Kandırmıyoruz

TELEKOMÜNİKASYON Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Basın Müşaviri Güleser Aykara, "Telekomünikasyon Kurumu bizi kandırıyor" (26.1.2009) başlıklı, apartman yöneticisi Ayfer Yanıçoğlu imzalı yazıya şu açıklamayı yaptı:

"Kurumumuza, 5.12.2008 tarihinde, Mustafa Kemal Mah. 2127. sokak’da bulunan bir apartman adresi veren bir vatandaşımız başvurarak, sokaklarında bir baz istasyonu varken bir tane daha kurulduğunu, bunların sertifikaları olup olmadığını, apartmanlardan daha uzak boş bir alana taşınmasını ve kendilerinin bilgilendirilmelerini istemiştir.

Bu başvuru üzerine yaptığımız incelemede, bu verilen adreste iki ayrı GSM işletmecisine ait olduğu iki adet baz istasyonu olduğu, bunlardan birinin 16 Ekim 2008 tarihinde geçici güvenlik sertifikası aldığı ve 30 Ekim 2008’de tekrar kontrol edildiği, diğerinin de 4 Kasım 2008 tarihinde geçici güvenlik sertifikası aldığı ve 16 Kasım 2008’de tekrar kontrolünün yapıldığı belirlenmiş, her iki güvenlik sertifikasının, kontrol raporlarının fotokopileri, test ve ölçüm yapma yetkisi olan kuruluşların listesi ile konuya ilişkin detaylı bilgi 31 Ocak 2008 tarihinde yazı ile ve 5 Ocak 2009 tarihinde e-posta ile kendilerine bildirilmiştir.

Ülkemizde tüm baz istasyonları, Sağlık, Çevre ve Ulaştırma Bakanlıkları tarafından hazırlanan ve 12.07.2001 tarih ve 24460 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ve bu çerçevede çıkarılan tebliğlere uygun olarak kurulmakta, çalıştırılmakta ve denetlenmektedir. Baz istasyonları, GSM teknolojisi gereği, kapsama sağlayabilmesi için yerleşim yeri ya da yerleşim yeri dışı olduğuna bakılmaksızın kurulmak durumundadır. (Nufus yoğunluğunun arttığı yerlerde yalnızca kapsama değil kapasite de sağlayabilmesi gerekir.) Baz istasyonunun kurulmasına, insanların yaşadığı mekanlar ve tüm bina- bahçe müştemilatı ile birlikte okul öncesi ve temel eğitim kurumlarının güvenli alanda bulunabilmesi halinde izni verilmektedir. Türkiye’de, Avrupa ülkelerinden daha güvenli kriterlere göre kurulmaktadır. Şöyle ki, sürekli elektromanyetik alan etkisi altında kalan kişilerin emniyet ve güvenle sürekli bulunabilecekleri alanlarda limit değerler uluslararası standartlardan 4 kat daha güvenli olarak belirlenmiştir ülkemizde. Web sayfamızda buna ilişkin bilgilere yer veriyoruz ve bize ulaşan kişilere de bu konuda bilgi veriyoruz. Son olarak yayınladığımız basın bülteni de bu konuda fikir verebilir. http://www.tk.gov.tr/Basin_Duyurular/Bulten/2009/bazistyargitay070109.pdf

Özetle okuyucunuzun iddia ettiği gibi bir kandırma söz konusu değildir."

Doğalgaz faturalarından da sudaki gibi kazık yiyeceğiz

BEN Anıttepe semtinde oturan bir vatandaşım. Semtimize ilk doğalgaz bağlandığı tarih olan 1993 senesinden beri merkezi sistemle ısınan apartmanda yaşamımızı sürdüren bir aileyiz. Mutfak ve şohbenlerimizde de yine doğal gaz kullanıyoruz ama kimi aile doğalgazın sızmalarından korktuğu için de daha güvenli olduğu için elektrikli şohben kullanmaktadır. Bunlardan biri de biziz... Sadece mutfakta doğalgaz kullandığımız içinde aylık fatura olarakta yapılan zamların oranına göre 10 TL’nin altında 5 veya 6 TL gibi fatura ödemesi yapıyoruz. Çünkü bizim doğalgaz sayacımız eski havagazı sayacını değiştirmediğimiz için kartlı sistemle gaz yüklemesi yapmıyoruz. Bundan dolayı da çok memnunduk. Bizlere her ay muntazaman faturalarımız geliyor ve ödemelerimizi ilgili bankaya ödüyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları