Ölü bir adam yol gösteriyor

Enis BERBEROĞLU
Haberin Devamı

Emniyet tuvaletinde intihar ettiği söylenen Hüseyin Uzun'un itirafları ortada... Uyuşturucu kaçakçılığına karışan polis şefleri, para anlaşmazlığı nedeniyle İstanbul'un orta yerinde on beş gün arayla infaz edilen Sarıtaş Kardeşler... Bu cinayetlerde sahte katilin tutuklanmasına göz yuman polisler. Ölü adamın anlattıkları adım adım doğrulanıyor.

Üstelik Hüseyin Uzun isimli ölünün gösterdiği istikametle, Sarıtaş kardeşlerin dayısı Atabilir Sitoçi'nin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifade de tutarlılık gösteriyor.

Sitoçi'nin ifadesine göre uyuşturucu çetesi havaalanından adliyeye, polisten Adli Tıp'a kadar her yere nüfuz edebiliyor.

* * *

Uyuşturucu çetesinin havaalanında adamı var.

Uyuşturucu ve karapara trafiğini yürüten bu kamu görevlisine her partinin yüzde 8'i oranında komisyon ödeniyor...

Çetenin poliste adamı var.

Cinayet sanıkları bile rüşvet karşılığında serbest kalıyor. Bazı adliyelerde çeteye yakın isimler nöbetçi iken suçların üstü örtülüyor.

Çetenin sahte pasaport ve nüfus cüzdanı üreten sahtecileri var. Nakliye firmaları, morg araçları ile uyuşturucu taşıyacak düzeyde irtibatı var.

* * *

Çetenin her türlü imkânı var, gücü var.

Suçları var, orta yerde cesetler var.

Cinayetlerin kaçak uyuşturucu parasının teslim edilmemesi nedeniyle işlendiğine ilişkin tanık ifadeleri var.

Ama çetenin adı yok.

Çünkü İstanbul DGM, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın sevk ettiği dosyada kanıt yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verdi.

* * *

Hukukta kanıt yetersizliği denilince akan sular durur.

Ama kanıt bulabilmek için önkoşul kuşku duymaktır...

Uyuşturucu kaçakçılığı çetesine yardım ettiği gerekçesiyle ihbar edilen bir polis şefinin öyküsünü dinlerseniz belki ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız: Bu polis şefi hakkındaki ihbar üzerine İstanbul'dan çalıştığı ildeki amirlerine yazı yollandı. Gelen yanıtta polis şefinin rapor aldığı ve İstanbul Kilyos'taki villasında istirahatli olduğu bildirildi.

Polis savcılık izniyle yüzme havuzlu, tripleks villada arama yaptı, kanıt bulamadı. Kaç polis yüzme havuzlu, tripleks villada ‘‘istiharat’’ kullanıyor dersiniz?



Yazarın Tüm Yazıları