Öfkeyi kontrol edebilirsiniz

Öfkeyi kontrol altına almak pek kolay değildir.

Özellikle bir kez öfkelendikten sonra kişinin kendisini denetlemesi neredeyse imkánsızdır. Bu nedenle öfkenizi kontrol edebilmek için kendinizi başlangıç sırasında yakalamanız gerekir. Yani öfkelenmeye henüz başlarken.

Öfkenin kişiyi ele geçirmesi bir anda olmaz. İlk önce duygularınız harekete geçer ve bu sırada mide bölgenizde kasılmalar hissetmeye başlarsınız. Sonra midenizin üzerinden sıcak bir dalganın yavaş yavaş yayılmaya ve başınıza doğru yükselmeye başladığını hissedersiniz ve burnunuza geldiği zaman artık yapacak bir şey kalmaz. Öfke sizi ele geçirmiştir. Öfkenizi kontrol altına alabilmeniz için midenizdeki kasılmalar henüz başladığı sırada kendinizi yakalamalısınız.

Genellikle kişi kendisini olaya kaptırdığı için bedeninde meydana gelen değişimleri hissetmez. Halbuki beden, kişinin değişen duygularına tepki verir ve hazırlık yapar. Tıpkı saldırıya geçecek kişinin bedeninin de saldırma pozisyonunu alması gibi...

( Sürecek)

Arzular açığa çıkıyor

Bugün duyguları denetlemek gereken bir gün. Sabah saatlerinde sürprizler heyecan uyandırabilir ve yaratıcılığı harekete geçirebilir. Fakat Akrep burcunda ilerleyen Ay, öğle saatlerinde Satürn-Neptün arasındaki sert etkileşimi uyandıracak. Bazı olaylar baskı duygusu yaratabilir ve baskı altına alınmış derinlerden yükselen arzular, şiddetli bir biçimde açığa çıkabilir. Özellikle korkunun beslediği öfkeyi kontrol altına almak zor olabilir. Ancak aile bağlarının uyandıracağı iyimserlik sorunları çözmeye yardımcı olacak.
Yazarın Tüm Yazıları