Milan'ın kabusu

MİLAN için ‘İstanbul kabusu’ maçın son bölümünde, üstelik çok kötü oynarlarken sona erdi. Milan ile Fenerbahçe arasındaki farkın adı Kaka’ydı.

Fenerbahçe’de tek eksik Şampiyonlar Ligi maratonunu uzun süre sırtlayabilecek yıldızların olmaması. Tamam Anelka, Alex, Appiah iyi yabancı oyuncular, ama sadece Türkiye Ligi için yeterliler. İşte dün akşam Milano’da birkez daha gördük ki, deneyimli yıldızlar topluluğu ve derin kadrosu olan Milan, Şampiyonlar Ligi’nde yine favoriler arasında yer alacak.

Aslında Ancoletti, 25 Mayıs’ta İstanbul’da Liverpool karşısında yaşadığı kabusu tekrarlamamak için oyuna ürkek başlamıştı. Ama Fenerbahçe, Milan’ın ürkekliğine rağmen, adından çekinerek üzerine gitmemekle ekmeğine yağ sürdü. Bu arada Kaka, harika bir gol attı ve Milan biraz rahatladı.

Yıldız farkı

Ama ikinci yarıda 40. dakikaya, Milan’ın ikinci golüne kadar Fenerbahçe oyunu çok akıllı götürdü. Golden önce bir de penaltı kazanarak, oyunda beraberliği sağladı. Ama Anelka’nın yorulduğunu bir türlü göremeyen Daum, çok çalışan, ancak yorulan Tuncay’ı da oyundan almayınca, kale önünde kaptırılan toplar kalemize gol olarak döndü.

Fenerbahçe çok büyük bir fırsat kaçırdı. Çünkü Milan İstanbul fobisiyle gerçekten kötü oynadı. Ama dediğimiz gibi Milan’ın yıldızları vardı. Ve o yıldızlar Fenerbahçe’yi devirdi. Böylece Ancoletti’nin ‘İstanbul kabusu’ 4 ay sonra Kaka’nın olağanüstü golleriyle son buldu.
Yazarın Tüm Yazıları