Kırmızı ışıklar

ANKARA Valisi Yüksel’in anma törenleri ve etkinlikleri ile ilgili uygulaması sadece Ankara’nın değil, tüm Türkiye’nin gündeminde yer buldu. Konu bambaşka yerlere çekildi.

Vali Yüksel’e bu konuda yöneltilen eleştirileri, suçlamaları haksız buluyorum.
Konuşulması gereken konu bana göre şu:
Hepimiz bu vatanı seviyoruz. Milli günlerimizi, her yıl katlanarak artan bir coşku ile kutlayalım. Hatta öyle görkemli kutlamalar yapalım ki, bazı ülkelerde olduğu gibi bu törenlerin ihtişamına turistik turlar düzenlensin.
Ama bir ülkenin Başkent’inde üç gün boyunca tören provaları için en hayati yollar kapatılıyorsa, trafik saatlerce kilitlenip kalıyorsa, çalışan işine öğrenci okuluna gidemiyorsa, içinde hastaların yaşam savaşı verdiği ambülanslar çaresiz bırakılıyorsa, hatta insanlar bu nedenle ya can veriyorsa, bunun neresi kutlama..?
Dünyanın neresinde vatan sevgisi gösterilirken, vatandaşa eziyet ediliyor..?
Hani vardır ya bir şehir efsanesi..
İddia edilen o ki, Melih Gökçek Esenboğa Yolu açıldıktan sonra Başbakan Erdoğan’ın makam aracında, yapılan çalışmaları anlatıyormuş. Bir ara “Bundan sonra Esenboğa’ya giderken hiç kırmızı ışığa takılmayacaksınız Sayın Başbakanım” demiş.
Başbakan, “Ben zaten kırmızı ışıkta durmuyorum Melih Bey” karşılığını vermiş.
Vali Alaaddin Yüksel’in uygulaması, kırmızı ışıkta durmayan, geçecekleri bütün yollar açılan makam sahiplerine değil, kırmızı ışıkta durmadığında 140 TL ceza ödemek zorunda kalan vatandaşa sorulmalı..

YİNE RÜYA GÖRÜYOR OLMALI

Ankara Valiliği’nin kararı ile ilgili olarak, dün hiç beklemediğim bir isimden de açıklama geldi. Ankara’nın bir önceki Valisi Kemal Önal, ANKA Haber Ajansı’na konuşmuş..
Diyor ki, “Ben 6 sene süreyle böyle bir şeye fırsat vermedim”..
Ve devam etmiş: “Kabul edemiyorum..”
Sayın Önal 6 yıllık valiliği boyunca hiç bir şeye fırsat vermedi ki..
Daha da önemlisi Ankara’ya tek bir fırsat bile vermedi, gelişmesine katkıda bulunmak için..
Hatırladığım sadece bir proje var, o da ‘Bir Rüyadır Ankara’ isimli proje..
Neler yapıldı, kimlere ne kadar para aktarıldı, Ankara’ya ne katkı sağladı, bugüne kadar öğrenemedim..
Kaldı ki Kemal Önal’ın açıklaması, her şey bir tarafa ‘meslektaş nezaketi’ne de hiç yakışmamış..
Yakışmadı..

İKİ BELEDİYE BİR AÇIKLAMA

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, EGO otobüsleri, 31 Aralık gecesi 2011 yılına dışarıda “merhaba” diyecek başkentliler için ana hatlarda saat 02.30’a, Ankaray ve metrolar ise saat 02.00’a kadar hizmet verecek.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yılbaşı gecesi için kentin iki noktasında açık hava partisi düzenlenecek. DJ eşliğinde müzik yayını yapılacak gecede izleyicilerin üzerine yapay kar yağdırılacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yılbaşı akşamı Cumhuriyet Meydanı ve Dokuma Cumartesi Pazarı yanındaki alanda yılbaşı partisi düzenlenecek.
Yazarın Tüm Yazıları