Korku bitti

DEL Bosque ilkeleri ile yaşayan bir teknik adam. Söylediği gibi kimseye ‘özel forma’ giydirmiyor. Sakarya’da sahaya sürdüğü onbir, hafta içi idmanlarında en iyi performans gösteren isimlerden oluşuyordu.

Daniel Pancu, Tümer Metin, Juanfran ve A.Hassan gibi yıldızlarla imrenilecek bir kulübe zenginliği yaşayan Beşiktaş, ilk yarıda sahadakilerle benzeri bir kaliteyi yakalayamadı.

Sadece Carew’in kişisel becerisi ile bir kez Sakarya kalesine giren Beşiktaş, penaltı golüyle önce skor, sonra da moral avantajı buldu.

Beşiktaş’ın, bu maça ne gibi düşünce ve korkularla çıktığını biliyorum. Ve yitireceği her puanın yaratacağı fırtınaları da hissedebiliyordum. Ve Beşiktaş’tan iyi bir oyun beklemiyordum. İlk yarıda sezgilerimde yanılmadım. Düşük performansın nedeni, aşırı stres ve kafalardaki korkuydu.

***

Beşiktaş’ta iki isim kafaca rahattı. Biri John Carew, diğeri İbrahim Akın... Genç İbrahim bildiği gibi oynadı, Carew deneyimi ile işi bitirdi. Attığı iki penaltıda da soğukkanlıydı. Sanki, atacağını önceden biliyordu.

32’lik Okan Buruk, sahanın en çok koşan futbolcusuydu. Adeta her pozisyona burnunu soktu... Adam bozdu, adam kovaladı ve oyunda kaldığı 59 dakikanın her anında varlığını hissettirdi.

İkinci golden sonra Beşiktaş tüm sıkıntılarından sıyrıldı. Herhalde Del Bosque de rahatladı ki, Okan Buruk’u oyundan alıp, A.Hassan’ı sahaya sürdü.

Ve A.Hassan oyuna girdikten sonra ayağına gelen üç topu da olumlu kullanarak gelecek haftalar için prim topladı.

Ronaldo, oynadığı diğer maçlara oranla daha güçlü ve hareketliydi. Öncelikle özgüven kazanmıştı ve hatasız bir 90 dakika tamamladı.

Ronaldo’nun kimliği, Beşiktaş savunmasının da performansını etkiledi. Geçen maçlardaki basit hatalardan arınmış bir defans bloğu izledim Sakarya’da...

***

Sergen’in attığı golde, ‘usta’nın vuruş tekniği mükemmeldi. Ancak, pozisyonda İbrahim Üzülmez’in emeğini hatırlatmadan Sergen’i alkışlamayacağım. Birlikte, bir golün nasıl hazırlanacağı ve atılacağı konusunda ders veren birer hoca gibiydiler.

Bu Beşiktaş, gelecek haftalarda zirvedeki rakipleriyle aradaki puan farkını kapatabilir mi? Maç sonrası bazı taraftarların yönelttiği bu soruya sağlıklı bir yanıt vermekte zorlandım. Gelecek haftalarda daha farklı, daha sağlıklı ve özgüven kazanmış bir Beşiktaş izleyecekleri müjdesini verebilirim.
Yazarın Tüm Yazıları