İstikbale güvenle bakamıyoruz

SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, yaklaşık 30 yıl sonra yaşlı nüfusun artmasına bağlı olarak sağlık giderleri ve emekli aylığı ödemesinin artacağını ve bu yükün Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sırtına bineceğini bildirerek, ‘Biz bugünü kurtaralım, erken emekli olalım, daha fazla maaş alalım derken aslında geleceğe yönelik olarak çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğine ipotek koymuş oluyoruz’ demiş.

Haberin Devamı

Bir de Atatürk’ün sözlerine bakın;
“Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşam kudretinin en önemli kıstasıdır!.. Mazide muktedir iken, bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur!..”
SGK Başkan Yardımcısı geleceğe güvenle bakamıyor.
Emekli Sandığı’nın kaynakları (Oteller, sigortalar, tesisler, araziler vs.) yok pahasına satılarak kurutuldu.
Atatürk’ün hiç istemediği şekilde vahşi kapitalizm kuralları uygulanarak, sosyal güvenlik kurumları kar-zarar hesabı yapan şirketlere dönüştü.
Şimdi yetkililer, toplum önünde ağlaşıyor!
Devlet adamı, yakın geleceği değil bir kaç kuşak ötesini görerek planları ona göre yapanlara denir.
m Metin ALTAY  

Mahalleliye rezil oldum

Haberin Devamı

ALTINDAĞ Ahiler Mahallesi Ş.Cemalettin Caddesi 139’dan sonrası, Çevreli Caddesi 114’den sonrası, Gönüllüler komple, Uzayan Sokak 118’den sonrası Harman Sokak’da aydınlatma lambaları 3 haftadır yanmıyor.
Başkent Elektrik’e konuyu kendim ve komşularım defalarca iletmemize rağmen problem çözülmedi.
13 yıllık muhtarlık döneminde BEDAŞ Özelleştikten beri mahalle muhtarı olarak millete bu kadar rezil olmamıştım.
Şenol ÖZ-Ahiler Mahallesi Muhtarı

KISA... KISA...

- CUMHURİYET Gazetesi yazarı İlhan Taşcı’nın ‘Yargılanan Gazetecilik’ başlıklı söyleşisi bugün 18.00 Dil Derneği’nde yapılacak.(Konur Sok. 34/4, Kızılay)
- YENİMAHALLE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ankara merkez ve taşra ilçeleri ilköğretim ve Orta öğretim okulları öğrencileri için bu yıl beşincisini düzenlediği ‘Hayallerimle Oynuyorum V’ Kukla ve Oyuncak Tasarım Yarışması’nın
ödül töreni bugün 15.00’de Ankamall’da yapılacak.

Yazarın Tüm Yazıları