İşte sınır ilimizin yoksulluk fotoğrafı

IĞDIR Belediye Başkanı Nurettin Aras, biraz da ’felsefe’ yaptığı mektubunda, yoksulluk içindeki vatandaşlar için Türkiye’den her türlü yardım çağrısında bulunuyor.

Haberin Devamı

Aras’ın mektubunu özetliyoruz:

"Iğdır... Ağrı Dağı’nın eteklerinde yer alan ova niteliğinde, Nahçıvan, İran ve Ermenistan ile sınır komşusudur. 1992 yılında il statüsüne kavuşan Iğdır, Doğu Anadolu bölgesinin, stratejik konumu ve coğrafi üstünlüklerinin yanı sıra mevcut potansiyeliyle de ülkemizin önemli illeri arasında yer almakta ve yurt sathında ’Doğunun Çukurovası’ olarak da tanınmaktadır. 3.588 kilometrekarelik yüzölçümü ile ülkemizin yaklaşık %0.4’ünü kaplayan Iğdır’da kilometrekareye düşen kişi sayısı 47’dir. İlimiz 3 ilçe, 8 belediye ve 158 köy yerleşmesinden oluşmaktadır.

Bir söz vardır: ’Bu dünyada bir alanlar, bir de verenler vardır. Alanlar belki daha çok yiyebilir; fakat verenler daha rahat uyur.

Sevdiğiniz şeylerden vermedikçe hayra erişmiş olmazsınız.

Iğdır olarak milli gelirden aldığımız maalesef 731 dolardır. Takdir edersiniz ki, bölgemizin gelişmişlik düzeyi oldukça düşük. Belediye olarak fakirlerimizin taleplerini karşılayamıyoruz. Gıda, giyim, kırtasiye, inşaat malzemeleri, yeni evlenen gençler için ev eşyaları vb. gibi... Sizlerden belediye olarak talebimiz, şirket veya kurum olarak faaliyet alanınıza göre elinizdeki eski, yeni, defolu ne olursa belediyemiz (belgeli olarak) eli ile fakirlere ulaştırmak istiyoruz.

Türk milletinin şan ve şerefinin korunduğu 3 ülkeye sınırdan, vatan bekçiliği yaptığımız Iğdır’dan selam ve sevgilerimi sunarken, bu gücü birlikte paylaşmak için her zaman kapımız açık, gönül birliğimiz daha çok zorlukları aşmamıza vesile olsun."

Bir belediye başkanından daha önce böyle bir çağrı duydunuz mu?

(www.igdir.bel.tr)

KKTC, Maraş tapularını neden miras saymıyor

KIBRIS’taki Evkaf Kayıtları adlı bir sergi açılmış İstanbul’da. Hatta sergiyi KKTC Cumhurbaşkanı M. Ali Talat açmış. "Sergi Kıbrıs’ta 400 yıllık misafir değil Kıbrıs’ın sahiplerinden birisi olduğumuzu kanıtlamıştır" demiş. Eh, ilerleme var!

Merak ediyorum; acaba bu belgelerde Maraş’ın %70’inin Türklere ait olduğunu gösteren belgeler de sergilendi mi? Maraş da bu sahipliğe dahil mi? Ve de Evkaf, KKTC yargısına ve uluslararası mahkemlere ne zaman başvuracak? Öyle ya, onca zamandan beri Evkaf Müdürlüğü’nün Maraş’taki Türk mallarına sahip çıktığına pek rastlamadık da! Bari diyorum Maraş’taki eski Telekomünikasyon Dairesi’nin önündeki Pertev Paşa Türbesi’ne sahip çıkılsaydı... Çünkü geçmişte biz tamir ederdik; Rum bomba koyar yıkardı... Bari şimdi Paşa mezarında rahat uyusun.

Kamil YÜKSEL-Lefkoşa

GÜNÜN SÖZÜ

"Sorunlar onları yaratanların mantığı ile çözümlenemez."

(Einstein)

Golf sahaları Karadeniz’e yapılmalı

TÜRKİYE’deki gazete ve televizyonlarda, Türkiye’de açılan, yapılmakta olan veya proje halindeki golf-hotellerinden sıkça söz ediliyor ama bu mekanların getireceği sorunlar karşısında maalesef vatandaşlarımız yeterince bilgilendirilmemektedir. Daha da önemlisi bu otellerin ülkemizde su sıkıntısının en çok olduğu, yağışların az olduğu Antalya, Kemer, Bodrum, Ören (Milas) gibi yerlerde yoğunlukla yapılması, o bölgelerin geleceğini tehlikeye düşürmektedir. İspanya Kanarya adalarında veya diğer Akdeniz adalarında golf-sahalarının yapılması, orada yaşayan halkın yerel yönetimlere baskısı nedeni ile imkansız hale getirilmiştir. Çünkü bir golf sahasının yıllık su tüketimi 50-60 bin nüfuslu bir şehrin su tüketimine eşit durumdadır.

Bunun için golf-hotellerinin, iklimi ve arazi yapısı çok uygun olan Karadeniz bölgesine kaydırılmasının hem su problemi açısından, hem de Karadeniz turizmine katkısı açısından çok önemli olduğu kanısındayım. Bu konuda bir sivil toplum hareketi oluşturulmasının, ülkemiz ve dünyamız açısından gerekli olduğuna inanmaktayım.

Dr. Salih Zeki BARUTÇU- Lahstedt-ALMANYA

Başbakan’a Telekom için zor sorular

CHP Uşak Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Osman Coşkunoğlu... THY’deki grev kararına derhal müdahale eden Sayın Başbakan Erdoğan’ın; ciddi boyutta ulusal güvenlik sorunu ve yurttaş kitlesine haberleşme sorunları yarattığı; önemli boyutta parasal kayıplara neden olduğu; sabotajcılara zemin ve ortam hazırladığı halde grev yapan sendikaya uluslararası ve ulusal boyutlarda destek gördüğü ve haklı bulunduğu halde, Türk Telekom’daki greve neden kayıtsız kalındığını soran CHP Uşak Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Osman Coşkunoğlu diyor ki:

"Türk Telekom’un % 55 hissesini satın almış olan Muhammet Hariri Ailesi ile Başbakan arasındaki ilişki nedeniyle mi hükümet Türk Telekom yönetimini desteklemeye devam ediyor? Tarife zammı konusunda daha önce verdiğim soru önergelerim neden yanıtlanmıyor? Türk Telekom’daki grev bir aya yaklaştığı halde ve haberleşmede kesintiler ulusal güvenliğimizi tehdit eder olduğu halde, THY’de alınan grev kararı üzerine hemen göstermiş olduğunuz ilgi ve duyarlılığı neden şimdi Türk Telekom grevi konusunda göstermiyorsunuz?"

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

AV. Remzi Kazmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği Çamlıhemşin’de doğayı acımasızca katledenlerle ilgili ’Vatandaş Mustafa’ belgeselinin galası bugün İstanbul Beyoğlu Garaj’da saat 19.30’da.

ANNE Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG)’nin düzenlediği "Eğitimde ve Toplumsal Katılımda Cinsiyet Eşitliği: Yerel ve Küresel Uygulamalar" konferansı bugün 9.00’da İstanbul Ortaköy Princess Otel’de.

Yazarın Tüm Yazıları