Macar Balıkçı Çorbası Tarifi

Macar baharatı ve birbirinden şifalı sebzelerden alan balık çorbası nasıl yapılır, işte pratik balık çorbasının tarifi, malzemeleri ve besin değerleri...Balıkçı çorbası tarifi, Macar mutfağının en çok sevilen ve içerdiği malzemeler itibarıyla en kolay yapılan yemeklerinden biri. Erişte ve balık etiyle hem daha besleyici hem daha doyurucu olan çorba tarifinde palamut yerine farklı balıklar da kullanılabilir. Ama tercihiniz, kılçık temizleme derdi olmayan büyük balıklardan yana olsun. Balıksız olmaz diyenlere özel olan çorba tarifimiz, Chef Rüzgar SÜNBÜL adresi LEZİZZ'de!

Haberin Devamı

MALZEMELER

60 Gram Halka Doğranmış Arpacık Soğan
6 Gram Kıyılmış Sarımsak
25 Gram Halka Doğranmış Sivri Biber
50 Gram Yemeklik Doğranmış Kırmızı Biber
15 Gram Tereyağı
35 Gram Domates Salçası
5 Gram Toz Paprika
Yeteri Gram Tuz
120 Gram Erişte
560 Gram Palamut
Bir Gram Kıyılmış Maydanoz

Macar Balıkçı Çorbası Tarifi

YAPILIŞI

Palamut kullanmak istemezseniz, herhangi bir büyük balıkla da bu çorbayı yapabilirsiniz.

Soğan, sarımsak, biberler ve tereyağını bir tencerede sotelemeye başlayın.6 adet halka doğranmış arpacık soğan 2 diş kıyılmış sarımsak 1 adet halka doğranmış sivri biber 1 adet yemeklik doğranmış kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağıSoğanlar suyunu çekince salça ve toz paprikayı da ekleyin.

Haberin Devamı

2 dakika daha soteledikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz paprika Yeteri kadar tuzBiberli harcın pişmesine yakın erişteyi ve balıkları ilave edip pişirin.

1 su bardağı erişte 4 dilim palamut Servis ederken kıyılmış maydanoz serpin. Bir miktar kıyılmış maydanoz ile servis edin. 

Yazarın Tüm Yazıları