Neden boşanıyoruz?

Haberin Devamı

Neden boşanıyoruz

BİR kısacık hikaye, bazen daha iyi düşünmemizi sağlar.
Bazen kendi gözümüzle göremediklerimizi bir anonim masal gösterir bize.
Tıpkı bu hikayede olduğu gibi...
“Birbirlerine delicesine aşık olan prenses ve prens, dillere destan bir düğünle evlenirler. Ancak daha aradan bir ay geçmeden aşkın yerini fırtınalar alır. Genç karı koca sık sık kavga etmeye başlar. Kral araştırma yaptırır, ama bir türlü işin sırrını çözemez. Bu arada, prenses ve prens bu sırrın düşmanlar tarafından fark edilmemesi için resmi davetlerde mutlu karı koca rolü oynarlar. Baş başa kaldıkları zamansa birbirlerine karşı nefretle konuşmaya ve davranmaya devam ederler. Sonunda kral sarayın akıllı kadınlarını görevlendirerek o büyük aşkın nasıl yok olduğunu öğrenmek ister.
Kadınlardan biri derki; “Bunun için araştırma yapmaya gerek yok Kralım.”
“Neden?”
“İkiside aslında başkasına aşık.”
Kral şaşkın gözlerle bakınırken, kadın açıklamasına devam eder:
“Onlar toy ve samimiydiler, birbirlerini delice sevdiklerini sanıyorlardı. Oysa her biri sadece kendisini seviyor, ötekisiniyse istiyordu. Bu yüzden birlikte oldular ama asla bir olamadılar.”

Haberin Devamı


Her sabah bir bardak elma sirkeli su

Yaklaşık 3 yıldan bu yana, her sabah uyanır uyanmaz aç karnına bir bardak elma sirkeli su içiyorum. Ilık suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi, kaşığın ucu ile bal karıştırıyor ve içiyorum. İçine bal da karıştırdığım için alışmak sadece 2 günümü aldı.
Peki, bana ne faydası var bu suyun? Anlatayım... Elma sirkesi ve bal karışımını uzun sureli tatbik etmeniz ve en azından her sabah aç karnına bir bardak içmeni halinde;
• Bedenimiz güçlendirir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır.

• Elma sirkesinin içeriğinde yüksek oranda bulunan potasyum sayesinde, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenir.
• Kramplara karşı, kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilirsiniz ve her yemekte bir bardak içebilirsiniz.
• Sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirke ve bal karışımı sayesinde güçleneceği için, bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş olur.
• Soğuk algınlığı ve grip zamanlarından önce, 4 haftalık bir sirke ve bal karışımı kürüne başlayın ve günde 3 bardak için.
Sirke ve bal karışımı nezleye karşı da vücuda güç verecektir.
• Nezleye karşı ayrıca, bir ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karıştırılır, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve inhalasyon tedavisi uygulanır.

Haberin Devamı

Neden boşanıyoruz

• Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, bir ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tükürülür.
• Bu gargaraların adaçayı ile dönüşümlü yapılması etkiyi daha da artıracaktır.
Ben 3 yıldır İzmir’in markası Fersan’ın elma sirkesini kullanıyorum. Ne sahiplerini tanırım, ne fabrikalarını görmüşlüğüm var. Ancak yabancı sermayeli markalar kullanmak yerine, memleketimin elma sirkesini kullanmayı tercih ediyorum. Bu formülü 3 yıl önce bana öneren çok sevdiğim gazeteci Erol Yaraş’a da teşekkür ediyorum. Sayesinde 3 kışı birden hastalanmadan devirdim.

İzmir Express ve Garo Mafyan, MS hastaları için Arena’da

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yaz bir Bodrum seyahatinde tesadüfen keşfettiğim ve yaptıkları müziğe bayıldığım İzmir Express Orkestrası ve büyük müzik adamı Garo Mafyan; 24 Nisan akşamı, İzmir Arena’da, İzmir Rotaract Kulübü’nün 30. yıl gecesi için MS hastaları yararına sahneye çıkıyor. Konserden çok bir parti havasında geçecek ve biletleri sadece 30 TL’den satışa sunulan bu konserin tüm geliri, İzmir Rotaract Kulübü’nün genç üyeleri tarafından MS hastalarına bağışlanacak.
Bilet satış noktaları: Bostanlı ve Alsancak Öküz, bütün Peximet’ler, Agora AVM, İzmir Express Ofis. Ayrıca, etkinlik akşamı Arena’da da kapıdan bilet alabilirsiniz. İrtibat Tel: (0555) 492 22 70 - www.izexorkestra.com

Haberin Devamı

Neden boşanıyoruz

Yazarın Tüm Yazıları