Neden son zamanlarda hep çocuklar acı çekiyor

Sevgili Güzin Abla... Ben 32 yaşında evli ve yedi aylık bir kız annesiyim.

Kızım benim her şeyim. O dünyaya geldikten sonra benim için her şey değişti. Dünyaya çok farklı bir gözle bakar oldum. Allah’a çok şükür güzel giden bir evliliğim, iyi bir eşim var. Eşimle ve kızımla çok mutluyum.

Size anlatmak istediğim benim sorunum değil aslında. Sorunum, çocuklarımız, bebeklerimizle ilgili. Bir anne olarak içim kan ağlıyor... Son zamanlarda gün geçmiyor ki çocuklarla ilgili kötü bir haber olmasın... Bizim insanımız böyle değildi. Kendinden güçsüze eziyet etmezdi. Her şey önce 17 aylık bir bebeğe tecavüz edilmesiyle başladı. Ardından üç tane sokağa terk edilen çocuk haberi peşinden, 11 aylık bir çocuğun dişleri kırılıp sokağa terk edilmesi... Daha sonra yetiştirme yurdunda dayak ve hakaret dolu bir yaşam süren çocuklar ve Adana’da yeni doğmuş ama son anda fark edilip donmaktan kurtarılmış bir bebek... Bu çocukların hiçbiri kendi isteği ile dünyaya gelmedi ki. Yeni doğan her bebek annesinin kokusunu duymak, sütünü tatmak ve sıcacık kollarında uyumak ister. Hiçbir mazeret bu çocuklara yapılanları haklı çıkartamaz. Ben evladımın yüzüne her baktığımda içimin ezildiğini hissediyorum çünkü biliyorum ki bir yerde bir bebek daha terk ediliyor, ya da eziyet çekiyor... Kendimi çok çaresiz hissediyorum; duygularımı anlatamayacak kadar acı çekiyorum. Sanırım bu konuda devletimize ciddi anlamda iş düşmekte. İnsanlarımıza doğum kontrol yöntemleri konusunda bilgi verilse, özellikle de gençlerimize okullarda eğitim verilse sizce de iyi olmaz mı?

Sizin aracılığınızla buradan seslenmek istiyorum: Ne olur artık çocuklarımızın, bebeklerimizin hayatlarıyla oynamayın. Bakamayacağınız sorumluluğunu alamayacağınız çocukları dünyaya getirmeyin.

RUMUZ: SEDA

Sevgili kızım, iyi ki bu konuya değindin. Çünkü ben birkaç gündür, şu sorumsuz kişilerin açık bıraktığı kanalizasyon çukuruna düşen, babasının kollarında pembe montuyla, o minik cansız bedeni bir türlü unutamıyorum. O korkunç hayali silkinip gözümün önünden silmek istesem de olmuyor. Ben bu kadar üzülmüşsem, kim bilir o aile nasıl bir acıyla kıvranıyordur. Allah onlara sabır versin.

Daha bunu unutamadan, Şanlıurfalı 12 yaşındaki Hatice’nin yine akıl almaz ölüm haberi geldi. Akıl almaz, evet ama yine sorumsuzca bazı TV kanallarında yayınlanan hurafelerle dolu öykülerin neden olduğu bir ölüm. Kızcağız bu hurafelere inanıp, kendini pencereye asmış. Ama tabii televizyondaki öyküde olduğu gibi yeniden canlanmamış. Zamansız bir ölümle karşılaşmış. Doğru; küçük çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz, onları pek çok tehlikeden koruyamıyoruz. Bakamayacağımız kadar çocuk dünyaya getirip, onların acı çekmesine hatta ölümüne yol açabiliyoruz.

Onlara iyi bir gelecek sağlayamıyor, ama hiç umursamıyoruz. Umarım bu minik melekler, ilerde haklı olarak, bizden hesap sormazlar...

Gözlerimde sürekli arpacık çıkıyor, çare bulamıyorum

Sevgili Güzin Abla, 15 yaşında lisede okuyan bir gencim. 7-8 aydır gözlerimin altında arpacık çıkıyor. Farklı doktorlara gittim. Farklı ilaçlar kullandım. Hatta ameliyat bile oldum. Fakat yine tekrarladı. Hem de ameliyat olduğum bölgenin çok yakınında tekrarladı. Yine ilaç kullandım fakat geçmedi. Bu durum eğitim hayatımı da olumsuz etkiliyor. Bunun bir çaresi var mıdır? Bana bir doktor veya bir hastane adı önerebilir misin ablacığım?. 

RUMUZ: GÖZLERİM

Sevgili oğlum, göz deyince akan sular duruyor. Çünkü benim için de göz sağlığı her şeyden önce gelir. Göz sorunu oldu mu, güvendiğim sevgili doktorum, Yusuf Durlu ve tabii Dünya Göz Hastanesi diyeceğim. Kendisi Altunizade şubesinde bulunuyor. Acil şifalar dilerim oğlum...


Onunla maddi durumu iyi olduğu için mi beraberim

Ben 32 yaşında bekar bir gencim; 55 yaşındaki bir hanımla bir süreden beri beraberliğimiz var. Kendisinin dört çocuğu yurtdışında yaşıyor. Birkaç evlilik yapmış, mutlu olamamış. Bana genç olmamdan dolayı benimle beraber olduğunu ve bu durumdan çok hoşlandığını söylüyor. Aslında ben de onu seviyorum ama o beni genç olduğum için kullanıyor; ben de onun maddi durumu iyi olduğu için kullanıyor sayılır mıyım? Aklım başımda değil sanki.

Bana bir şey mi yaptı bu kadın; bilmiyorum ama bazen kendi kendime diyorum ki; o beni kullanıyorsa neden ben de onu kullanmayayım? Biliyorum bu düşüncem doğru olmayabilir ama ne yapacağımı da bilmiyorum. n RUMUZ: ÇARESİZİM

İlişkilerde; şu kullanılmak ya da kullanmak sözcüğünden nefret ediyorum. Her ikisinin de isteğiyle gerçekleşiyorsa, burada kullanılmak söz konusu değildir elbette. Üstelik bu sözcük, ilişkiye aşağılayıcı bir anlam katıyor. Senin ilişkine gelince, elbette ki annen yaşındaki bir hanımla bu yaşadığın macera hiç de hoş değil. Bence onunla beraberliğin, maddi çıkar amacından çok, olgun bir kadının cinsel çekiciliğinden kaynaklanan baş döndürücü bir çekilmeye dayanıyor.

O tabii ki seninle fırtınalı ve ateşli bir macera yaşamaktan çok mutlu. Elbette çevrendeki genç kızlarda, ondaki cinsel tecrübeyi bulamayabilirsin. Yine de tüm yaşam bu değil elbette. Eminim daha sonra tümüyle pişmanlık duyacaksın.
Yazarın Tüm Yazıları