Kıyamete 6 kala

Haberin Devamı

Zaten kendi kıyametimizi yaşamıyor muyuz nicedir? Birbirimize olmayan saygımızdan tutun da; dünyayı çöplüğe çevirmemize kadar her emare, bir kıyamet alameti değil mi?
Kıyamete 5 kala atladım, İstanbul’a geldim. Tasarım bienalini, bir sürü tiyatro oyununu, İstanbul Modern’i, Pera Müzesi’ni içime çektim. Geçen hafta kapatılan 70 yıllık Beyoğlu İnci Pastanesi’nin önünden geçerken iç geçirdim. Şimdi de Bebek’te, sahilde kalan tek salaş kahvede oturdum size bu yazıyı yazıyorum.
Düşünün, birazdan dünyanın dört bir yanındaki TV kanalları ve internet haber portalları; canlı yayınla Beyaz Saray’a bağlanacak. Karşımızda OBAMA! Ve diyecek ki bütün hüznü ile “Kardeşlerim ve Aziz Amerikan (!) halkı... Gaipten beklediğimiz haber nihayet geldi, 6 gün sonra, yani 21 Aralık günü dünyamız yok olacak. Şimdi ne istiyorsanız onu yapın.”

Haberin Devamı

Kıyamete 6 kala

Sahi, ne yapacaksınız?

Dünyada geçirecek son 6 gününüz var. 6 gün sonra, boomm... net! Şöyle bir gözlerinizi kapatın. Özür dileyecek ne çok insan, kırılmış ne çok kalp var. Bir daha yiyemeyeceğiniz ne çok dondurma, künefe, kebap var. İçilecek daha kaç şişe şarap; sağlığa – mutluluğa diye tokuşturamayacağınız daha ne çok rakı kadehi, dinleyecek ne çok şarkı var.
Okunacak ne çok kitap, görülecek ne çok yer, komşuya dağıtılacak ne çok aşure, ihtiyaç sahiplerine yapılacak ne çok yardım, görülecek ne çok ülke, yüzülecek ne çok deniz var.
İnsan olmak adına alınacak ne çok yolumuz var. Trafikte edilmeyecek ne çok küfür, iş yaşamında atılmayacak ne çok kazık, terk etmeye kıyamayacağınız ne çok sevgili, kurtarılmayı bekleyen ne çok evlilik var.
Dilendirilmeyecek ne çok çocuk, işkence edilmeyecek ne çok sokak köpeği, kazıklanmayacak ne çok müşteri, dua edilecek – namaz kılınacak ne çok cami, mum dikilecek ne çok kilise, adanacak ne çok adak var.
Çocuk yaşta 60’lık adamlarla evlendirilecek ne çok kız çocuğu, sevdiğine kavuşamayan ne çok yiğit, yüze enjekte edilecek ne çok botox iğnesi ve oysa ki, iyileşmek için bir iğneye muhtaç ne çok hasta var.
Herkes kendi dünyasının mücadelesinde. Ama mutlak son hepimiz için. Ha 6 gün sonra, ha 6 yıl. Sahi siz, ölmeden önce en son yapacaksınız? Kimden özür dileyecek, kimlerin gönlünü alacak ve kime sarılacaksınız?
Hani diyorum, 21 Aralık tarihini bir uyarı olarak alsanız?

Haberin Devamı

Kıyamete 6 kala

Yeni yıla, tablolu çikolata!

Yeni yılı görebilecek miyiz bilmiyorum ama eğer farklı bir yeni yıl hediyesi almak isteyen varsa ben bu kutulara bayıldım. Fikir, İzmirli Jolie Davet’e ait. 9 cm x 11 cm ölçülerindeki bu lahane kutuların üzerinde, hepsinin telif hakkı ödenmiş, ünlü tablolar var. 90 derecelik sert mukavemete sahip olduğu için de, bitince duvarınıza asabiliyorsunuz. İçine, dolgulu krep çikolata veya draje koydurabildiğiniz kutuların fiyatı 18-22 TL arası değişiyor. Toplu alımlarda yüzde 10 indirim var.
0232 422 38 28 – www.joliedavet.com

 

Yazarın Tüm Yazıları