Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Lezzetli bayat ekmekli tarifler

Yemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bayat Ekmek Nasıl Değerlendirilir?

Bayat ekmek değerlendirmesi en kolay besinlerden biridir. Çünkü kızartabilir, soslayabilir, fırına atabilir, tariflerinizi lezzetlendirmek için onu kolayca kullanabilirsiniz. Son yıllarda da sürdürülebilirliğin oldukça önemsenen bir konu haline gelmesiyle bayat ekmek tariflerinin sayısı arttı. Bayat ekmek değerlendirme tariflerinin başında çocukluğumuzdan beri çok sevdiğimiz yumurtalı ekmek ve tost gibi tarifler gelirken, pideli köfteler ve bayat ekmekten pizza gibi tarifler oldukça pratik ana yemeklerdir. Aslında annelerimiz çok yıllar öncesinden sürdürülebilirliği benimsemişlerdi, çünkü evlerimizde asla ekmek atılmazdı, daha çok da bayat ekmek köftesi olarak bayıldığımız bir tarife dönüşürdü!

Bayat ekmek değerlendirmenin yollarından genel olarak bahsettik şimdi gelin birbirinden enfes bayat ekmek tariflerine bir göz atalım.

Haberin Devamı

Bayat ekmek nasıl değerlendirilir Lezzetli bayat ekmekli tarifler

Bayat Ekmek Değerlendirme: Kahvaltılık

1- Ekmekten Pide

Biz ona pide diyoruz ama aslında pizzayı da andıran, sucuklu ve kaşarlı bir lezzetten bahsediyoruz. Bayatlamış ekmekleri harika bir lezzete dönüştürmeye ne dersiniz?

2- Yumurtalı Ekmek

“Bayat ekmek değerlendirme kahvaltıda nasıl mümkün olur?” sorusunu duyduğunuzda eminiz aklınıza ilk gelen yumurtalı ekmek olmuştur! Yumurtalı ekmek, hem kahvaltıda, hem çay saatinde, hatta canınızın yemek yapmak istemediği günlerde akşam yemeğinde bile servis edilebilir. Ayrıca sadece tuzlu değil, tatlı olarak da, reçel veya bal ile yiyebilirsiniz.

3- Peynirli Puf Ekmek

Kahvaltıda, bayat ekmekleri değerlendirmenin en iyi yolunu düşündüğünüzde aklınıza ilk gelen şüphesiz fırında yumurtalı ekmek tarifidir ama artık onun yerini alacak harika bir tarifimiz var peynirli ekmek! Çok kolay hazırlayabileceğiniz peynirli ekmek dilimleri, kahvaltılarından farklı lezzetler arayanlar için mükemmel bir seçim olacak. Özellikle çocukların bayılacağını düşündüğümüz peynirli ekmek tarifini ilk aile kahvaltısında deneyin!

4- Pestolu Bruschetta

Haberin Devamı

Kızarmış ekmeğin üzerine en sevdiğiniz malzemeleri sürüp çok basitçe mükemmel lezzetler ortaya çıkarmak sadece bizim mutfağımıza özgü değil. Bu harika lezzet, her mutfak kültüründe özellikle de Akdeniz mutfağında yerel malzemeler ile yorumlanıyor. Özellikle İtalya’da ana yemek öncesi iştah açıcı olarak servis edilen pestolu bruschettalar; aslında kahvaltıda, beş çayında, atıştırmalık olarak kısacası her öğünde rahatlıkla tüketilebilir. Aynı zamanda bayat ekmekleri değerlendirmenin de harika bir yoludur!

5- Pastırmalı Ekmek Dolması

İster dolma deyin ister sıcak sandviç! Pastırmalı ekmek dolması tarifi, özel sosu ve dil peynirli iç harcı ile vazgeçilmez tarifleriniz arasına girecek! İddia ediyoruz sunumu ve lezzetiyle evdekilerin en sevdiği tariflerden biri olacak. Ayrıca bayat ekmekleri değerlendirmek için de harika bir yoldur.

6- Bayat Ekmekten Börek

Haberin Devamı

Bayatlayan ekmeklerinizin içerisine çeşit çeşit harç yaparak börek haline getirip değerlendirmek hem çok kolay hem de çok lezzetli. Bayat ekmek böreği tavada yapılabileceği gibi, fırında bayat ekmek böreği de yapabilirsiniz. Bu enfes tarifle yufka ile uğraşmaya da gerek kalmıyor. Bayat ekmek böreği tarifinin hazırlanıp pişirme süresi de bir o kadar kısa. Siz çayınızı demleyene kadar sofranızda tazecik bir lezzet olarak yerini alacak.

7- Kızarmış Çıtır Peynirli Tost

Doyurucu, besleyici ve lezzetli kızarmış çıtır peynirli tost, kahvaltılık tarifler arasında yeni favoriniz olacak! Bayat ekmek değerlendirme tarifleri arasında bütün ailenin bayılacağı bu lezzeti mutlaka gelecek hafta sonu kahvaltısında deneyin.

Haberin Devamı

8- Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı ekmek pratik hazırlanışı sayesinde misafirleriniz geldiğinde ikram edebileceğiniz gösterişli bir lezzet olmaya aday. Aperitif olarak sunulabilen, gerektiğinde çorbaların yanına servis edilebilen kıtır kıtır ve yoğun aromatik tada sahip bir ekmek. Bu leziz atıştırmalık, evde bayat ekmekleri değerlendirmek içinse birebir. Buzlukta sakladığınız ekmekleri de bu tarifle değerlendirmeniz mümkün.

9- Ekmek İçinde Sucuklu Pastırmalı Yumurta

İçini çıkarılıp tıka basa leziz bir harçla doldurulan ekmek tarifimize buyurun! Yumurtalı pastırmalı sucuklu içi dolu ekmek tarifi doyduğunuzu hissettirecek aynı zamanda bayat ekmek değerlendirmesi için size harika bir yol sunacak.

10- Kızarmış Ekmek Üzerinde Yumurta

Haberin Devamı

Kahvaltıda tek kişilik dev kadro! Doyuruculuğu, lezzeti ve pratikliğiyle vazgeçilmezini olacak kızarmış ekmek üzeri yumurta tarifimiz sizlerle. Kızarmış ekmek için bayat ekmekleri değerlendirebilir, onları çıtır hale getirdikten sonra rahatlıkla tarifimizde kullanabilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları