Lucy ve Kız Arkadaşları 30 bin YTL’ye satıldı

12 hafta boyunca İstanbul sokaklarını renklendiren CowParade-İstanbul inekleri, geçtiğimiz gün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen müzayede ile satıldı.

Antik A.Ş.’nin sahibi Turgay Artam ve oğlu Olgaç Artam tarafından yönetilen müzayede ile sahiplerini buldu. Sezen Aksu, Nil Karaibrahimgil, Ömer Uluç, Cemil İpekçi, Günseli Kato, Zeynep Fadılloğlu, İsmail Acar, Cengiz Abazoğlu, Serdar Erener gibi isimler tarafından tasarlanan bu heykellerin satışından elde edilen 807 bin YTL, Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği, AÇEV ve TEMA vakıflarına bağışlandı. Ömer Uluç tarafından tasarlanan Lucy ve Kız Arkadaşları’na ödenen miktar ise 30 bin YTL oldu.

Köpeği ezmemek için bileğini kırmış

Nursen Gündüz’e önceki akşam, Nazlı Dereli-Koray Oba çiftinin Karaköy Liman Lokantası’ndaki düğün töreninde rastladım. Koltuk değnekleri yardımıyla yürüyebildiğini görünce hemen yanına gidip geçmiş olsun dedim ve neler olduğunu sordum. Meğer onu bu duruma getiren hayvan sevgisiymiş! Bisikletle dolaşırken aniden karşısına çıkan köpeğe çarpmamak için kendini yere atmış, bu görünmez kaza sonucu da ayak bileğini kırmış. Doktorlar üç ay boyunca koltuk değnekleriyle gezmesi gerektiğini, ayağına fazla yüklenmesinin sakıncalı olduğunu söylemişler.

Kardeşini evlendirdi

Türk Petrol’ün ortaklarından Varol-Nilgün Dereli çiftinin küçük kızı Nazlı, üç yıldır flört ettiği Koray Oba ile önceki akşam Karaköy Liman Lokantası’nda düzenlenen törenle hayatını birleştirdi. Gelinin şahitliğini damadın kardeşi Kerem Oba, damadın şahitliğini ise gelinin kardeşi Zeynep Dereli yaptı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un arkadaşı Azize Taylan’la geldiği düğüne, Sema Cıngıllıoğlu ve oğlu Kerim, Batu Aksoy ile kız kardeşi Banu Tarakçıoğlu, Monik-Ceri Benardete, Feryal-Kemal Gülman ve Nihal-Mehmet Cansun’un da arasında bulunduğu 350 davetli katıldı. Nazlı Dereli-Koray Oba çifti, balayı için Uzakdoğu’ya gidecek.

3 boyutlu keyif

Dünyada Digital 3 boyutlu sinema teknoloji konusunda devrim yaratan "Real D" sistemi, Mars Entertainment Group tarafından Türkiye’ye getirildi. Sadece Cinebonus Kanyon ve Cinebonus Nautilus sinemalarında bulunan ve filmin tamamını 3 boyutlu izlemeyi mümkün kılan bu sistem büyük ilgi çekti. Yapımcılığını Robert Zemeckis’in yaptığı, başrollerini Ray Winstone, Antony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn ve Angelina Jolie’nin oynadığı tamamı 3 boyutlu "Beowulf-Ölümsüz Savaşçı" filmi de önceki akşam Cinebonus Kanyon sinemasında gösterildi. Zeynep-Mehmet Garan çifti çocuklarıyla, Aslı Sarı ise arkadaşlarıyla filmi izlemeye gelmişti. Mars Entertainment Grup Başkanı Muzaffer Yıldırım, gösterim öncesi film izlenirken kullanılan özel gözlükleri tanıttı.

Tuba Ünsal ile Teoman arasında neler oluyor

Önceki akşam, Erol Kaynar’ın geçen yıl açtığı Beyoğlu’ndaki Ghetto adlı kulüpteydim. Erken saatlerde şarkıcı Teoman geldi mekana tek başına. Aradan bir saat geçtikten sonra da Tuba Ünsal bir kız arkadaşıyla kapıda belirdi. Teoman ve Ünsal, içeride hemen birbirlerini buldu. Samimiyetlerinden anladığım kadarıyla, daha önceden randevulaşılmıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ünsal ve kız arkadaşı Teoman’a ait özel şoförlü araçla oradan ayrıldı. Teoman ise taksiye binerek Cihangir’deki evinin yolunu tuttu. İkiliye yakın çevrelerden öğrendiğime göre, Teoman o gece Ünsal’ı evinde misafir etmiş. Sabaha kadar gitar çalıp romantik şarkılar söylemiş Tuba Hanım’a...

Yolu yarıladım

Nil Karaibrahimgil’in annesi Berrin Karaibrahimgil, yeni yaşını önceki akşam Moon Restaurant’ta kutladı. Berrin Hanım’ı doğum gününde Nil, Suavi ve Onur Karaibrahimgil de yalnız bırakmadı. Pasta kesilirken yaşını soranlara cevap vermeyen Karaibrahimgil, "Yolu yarıladım" demekle yetindi.

AÇEV’e 110 bin Euro kazandırdılar

Dünyaca ünlü Viyana Opera Balosu Orkestrası, iki yıl aradan sonra 9’uncu kez İstanbul’da performans sergiledi. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) yararına Swissotel’de düzenlenen geceye, Avusturya Prensi Hubertus von Hohenlohe ile Prenses Camilla von Habsburg da onur konuğu olarak katıldı. Bilet fiyatlarının 250 Euro olduğu balodan yaklaşık 110 bin Euro gelir elde edildi. Gelirin tamamı AÇEV’e bağışlandı.

Sibel Can hayranları

Gazinocular Kralı rahmetli Fahrettin Aslan’ın eşi Arzu Aslan ile oğlu Mehmet, önceki akşam Şişli’deki Günay Restaurant’taydı... Bu mekanda sahneye çıkan Sibel Can’ı dinlemeye giden anne-oğul, "Fahrettin Aslan’ın Sibel Can üzerinde çok emeği var, o da her zaman Fahrettin Bey’i saygıyla anar. Bu nedenle kendisini çok seviyoruz" dediler.

Balıkçıların Yeşilköy durağı

Yeşilköy Yat Limanı’ndaki Yalı Balık Restaurant, balık tutkunlarının son gözdesi durumunda... Bunda işletmeci Erol Oğhan’ın baştan sona yenilettiği dekorasyonun da etkisi var kuşkusuz; tat aynı, mezeler müthiş, balıklar günlük, mekan ise eskisinden çok daha şık... Tuzda balığı ve buğlamayı öneren Oğhan, tatlılarının da anneannelerin yaptığı ev tatlıları kıvamında olduğunu söylüyor. Fiyatlar derseniz; içki dahil adam başı 45-50 YTL civarında...
Yazarın Tüm Yazıları