Antep fıstığı kuzu kaburga ile birleşti! Yemek için yurt dışından geliyorlar
Gaziantep’te bölgenin yeşil altını olarak bilinen Antep fıstığı ile kuzunun kaburga etinin buluşmasıyla ortaya çıkan fıstık kebabı, yoğun ilgi görüyor.
Gaziantep’te bölgenin yeşil altını olarak bilinen Antep fıstığı ile kuzunun kaburga etinin buluşmasıyla ortaya çıkan fıstık kebabı, yoğun ilgi görüyor.
Fıstığın kebapta da yer aldığını ifade eden kebapçı ustası Faruk Kılınçoğlu fıstık ve kaburga etinin karışımıyla ortaya çok güzel bir lezzetin çıktığını söyledi.
Fıstık kebabına çok fazla rağbet olduğunu ve güzel bir lezzetin ortaya çıktığını ifade eden kebapçı ustası Faruk Kılınçoğlu, "Fıstık kebabına çok talep var. Kaburga eti, fıstık ve tuzla yapıyoruz. Lezzetli yemeğimize her şeyde olduğu gibi fıstık kullanıyoruz. Gaziantep’te fıstık bizim olmazsa olmazımızdır.
Yağlı yağsız yemeklerde, ana yemeklerde ve kahvaltılarda tüketiyoruz. Kaburga eti ve fıstığın buluşması gerçekten çok farklı bir tat ortaya çıkardı. Şu anda şehir dışı ve yurt dışında gelen müşterilerimizin yoğun talebi var" diye konuştu.
Gaziantep'e gelen misafirler fıstıklı yiyecekler tüketmek istiyor. Biz de fıstığı kaburga etiyle birleştirerek güzel bir tat ortaya çıkardık. Kaburga etini zırhlayarak tuz atıyoruz. En sonda ise boz fıstık kullanarak karışımını yapıp müşterilerimize sunuyoruz. Fıstık kebabının bir dürümü 17 lira porsiyonu ise 34 liradan fiyatlandırıyoruz" dedi
9