Nişantaşı aşıkları

Nişantaşı semtinin güzelleşmesine katkıda bulunan kurum ve kişiler, önceki akşam Nişantaşım Derneği tarafından ödüllendirildi.

Hilton Otel’de Uğur Antik’in sponsorluğunda düzenlenen ödül töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Nişantaşım Derneği yararına bir de müzayede gerçekleştirildi. İstanbul eski valisi Hayri Kozakçıoğlu’nun kızı ve Nişantaşım Derneği’nin Başkanı Meral Kozakçıoğlu Özekici’nin ev sahipliğinde gerçekleşen gecede, Vakko erkek mağazaları yöneticisi Rıfat El Hadef de ödül alanlar arasındaydı./images/100/0x0/55eb32b0f018fbb8f8b1b505

Kardeşi için çaldı

Sema Cıngıllıoğlu’nun kızı Begüm Erengül Cıngıllıoğlu, 30’uncu yaşını önceki akşam Yeniköy Sait Halimpaşa Yalısı’nda verdiği bir davetle kutladı. Begüm Hanım’ın yurtdışından arkadaşlarının da katıldığı kutlamada, kardeşi Kerim Bey ise ablasına süpriz yapıp DJ kabinine geçti. Kemal-Feryal Gülman, Rezzan Benardete, Sedef-Zeynep Oğuzhan, Alinur Velidedeoğlu gibi birçok ismin geldiği doğum günü partisini, Begüm Hanım ile Kerim Bey’in babaları Ali Erengül de kaçırmadı.

Hitit rüzgarı esiyor

Sanat hayatında 48’inci yılını dolduran seramik ve heykel sanatçısı Erdinç Bakla, üç yıl süren hazırlıktan sonra "Hitit Rüzgarı" adlı sergisini İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde açtı. Ev sahipliğini Erdinç-Nezahat Bakla çiftinin yaptığı sergi açılışına, iş ve sanat dünyasından birçok tanınmış isim katıldı. Bakla’yı, yakın dostları Zerrin Bilimer ve Nurcan Artam’ın yanı sıra kızı Burçak ve damadı Cumhur Radyocu da bu özel gününde yalnız bırakmamıştı. Hitit Rüzgarı, 28 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Kadir Has Ödülleri sahiplerini buldu

2005 Kadir Has Ödülleri, geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nin Anadolu Oditoryumu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Geleneksel hale gelen yarışmanın bu yılki konusu, "Türkiye’nin AB üyeliği AB’ye ne katar"dı. Dereceye giren projeleri, AB konusunda yetkin isimlerden oluşan seçici kurul üyeleri belirledi. Yarışmada birincilik "Aklın yolu nereden geçiyor" projesiyle Ankara’dan Savaşkan İlmak’ın oldu. İlmak’ın 10 bin YTL’lik birincilik ödülünü Rezzan Has verdi. İkinciliğe ise "Türkiyeli Avrupa’nın ekonomik ve askeri gücü" projesiyle Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi İrfan Kaya Ülgen layık görüldü. Ülgen ödülünü, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz’ın elinden aldı. Üçüncülük de Adana’dan yarışmaya katılan Hakkı Çiftçi’nin oldu. Çiftçi’ye ödülünü Mesut Yılmaz verdi. Vatan Şaşmaz’ın sunduğu törende konuşan Kadir Has, eğitime olan katkılarının artarak süreceğini belirtti. 1991 yılında kurulan Kadir Has Vakfı’nın bu güne kadar 21 okul yaptırdığını belirten Has, "Servetler geçicidir ama hayır işleri her zaman baki kalır. İsmimi bu şekilde ebedileştirmek istiyorum" dedi.

Acısı dinmiş

Çiğdem Kayalı önceki ay sevgilisi Tarkan Sualp’le kavga etmiş, yaşanan dayak skandalı sonrası bu ilişki bitmişti. Ayrılık sonrası kendini toparlamak için Amerika’da okuyan oğlu Sinan’ın yanına giden Kayalı, sonunda İstanbul’a döndü. Gelir gelmez addresİstanbul’daki koordinatörlük görevinin başına geçen Çiğdem Hanım, önceki akşamı hareketli geçirdi. Çünkü mekanında Ali Kocatepe’nin 41. sanat yılında çıkardığı "41 Kere Maşallah" adlı albümün tanıtımı vardı. Gece boyunca konuklarla yakından ilgilenen Çiğdem Kayalı, yaşadığı sıkıntıları nihayet ardında bırakmış görünüyordu.

Büyük final yarın

15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 7. Uluslararası Göcek Regatta’sına, aralarında Hillside Club teknesinin de bulunduğu 44 tekne ile yerli ve yabancı yaklaşık 400 yelkenci katıldı. Hillside Beach Club’ta tatil yapmakta olanlar, yarın ödül töreni, kapanış partisi ve renkli aktiviteler sayesinde tatillerini daha da unutulmaz kılacaklar.

Yardım defilesi

499 Tekerlekli Sandalye projesine destek amacıyla, geçtiğimiz akşam Yeni Ataköy Lions Kulübü tarafından Polat Renaissance Otel’de bir defile düzenlendi. Yerli ve yabancı mankenlerin görev aldığı defilede, özellikle Gülafer Ataş’ın hazırladığı, geçen yılın İrlanda güzelinin sunduğu gelinlik büyük alkış aldı. Neslihan Keçeci ile Rukiye Üstündağ’ın organize ettiği gecede, konuklar defile sonrası ise Çağdaş’ın şarkıları eşliğinde eğlenceye devam etti.
Yazarın Tüm Yazıları