Milyoner köpek, kadın satıcısı Prof'lar, 104 yaşında bebekle eÄŸlenen maden sahibi

Amerika'lılar farklı bir karakter özelliğine sahip. Olup-bitenden kolay etkilenmiyorlar. Tepkileri ise kısa süreli. Olaylara kayıtsız kalanların sayısı fazla. Ülkenin kalbi sayılan New York aşk, macera, cürüm romanlarına tükenmek bilmez malzeme bolluğu içinde. Sabah kahvesini aceleyle yudumlarken TV'de ana haberlere kısaca göz gezdiriyorlar.

Haberin Devamı

Geçen haftanın siyasi gündemi başında BaÅŸkan Obama'nın Afganistan'dan 10 bin askeri geri çekmesi idi. Asker aileleri önceden tüyo almış, iÅŸin dedikodusuyla meÅŸgul. Harp haberlerine alışık.Â

Afganistan'da 100 bin Amerikan askeri var. Harp masraflarına ödenen para 443 milyar dolar. Halk '' Harbi başlatanlar düşünsün.'' havasında. Sıradan insanlar yanısıra entel takımı da umursamazlık içinde. Eşcinsel yasasına ilgi çok daha fazla. Yazılı-görüntülü basını tarıyorum. Zekeriya Sofrası zenginliğinde tablo çıkıyor karşıma. Bir kaç örneği şöyle:

'' Oteller Kraliçesi Leona Helmsley'in 12 milyon dolar bıraktığı köpeği ''Trouble''(Bela) geçen Aralık'ta ölmesine rağmen Haziran sonunda açıklandı. Leona müdürler toplantısına Bela'yı da götürürdü, köpeğin özel aşçısı vardı. Yılda 20-30 tehdit mesajı gönderilen 'Bela'nın korumasının aylığı 10 bin dolar idi. Leona aile mozolesinde köpeğinin yanına gömülmesini istedi, mezarlar dairesi izin vermedi. Bela ölümünden sonra yakıldı.

Haberin Devamı

''You Light Up My Life'' şarkısıyla 1977'de Oscar ödülü kazanan Joseph Brooks katalogdan ısmarladığı helyum tankı içinde intihar etmeden önce yazdığı vasiyetinde 300 bin dolarlık servetini kadın antrenörü Danielle Radosti'ye bıraktı. Rüştüne erişmemiş kızlara '' Seni artist yapacağım.'' diyerek tecavüzden yargılanan Brooks'un oğlu Nicholas geçen yıl sonunda Soho'da bir sosyete otelinde kız arkadaşını küvette boğarak öldürdükten sonra yakalanmıştı. Nicholas kendisine kuruş bırakmayan babası ve kadın antrenörü aleyhine miras davası açtı. Yargıç ''Kimse bu davadan para kazanacağını beklemesin. Miras çok az, avukat-mahkeme masraflarını ancak karşılar.'' diyor.

Geçen ay vefat eden bakır madenleri sahibi Huguette Clark'ın 400 milyon dolarlık mirasından 34 milyonu 20 yıllık bakıcısına, 14 milyonu vaftiz evladına, savcılığın mali varlığını istismar suçuyla itham ettiği avukat ve muhasebecisine 500er bin dolar bıraktı.  Huguette vasiyetinde ''Benden bir şey beklemesinler, kapımı çalıp hatırımı sormadılar.'' diye akrabalarını eleştirdi. Fifth Avenue'de 42 odalı evi ile diğer emlaki ve servetinin sanat vakıflarına dağıtılmasını istedi. 104 yaşında ölen Huguette son 20 yılını sağlık sorunu olmadığı halde hastanede, pahalı bebek koleksiyonuyla oynayarak geçirdi.

Haberin Devamı

Emekli asker David Laffer takma sakalla çehresini değiştirdikten sonra ''Babalar Günü''nde Long Island'da muhit eczanesinde dört kişiyi otomatik silahla öldürdü. FBİ havadan helikopter, karadan 40 araba ile polisin evine yaptığı baskınla dört gün sonra David ile karısı Melinda'yı tutukladı. David 2006'da buz hokeyi maçında dört yıldır flört ettiği Melinda'ya elektronik levhadan ''Benimle evlenir misin?'' dedi. Üç yıl sonra evlendiler. Nikah gününde Melinda'nın sürekli mide ağrısından ıstırap çektiği ortaya çıktı. 29 yaşındaki uyuşturucu ilaç müptelası idi. David 8 yıl çalıştığı fabrikadan kovulunca ilaç sigortasını kaybetti. Melinda  polise'' Acıdan kıvranıyordum, ilaç alacak paramız yoktu. Birlikte eczaneye gittik, arabayı ben sürüyordum. Silah kullanacağını bilmiyordum.''diye ifade verdi. Evlerinde 10 bin tablet ağrı kesici hydrocodone hapı bulundu. Savcılık David'in idam cezasıyla yargılanmasını istiyor.

Haberin Devamı

Ãœniversite dekanı Prof. Chris Garcia (71) New Jersey'de, Prof. David Flory (68) New Mexico'da aynı hafta içinde tutuklandılar. Torun sahibi profesörler internetten kadın pazarladıkları için cezaevine gönderildi. Bilgisayarlarında yüzlerce kadının çıplak resimleri ele geçti. Saygın profesörler ''Ä°nsanları mutlu etmek istedik, bu iÅŸten para almıyorduk.'' diye savunma yaptılar.Â

Yazarın Tüm Yazıları