‘Kosgeb balonu’ değil de nedir

3 Haziran gunu köşenizde yayınlanan yazıya 6 Haziran’da Kosgeb cevap

Haberin Devamı

göndermişti. Aşağıda 4 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan’ın basın bültenlerine düşen ve prime time’da bir çok kanalda verilen açıklamasıyla ilgili haberi bulacaksınız.
Umarım size cevap yazan Kosgeb yetkilileri, Sanayi Bakanı ve Basbakan bu haberi hatırlar ve hep beraber bu garabete bir son verirler.
Kosgeb yetkilileri, Başbakanın ne söylediğinden bile habersizken nasıl bizleri
‘kirlilik’ yaratmakla ayıplarlar, gerçekten pes doğrusu.
Seçim bitti ve korkarım verilen sözler ve vaatler de birer birer buharlasmaya başladı.
Buna en iyi örnek öğretmen atamalarında yaşanıyor. Eh biz de zaten Kosgeb balonu demiştik. Ha balon ha buhar...
Ahmet ÇELİK

Başbakan ne demişti

KOSGEB yetkililerine Başbakan’ın yaptığı açıklamayı hatırlatıyorum:
“Başbakan’dan esnafa ve yeni iş kuracaklara sürpriz hibe” başlığı ile haberin özeti şöyleydi:
Basbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime günler kala ziyaret ettiği TESK’te, esnafa ve yeni iş kuracaklara 1 milyar liralık kredi müjdesi verdi. Buna göre, 100 bin liralik kredinin 50 bin lirasını devlet verecek.
Basbakan Erdogan’dan esnafa ve yeni is kuracaklara sürpriz hibe.
Pozitif ayrımcılık yapılacak olan kadinların limiti erkeklere göre 5 bin lira fazla olacak. Kredi başvuruları 1 Haziranda başlayacak.

Haberin Devamı

Yeşil Vadi Parkı ile isteklerimiz çok değil

ÇANKAYA Yeşil Vadi Parkı Çankaya Belediyesi tarafından kendi kaderine terk edilmiştir. Çankaya bölgesinde kısıtlı bir parka sahip olmamızdan dolayı bu güzel yerin kendi kaderine terk edilmiş olması biz mahalle sakinlerini üzmektedir. Akşamları saat 20.00’den sonra park tamamen karanlık olmakta ve parkta sadece yeşil vadi restorantın levhası yanmaktadır. Parkın içinde ise terk edilmiş su deposu, terk edilmiş köpekler ve bira içen insanlar gezmektedir. Parkımızın tamamen genel bir bakımının yapılmasını, çeşitli şekillerde dile getirmemize rağmen bu konu üzerine ciddi şekilde eğilmemektedirler. Çankaya Belediyesi yönetimi olarak makam sahibi olan insanlarının vatandaşla iletişim kurmak, vatandaşı dinlemek için pek zamanlarının olmadığını gördüm. Makam sahibi olmanın verdiği yetkiden dolayı olsa gerek vatandaşa yukarıdan bakma gibi bir eğilimin olduğunu fark ettim. Belediyeye yolunuz düşüp de her hangi bir dileğiniz, şikâyetiniz için uğradığınızda ise özel kalemin izinli, başkan yardımcılarının dışarıda, toplantı da, çok yoğun bir programları var vb. gibi kelimeleri duymaktasınız. Sayın başkanımızın mimar olarak bu konulara eğileceğini biz mahalle sakinlerinin ailemizle birlikte bu parkı kullanabileceğimiz kamelyasıyla, ışıklandırılmasıyla, spor aletleriyle, biz mahalle sakinlerine yakışır bir park konumuna getirmesini rica ediyoruz.
İbrahim AYDOĞMUŞ

PANO

Haberin Devamı

YENİMAHALLE Belediyesi Dört Mevsim Konferans Salonu’nda ‘Kadının her çağında üreme sağlığı sorunları’ konulu bir konferans düzenleniyor. Başkent Üniversitesi’nin konu uzmanı hekimleri tarafından verilecek konferansa katılım serbest... İzlemek isteyenler için semt birimlerinden servis de  kaldırılacak.


 

Yazarın Tüm Yazıları