getirdiler.ABD Milli Takımı’nda oynayan 8 oyuncu bizim liglerde.
Onlar oynar biz bakarsak bu günleri bile ararız.
12 DEVADAM’dan sonra DEVKADINLAR’ı da heba ettirmeyelim.

Yazarın Tüm Yazıları