Onunla internette tanıştık ama beni kapatmaya kalktı

Güzin Ablacığım, ben 18 yaşında bir genç kızım. Çaresiz kaldım, size yazıyorum. Ben chat yaparken bir gençle tanıştım. Onunla ilk başlarda ciddi değildim, hatta kendimi bir başkası gibi tanıttım. Ama nasıl olduysa, o bana bağlandı ben de ona... Bunun nasıl olduğunu inanın anlamadım.

Erkek arkadaşım oldukça uzaktaydı, aramızda kilometreler vardı. "Gelip seni göreceğim" diye tutturdu. Bunun üzerine ona fotoğrafımı gönderdim. O da tutucu bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Ancak bunu bana buluştuktan sonra anlattı. Bana "Kapanacaksın, dinine döneceksin" dedi. Buluştuğumuzda bir yerlere gitmek istedim, ama o istemedi. Biz de arabasında oturduk. Konuşmak istediğini belirtti ve ısrarla arka koltuğa yanıma oturmak istedi. Bir anda nasıl olduysa aceleyle kendimi dışarıda buldum.

Bana "Arabaya bin, benim sözümü dinle, ben senin erkeğinim, kız kısmı erkeğinin sözünden çıkmaz" dedi. Ben de arabanın kapısını çarpıp eve döndüm. Şu an bazen yine chat’te karşılaşıyoruz. Bana "Seni seviyorum" diyor, beni kıskanıyor, beni başkasıyla chat’leşirken gördüğü zaman telefon açıyor ve bağırıyor.

Sizce bu genç bana hálá aşık mı? Arabada yanımda oturmak için neden ısrar etti? Yeni tanıdığım bir genç daha var, üstelik uzaktan akrabamız. O da bana ilan-ı aşk etti. Sizce onun teklifini kabul edeyim mi? Ne olursunuz bana akıl verin...

RUMUZ: KARALAR BAĞLADIM

Güzel kızım, bu genç adam daha seni çok iyi tanımadan, seninle yakınlaşmadan, sana hemen sahip çıkmaya, seni yönlendirmeye, hatta kapatmaya çalışmış. Belli ki senin kişiliğini ezmek, seni baskı altında tutmak amacında. Böyle bir insanla ilişkin seni mutlu edebilir mi? O seni sevse bile, sen onu bu durumda sevebilecek misin? Bu ne derecede sağlıklı olur?

Hem zaten chat arkadaşlığın, senin de itiraf ettiğin gibi yalanlarla başlamış. Sen ona başka biriymiş gibi davranmışsın, yalan söylemişsin. Genellikle böyle olmuyor mu? Eğer bu genç adam da sana kendini gerçek yüzüyle chat sırasında göstermiş olsaydı, sen onunla buluşur muydun, görüşmeye devam eder miydin? Bütün bunlar bu tür arkadaşlıklar konusundaki uyarılarımı haklı çıkarıyor.

Bundan böyle, eğer onunla arkadaşlığını sürdürmek istemiyorsan kesin tavrını koy... Senin hayatına karışmaya hakkı olmadığını anlamalı. Seninle arabanın arkasında oturmak istemesi, seninle yakınlaşmak, belki seninle sevişmek istemesinden kaynaklandığını düşündürüyor. Sanırım bunu sen de anlamışsın. Bu yüzden arabadan atlamışsın.

Diğer genci ne derece tanıyorsun, ondan hoşlanıyor musun, bilmem, ama bana sanki bir erkek arkadaş edinmek için acele ediyormuşsun gibi geldi.

Bana "Gel kaçalım" diyor ama ben kimseyi kırmak istemem

Sevgili ablacığım, ben çok acı çekmiş genç bir kızım. Ne olur bana yardım et. Senin yardımına ve öğütlerine çok ihtiyacım var. 23 yaşındayım ve bu yaşıma kadar kader hiç yüzüme gülmedi. Çocuk yaşta annemi ve babamı kaybettim. Beni babaannem büyüttü. Şimdi de ağabeyimin ve yengemin yanında kalıyorum ve çalışıyorum.

Ben bir genci seviyorum. Onun da beni sevdiğini biliyorum. En büyük hayalimiz evlenip kendi yuvamızı kurmak. Bu yaşıma kadar görmediğim, tatmadığım sevgi ve mutluluğu onun yanında yaşamak istiyordum. Ama ağabeyim ile sevdiğim gencin annesi evlenmemize karşı çıkıyorlar. Annesi öksüz büyüdüğüm için beni istemiyor. Ağabeyim ise onun iyi bir mesleği ve işi olmadığı için bu evliliği karşı çıkıyor. Şu durumda ikimiz de ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sevdiğim genç bana "Gel kaçalım" diyor ama ben kabul etmiyorum. Hayatta bir tek ağabeyim var, onu kırmak istemem. Hep aile hasreti içindeydim... Onu da ailesinden koparmak yanlış geliyor. Neden bize karşı çıkıyorlar? Öksüz olmak suç mu? Kimseyi kırıp üzmeden evlenemez miyiz?

RUMUZ: ÖKSÜZ KIZ

Elbette senin de sıcak bir yuvaya, seni sarıp sarmalayacak bir aileye ihtiyacın var kızım... Bu aile sıcaklığını onun annesinin ve babasının yanında bulabilirdin; bulmalıydın da... Dediğin gibi öksüz olmak, anneciğini ve babacığını erken yaşta kaybetmek senin suçun mu? O güzelim insanların suçu mu? Bu ne insafsızlık?

Sevdiğin gencin kimseyi dinlemeyip seninle evlenmeyi düşünmesi çok iyi... Öte yandan sen de haklısın; sonuçta kimseleri üzmeden, darıltmadan yuvanı kurmak istiyorsun. Belki zamanla her iki taraf da yumuşar. Özellikle de ağabeyini ikna edebilirsin. Çünkü sonuçta onun yanında bir bakıma sığıntı gibi yaşıyorsun. Senin yuvanı kurmanı, mutlu olmanı isteyecektir. Belki sevdiğin genci biraz daha iyi tanırsa, ona güvenirse, düşünceleri değişebilir.

Öte yandan anne ve babayı razı etmek sevdiğin gencin işi... Sana yaptıkları haksızlığı yüzlerine vurmaktan kaçınmamalı. Seni tanımadan senin hakkında yanlış fikirlere kapılmalarını önlemeli. Onlara hatalarını söyleyebilmeli. Umarım işledikleri bu günahın farkına varırlar. Senin gibi küçücük yaşta büyük acılar tatmış bir genç kızı öksüz diye istememek, günah değil de nedir?

Sevgili ablacığım, sana bir endişemi açmak istiyorum. Ben genç bir erkeğim. Evli değilim ve kadınlarla ilişkilerim hiç de iyi gitmiyor. Ben kadınlarla ilişki kurarken, genelde yarıda kesmek zorunda kalıyorum. Ama ilişki kurduğum kadınlar hep parayla tutulmuş kadınlar. Doktora gittim. Bana "Sizde organik bir sorun görmüyorum, zaten erkeğin iktidarsızlığı daha çok duygusaldır" dedi. Ben yine de endişe içindeyim. Bana gerçeği söyle.

RUMUZ: NE OLURSA OLSUN

Erkeklerin en büyük korkularıdır iktidarsızlık. Oysa erkekler her ne kadar kendilerini çok güçlü, çok üstün, çok başarılı görmek ve göstermek isteseler de, aşırı duygusal, sevgiye muhtaç ve çocuksudurlar. Bu nedenle erkeğin gerçek anlamda yaşadığı iktidarsızlık, tüm psikologların da kabul ettikleri gibi yalnızca duygusal iktidarsızlıktır.

Duygu açısından tatmin olan erkek, bu korkusunun ne kadar boş olduğunu anlayabilir. Tabii bunlar damar sertliği, diyabet gibi organik sorunları olmayan genç erkekler için geçerli...
Yazarın Tüm Yazıları