Jet-lag masajı

Denizaşırı uçak yolculuklarından sonra meydana gelen saat farkı uyumsuzlukları, stres ve yorgunluklar ‘jet-lag’ masajı ile gideriliyor.

Denizaşırı ülkelere sık yapılan 8-10 saatlik uçuşlar, ağır stres, yorgunluk ve uyumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Kısaca ‘jet-lag’ olarak adlandırılan bu sorunlar sağlığımızı olumsuz etkiliyor.

İnsan vücudu, geldiği ülkedeki saat farkına uyum sağlayamıyor. Dolayısıyla yorgunluk ve bitkinlik, stres, sıvı kaybı ve beraberinde adale krampları oluşuyor. İşte tüm bu olumsuzluklardan kurtulmak için bir süredir Kemer Golf & Country Club’da jet-lag masajı uygulanıyor.

Kulübün spa sorumlusu Harun Ergül’ün iki masajın kombine edilerek uyguladığı jet-lag masajı, yaklaşık 110 dakika sürüyor. Tek seanslık masaj sonrası uçuş olumsuzluklarından arınmış olarak normal yaşantınıza geri dönebiliyorsunuz. Kişi önce 10-15 dakikalığına buhar odasına alınarak vücudu gevşetiliyor. Sonra 50-55 dakika sürecek olan Bali masajı başlatılıyor. Bu masaj, avuç ayası, dirsek ve parmakların belli bir uyumla, aromatik yağların da uygulanmasıyla, mükemmel rahatlığa ulaştıran bir Uzakdoğu masaj türü.

Jet-lag sendromu nedir?

Uzun süreli uçuşlarda kısa sürede farklı coğrafi yapıya ve farklı zaman dilimine geçilmesi ile ortaya çıkan adaptasyon sorunları jet-lag sendromunu oluşturuyor. Kişinin kendi biyolojik saatinden, gidilen ülkenin saat dilimine geçmesiyle algı ve reaksiyon sorunları oluşuyor. Mide ve bağırsaklardaki sindirim sorunları, bulanık görme, hatırlayamama, eklem ağrıları ve terleme gibi şikayetler meydana geliyor. Doğu-Batı istikametinde yapılan uçuşlarda jet-lag etkileri zaman dilimi farklılığından dolayı artıyor.

2005 ‘İnovasyon Ödülü’ Canan Kozmetik’in

Geliştirdiği ürünlerle müşterilerinin başarılarına katkıda bulunan, teknolojiye ve inovasyona önem veren BASF, ‘Luviset Clear’ adlı yenilikçi ürününü Türkiye ve Avrupa’da en iyi şekilde kullanan ilk üretici firma olmasından ve 2005 yılında göstermiş olduğu performanstan dolayı Canan Kozmetik’i ‘İnovasyon Ödülü"ne layık gördü.

Ar-Ge çalışmaları sonucunda, "Luviset Clear" adı verilen polimeri formülize ederek, bu yıl piyasaya sunduğu yeni saç jölesinde kullandı. Bu sayede yeni İpek Saç Jölesi, berrak bir ürün görünümüne sahip oldu. Saçta sağladığı tutuculuk ve neme karşı dayanıklılık sayesinde saça verilen şekli uzun süre koruduğu görüldü.
Yazarın Tüm Yazıları