Küme düşme

İNANILMAZ bir lig yaşıyoruz. Puan sıralamasının her kademesinde kıyasıya bir mücadele yaşanıyor.

Ligin zirvesini kimin en üste bitireceği son haftaya kadar belli olmayacağı gibi Play-off’a kalacak takımlar ile küme düşecekleri de şimdiden tahmin etmek imkansız. Basketbol camiası da son günlerde küme düşmenin kalkması konusunda fikir birliği içinde. Bu konuda ben de fikirlerimi söylemek isterim. Senelerdir basketbolumuzun Avrupa seviyesine çıkması, Milli Takımlarımızın elde ettikleri başarıların istikrarlı hale gelmesi, liglerimiz de yer alan takımlarımızın maddi-manevi kendi kendilerine yetmesi için çalışıyoruz.

Bu sene takımlarımız Avrupa liglerinde fırtına gibi esiyor. Milli Takımlarımız için maçlar yaz aylarında olacağı için beklemedeyiz. Gereken tedbirleri alırsak herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Lige katılan takımlarımıza baktığımızda, Beko isim hakkından, NTV yayınları ve nerdeyse dörde üç takımın sponsor gelirlerinden dolayı maddi sorunları yok.

Tablo iç açıcı değil

Şöyle bir bakarsak... Beşiktaş-Cola Turka, Efes Pilsen-Anadolu Holding, Fenerbahçe-Ülker, Galatasaray-Cafe Crown, Türk Telekom-Telekom Firması, TTNet, Alpella-Ülker, Beykoz-TTNet, Bandırma-Banvit olarak sahaya çıkan sağlam maddi olanaklara sahip takımlar. Antalya, Kepez, Mersin Belediye, Karşıyaka Yaşar Holding, Konya Mutlu Akü ve Üniversite, OYAK Renault- Renault Firması, TED Ankara Kolejliler, Casa Firması katkıları ile ayakta durmaya çalışırken, Darüşşafaka kendi olanaklarıyla ayakta durmaya çalışan takımımız.

Bu tabloya baktığımızda durum iç açıcı gözükmüyor. Tüm takımlarımız sağlam bir maddi yapıya kovuşmadan küme düşmeyi kaldırmak, İkinci Lig’den gelebilecek takımların maddi yapılarına baktığımda bana pek doğru gelmiyor. Ancak federasyon lige katılan takımlardan bütçeleri karşılığı banka teminatı alırsa, o zaman küme düşme kalkabilir düşüncesindeyim.
Yazarın Tüm Yazıları