Otopark işgali

Ankara’nın eski ve nezih bir semti olan Emek Mahallesi-Kırım Caddesi’nde (eski 10. cadde) gördüğüm bir görüntü kirliğinden ve trafik sıkışıklığından bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

AŞTİ. Ankaray İstasyonu çıkışı olan Emek-Kırım Caddesi’ni, Emek Mahallesi’nden AŞTİ’ye giden herkes kullanır. Ankaray Emek İstasyonunun her iki tarafında ücretli iki adet otopark bulunmaktadır. Kırım Caddesi, 51 No’lu apartman önünden itibaren cadde otoparkçılar tarafından plastik dubalarla, şeritlerle tarla gibi çevrilmiştir.
Çok çirkin bir görüntü.
Kırım Caddesi gidiş ve geliş olmak üzere iki şerit halinde ulaşımı sağlayacağı yerde, otopakçıların işgali nedeniyle, daralarak tek şerite düşmektedir.
Yoğun olan trafik akışı engellenmektedir.
Biz vatandaş olarak bu görüntü kirliliği ve trafik problemini ilgililere duyurmak istiyoruz.
Dünya Başkenti ve Ödüllü Başkent olarak anılan Ankara’nın en merkezi semtinde bulunan bu gecekondu mahallesi sokağı görünümündeki caddeyi Büyükşehir Belediyemizin büyükleri ve yetkilileri hiç kullanıp görmezler mi?
Hasan G.
 
Tehlike

Haberin Devamı

ALTINDAĞ Ahiler Mahallesi’ndeki elektrik panolarının bir çoğunun montajında sorununu, 2007 yılından beri defalarca müracatıma rağmen çözülmedi
Elektrik dağıtım panoları tehlike saçmaya devam ediyor.
Başka kurumların Türk Telekom ve Kablo Tv’nin dağıtım kutularının panoları çok kaliteli iken Başkent Elektrik panolarına bir çözüm bulsun artık.
Şenol ÖZ-Altındağ, Ahiler Mahllesi Muhtarı

Cahil bir muavin yüzünden Varan’ın imajı yaralanmamalı

GEÇEN hafta Perşembe gecesi bir arkadaşımla Ankara’dan Belek’e, ve Pazar gecesi de Belek’ten Ankara’ya bir dönemin otobüs taşımacılığı yıldızı Varan ile seyahat ettik...
Çocukluk yıllarımdan bu yana belki de 200-300 kere ailecek yolculuk yapmaktan keyif aldığım, kurumsal anlamda aidiyet duyduğumuz bir firmaydı, son binişime kadar!
Ankara’dan giderken genç muavin, yan koltuktaki hanımefendinin koluna çay döktü... Hemen buz istediklerinde ‘buz yok’ yanıtını verip ıslak mendil verdi... Antalya’dan dönüşte bu kez de önümüzde oturan 55-60 yaşlarındaki beyefendi ile muavin yüksek sesle tartışması abası oldu... Bütün TV kanallarının yayını varken, final maçının olduğu TRT 1 yoktu. Bunu söylediğimizde de, “sizin dışınızda maç yayını isteyen yok” diye cevaplandık... İlaç saati 02.00 civarında gelen arkadaşım, servis butonuna bastı ama çalışmıyordu. Öndeki butonu denedik, ama o da çalışmıyordu. Afyon’da mola verince neden yanmadığını sordum “Yo çalışır” gibi bir yanıt aldım... Aradan sonra otobüs hareket etti, yeniden denedim, servis ışığı anında yanıverdi... Kısaca muavin rahatsız edilmemek için, bütün butonları kapatmıştı. Yastık isteyen yaşlı bir yolcuya da “yastığımız yok” denildi...
Sabah bavulları almak için kalktığımızda, muavin gece gevşettiği gömlek yakalarını ilikleyip, papyonunu gözlerini ovuşturarak takıyordu.
Oysa ki bu gencimizin görevi, uyumadan yolcuların sıkıntılarıyla ilgilenmekti...
Bunları yazmamdaki amaç Varan’ı eleştirmek değil, çok sevdiğimiz, Ulusoy ve Varan’ın cahil bir muavin tarafından, müşteri nazarındaki imajının yara almamasıdır.
Nevzat BALKUM

Yazarın Tüm Yazıları