New York’ta bu ara neler moda? - 2 -

AlışverişÜnlüler bu mağazada

Haberin Devamı

“Yüksek moda”nın velinimetlerini tek bir çatı altında bulmak isteyenlerin adresi Soho’daki Intermix adlı mağaza. Diane von Furstenberg’den Elizabeth & James’e, Vera Wang’den Stella McCartney’ye birçok markayı bulabileceğiniz mağazanın ilki aslında 1993’te açıldı, sonrasında Manhattan’daki sayısı 4’e çıktı. şimdilerde hem genç moda meraklılarına hem de Lindsay Lohan ve Rihanna gibilerine burada rastlayabiliyorsunuz.

Buradan alışveriş etmenin birinci kuralı: Beğendiğiniz bir şey görürseniz “Bir dolaşayım, sonra gelip alırım” demeyin. O anda alın. ıki saat sonra geldiğinizde ihtimal o ki beğendiğiniz şey satılmıştır.

Parasız girmeyin

Noho’da, Gemma Otel’in iki üç blok altındaki Blue & Cream paraya sıkışıksanız adımını atmanızı tavsiye etmeyeceğim yerlerden. Çünkü burası tam “dükkandaki her şeyi almak istiyorum” diyeceğiniz cinste. Dolayısıyla buraya ayıracak bir bütçeniz yoksa, Blue & Cream deneyimi zevkten ziyade işkenceye dönebilir.

Başka neler var?

New York’ta bu ara popüler marka ve ürünler ise şöyle...

Her yerde olduğu gibi burada da Alexander Wang. 

Rebecca Minkoff’un çantaları. 

5. Cadde’deki Versace’nin “aşmış” topukluları. Bunlar ayakkabı falan değil, mimari çalışma, evinize dekoratif obje olarak alabilirsiniz (Burada yaşayan arkadaşıma Türkiye’den 4 tane sipariş gelmiş; bu ayakkabıların tanesi 1695 dolar). 

Herve Leger’in mini etekleri. 

Rebecca Taylor etiketli tulumlar. 

Loeffler Randall’ın bottan babete her tür ayakkabısı.

Lisa Marie Fernandez’in bikinileri. 

Olsen kardeşlerin markası Elizabeth & James.

Nichole Ritchie’nin “Winter Kate” adlı bohem markası.

Haberin Devamı

Hızlı yemek

Kamyonda gurme işi yemek

New York’ta kriz dostu yeni yeme alışkanlığı kamyonları işaret ediyor. şehrin her yerinde sokaklara park etmiş kamyonlar yemek satıyor. Eskisi gibi sosisli, dondurma, kebap satılmıyor bu kamyonlarda. Basbayağı sofistike gurme işi yemekler...

Salyangoz, creme brulee, sürdürülebilir yöntemlerle hasat edilmiş balık tako, Çin böreği misal size.

Kamyonların sahipleri ve aşçıları Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış şefler, şef yardımcıları...

Dessert Truck adlı kamyonetin sahibi önceden Fransız restoranı Le Cirque’in hamur işlerinden sorumluydu. Rickshaw Dumpling Truck’ta satılan Çin böreklerinin tarifi, Michelin yıldızlı restoran Annisa’nın şefi Anita Lo’ya ait.

Şu sıralar New York’ta restoranlar öğle yemeklerinde sinek avlarken kamyonlar siparişe yetişmekte zorlanıyor. Bunlardan biri mesela, bir yılda 400 bin dolar kâr etmiş.

Kafası çalışan krizi fırsata böyle dönüştürüyor işte.

Şehrin en meşhur kekleri

Melissa’nın Soho’da küçücük bir standı var: Baked by Melissa. Burada kek yapıp satıyor. Önünde hep upuzun, sokağın köşesinden kıvrılan bir sıra var.

Melissa’nın hikayesi sevdiği işi yapmayan herkese cesaret verecek türde. Medya planlamacısı olduğu Deutsch Inc.’ten atıldığı gün yapmayı en çok sevdiği şey olan kek pişirmeyi işe dönüştürme kararı alıyor.

Standı açtığının ikinci gününde 2800 kek satıyor. Ve namı bütün kente yayılıyor, işleri açılıyor. Yemeden dönmeyin.

Spor

Haberin Devamı

Yeni bir egzersiz

New York’ta şu anda millet yeni bir egzersize kendini kaptırmış durumda. Adı SoulCycle.

Bir oda dolusu bisiklet ve tavandan sarkan bantlar... Manzara bu. Bir oda dolusu insan bisikletlerin üzerine oturuyor, hiç durmadan pedal çevirmeye başlıyor.

Bu arada tavandan sarkan bantları çekip duruyor. Çalışmayan kasınız kalmıyor.

Çok sürmez, yakında bize de gelir bu egzersiz.

Yazarın Tüm Yazıları