Mahallemizin alışveriş merkezi

Yeni bir alışveriş merkezim var. Merkezin kendisi de yeni, geçen ağustosta açıldı: Historia.

Fatih Vatan Caddesi (resmi adı Adnan Menderes Bulvarı) üzerinde, Nişantaşı City’s kadar olmasın, küçük sayılabilecek bir yer.

Eskiden yerinde ne vardı hiç hatırlamıyorum, ama Historia’yı inşa etmek için o binaları yıktıklarında, arkadan görünen apartmanlar için çok sevinmiştim. O apartmanlarda yaşayanların belki de yıllardır ilk defa güneş girecek evlerine diye... Fatih daracık sokakları olan bir semttir.

Historia tam bir semt alışveriş merkezi. Buradan alışveriş yapmak için şehrin öbür ucundan kalkıp gelmenizi gerektirecek bir şey yok. Ama burada oturanlar da artık alışveriş yapmak için kalkıp şehrin bir diğer ucuna gitmeyecekler.

Historia Alışveriş Merkezi, otoparklarla birlikte 6 katlı ve içinde 76 mağaza var. Kadın, erkek ve çocuk giyim denince aklınıza gelen ilk markaların neredeyse hepsini bulabiliyorsunuz. Ayrıca büyük bir Tansaş, Teknosa ve Garanti Bankası şubesi yer alıyor. Yemek katı da fena değil. Katların arasına ünlü kahve zincirlerinden yerleştirmeyi unutmamışlar. Ne gerekiyorsa var yani.

Dördüncü kat tamamen sinemaya ayrılmış. İşletmecisi Mars Sinemaları. Tam sekiz salon var. O çevrede böyle bir sinema kompleksi yoktu.

Fakat benim için en cazip yanı tenha oluşu. Bir cuma günü, iş çıkışında gittim, yine de yürüyen merdivenlerde izdiham, yemek katında masa kapma yarışı yoktu. Rahat rahat dolaşıp vitrin bakabiliyorsunuz.

Diyeceksiniz ki, kriz var, kimse alışveriş yapmıyor, her yer ondan tenha. O da var tabii ama Historia’da durum farklı. Burası turistik değil mahalli bir alışveriş merkezi olduğu için nispeten tenha. Dediğim gibi, şehrin uzak köşelerinden insanlar "takılmak" için buraya gelmiyor.

Son bir hatırlatma; Historia’da sigara içebiliyorsunuz. Yemek katındaki bazı restoranların terasa çıkışı var ve buralarda sigara içmek serbest.

HANGİ MARKALAR VAR

Zara, Pull&Bear, Oysho, Bershka, Stradivarius, Saat&Saat’in, Twist, İpekyol, Network, Fabrika, Vakko, Moj, ParkBravo, Mango, Hotiç, Elle, Nine West, Flo, Gülaylar Altın, So Chic, Koçak Gold, Derimod, Adil Işık, D’S Damat, Merve Optik, Foulard Co., LC Waikiki, Kiğılı, Koton, Ramsey, Colin’s, Converse, Penti, Adidas, Levi’s, Herry, Tchibo, Tiffany, GNC, Euromoda, Polaris, C&A, Glitz, Mudo, Pop Junior, Roman, Tansaş, Starbucks Coffee, HomeSweetHome, Sony, Teknosa, Avea, Vodafone, KRC.
Yazarın Tüm Yazıları