Orman bilinçaltı ihtiyaçların ifadesi

Gördüğüm bir rüya beni çok fazla düşündürdü. Acaba başarıyı yanlış yerde mi arıyorum sorusunu yönelttim kendime.

Rüyam şöyle: Bir ormandaymışız. Kalabalık bir grup. Yanımda sadece eşim tanıdık. Ormanda olmama rağmen, öyle ağaçları filan da görmüyorum. Sadece yanımdakiler ellerini toprak üzerinde gezdiriyor ve biraz tümsek olan bir yeri kazıyorlar. Kazılan yerden, bir sürü istif istif edilmiş taze balıklar çıkıyor. Bazıları çok büyük bazıları ise orta büyüklükte. Çok büyük olanların içine patates koyup pişireceğiz. Ve soyulmuş patatesleri görüyorum. Daha sonra kendim deneyeyim deyip, bir yerleri ellerimle eşeliyorum. Ve toprağın derinde olmayan yerinde, ben de çok fazla balık buluyorum.

YORUM: Rüyada görülen orman, duygular ve bilinçaltı düşünceler ya da sosyal ilişkilerle ilgilidir. Patates, maddi ihtiyaçları, balık sezgileri ve duygusal ihtiyaçları gösterir. Bu açıklamaları, rüyanızı sizin de, başarıyı yanlış yerde mi arıyorum şeklinde yorumlamanızla birleştirince, şu günlerde üzerinde yoğunlaştığınız iş veya konuların sizi maddi manevi tatmin etmediği sonucunu çıkarmak zor olmuyor. İş değişikliği, yeni bir işe girme ya da hayatınıza yeni bir şekil verme ihtiyacı duyuyorsunuz ve bu durum da rüyalarınıza yansımış sanırım.

Yengeç burcunun Akrep burcuyla ilişkisi

Her ikisi de su elementindeki bu burçlar, oldukça iyi anlaşan bir çifttir. Kuvvetli bir iradeye ve gelişkin rezervlere sahip Akrep, Yengeç’in endişelerini nasıl dindireceğini ve duygusal olarak onu nasıl tatmin edebileceğini çok iyi bilir. İki tarafın da sadakate verdiği önem, karşılıklı kıskançlık krizlerinin doğmasını engeller. Duygusal yaşamda her iki taraf da birbiri için oldukça tatminkar ve doğal bir eş olur.

Bu ilişkide Akrep-Yengeç çiftinin kalıcı bir ilişki kuramaması ve ilişkilerini çok yoğun yaşamaması olanaksızdır. Zodyak’ta doğal bir uyum içinde bulunan bu ikilinin en büyük dezavantajı, çift olarak da içe kapanma ve insanlardan kopuk bir yaşam sürdürme ihtimalinin yoğunluğudur. Güvenliğe ve kalıcılığa önem verdikleri için, yaşamlarında sadece birbirilerine yer vermek, diğer insanları dışarıda bırakmak isteyebilirler. Akrep yaşamında cinselliğe yoğun şekilde ihtiyaç hisseder. Ancak cinsellik Akrep için de duygusallığın ve romantizmin farklı bir boyutudur. Bu ikilinin cinsel yaşamı oldukça şefkatli ve duygusal, ayrıca doyurucudur.
Yazarın Tüm Yazıları