Metro ve çarşıda ezan

KIZILAY metro istasyonu ve çarşısında anons yapılıyor; ”Yüksek sesle müzik yayını yapılması yasaktır, yapanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.”

Üst üste yapılan anonsun ardından bütün hoparlörlerden ezan okunmaya başlıyor.
İstasyonun Meşrutiyet çıkışına doğru bir mescit olduğu biliniyor.
Ezanın bütün istasyon ve çarşıya verilmesi dikkat çekici. Londra veya Paris metrosunda çan çalınıyor mu acaba? Yüksek volüm rahatsız ediyor. Müzik yasağını ikaz edenlerin aklına bu gelmiyor! Burası cami mi metro istasyonu mu? Güya laik bir ülkeyiz. İslam ülkelerinde bile böyle bir uygulama yok.
Herkes namaz saatini bilir!
Sayın Diyanet yetkilileri, “Biz de müslümanız.”
M. A.

Gezginlerin SERGİSİ

ANKARALI Gezginler hemen her meslekten üyeye sahip, yurt içinde ve yurt dışında birçok yeri gezmiş deneyimli gezginlerle, gezmeye ilgi duyan gençlerin oluşturduğu bir elektronik posta grubu. Esas amaçları “Gezginler arasında bir iletişim platformu oluşturmak” şeklinde özetlenebilecek grubun dünyanın her tarafından 500’e yakın üyesi bulunuyor. Grup üyelerinin fotoğraflarından oluşan ve 22 Kasım’da açılan bu yılki 6. Fotoğraf Sergisi, Emel Aşkın’ın koordinatörlüğünde 4 Aralık’a kadar sürecek. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılacak serginin resmi açılışı bugün (pazartesi) Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından yapılacak. (İlgilenenler; www.groups.yahoo.com/group/ankaraligezginler’e başvurabilir.

Engellilere kontenjan

ANKARA’da sinema ve tiyatro salonları, konser alanlarında engelli vatandaşlarımız için özel yerler yok. Bu yerlere belediyeler mi ruhsat veriyor yoksa Kültür Bakanlığı mı izin veriyor?
Bu tarz yerlerde %1-2 engelliler için kontenjan ayrılamaz mı?
Yasemin ERDEN

EGO ve DHMİ’ye öneriler

ESENBOĞA Havalimanı’nı ilgilendiren iki konuya değinmek istiyorum.
1- Kızılay-AŞTİ-Esenboğa hattında çalışan EGO otobüslerinde aracın tam ortasında bulunan geniş boşluğa bırakılmak zorunda olan yolcu eşyaları aracın en ufak sarsıntısında devrilmekte ve zaman-zaman ayaktaki yolcuların ayakları üzerine düşerek canlarını acıtmaktadır. (Bavulların kirlenmesi de çabası..) Eşyaların düşmemesi için etrafı çevrili özel bir bölme yapılamaz mı?
2- Kaldırılacağı söylendiği halde, havalimanında yapılan ve yolcuları canlarından bezdiren aramalar ne yazık ki devam etmektedir. Son derece saçma bir şekilde kemerler, saatler vb. eşyalar 2-3 kez çıkarılıp tekrar takılmakta ve insanlar bezdirilmektedir. Vatandaşa neden güvenilmiyor? Terörden çok çeken başka ülkelerde bile bu anlamsız uygulama kalkmışken ülkemizde neden hala ısrarla devam ediyor?
Mehmet AK
Yazarın Tüm Yazıları